16.9 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ξεχνούσε να γυρίσει πίσω

Το κακό αμυντικό transition έβαλε εξ αρχής σε δύσκολη θέση τον Ολυμπιακό στην Πόλη. Οι ερυθρόλευκοι έδωσαν “τροφή” σε μία ομάδα που θέλει να τρέξει και το επιμέρους 9-18 από αιφνιδιασμούς, καταδεικνύει έναν από τους βασικότερους λόγους της ήττας από την Νταρουσάφακα. Οι 18 πόντοι που δέχτηκαν μάλιστα οι “ερυθρόλευκοι” συνιστούν ισοφάριση της χειρότερης φετινής αμυντικής επίδοσης τους, καθώς είχαν δεχτεί 18 πόντους από αιφνιδιασμούς και στο παιχνίδι με τη Μιλάνο στο ΣΕΦ σε ματς που επίσης δηλαδή έχασαν.

 


Στον αντίποδα βέβαια ο Ολυμπιακός ισορρόπησε -ως προς τις θεωρητικά, δευτερεύουσες κατηγορίες- με τους πόντους από επιθετικά ριμπάουντ. Για ένα ακόμη βράδυ πήρε αρκετό σκορ από δεύτερες επιθέσεις, έχοντας 16 πόντους ενώ περιόρισε τη δυνατή σε αυτό το κομμάτι Νταρουσάφακα στους δύο. Πρόκειται για την ισοφάριση της κορυφαίας αμυντικής επίδοσης του, αφού ο Ολυμπιακός είχε δεχτεί μόνο δύο πόντους από επιθετικά ριμπάουντ και στο παιχνίδι με τη Ρεάλ στο ΣΕΦ.

 


Μία από τις εξηγήσεις της ήττας είναι και τα τρίποντα αφού ο Ολυμπιακός εκτέλεσε χειρότερα από κάθε άλλο εκτός έδρας παιχνίδι του, έχοντας 29,62% (8/27). Η προηγούμενη, χειρότερη επίδοση μακριά από το ΣΕΦ ήταν το 33,3% που είχε με την ΤΣΣΚΑ (8/24) και τον Παναθηναϊκό (7/21).

 


Όλα αυτά βέβαια θα ήταν... ψιλά γράμματα αν ο Ολυμπιακός έμπαινε καλύτερα στο παιχνίδι αφού ασφαλώς “πλήρωσε” την κακή πρώτη περίοδο του, αφού τα επιμέρους σκορ των τριών που ακολούθησαν είχαν θετικό πρόσημο γι' αυτόν. Είναι χαρακτηριστικό ότι από τα προηγούμενα επτά εκτός έδρας παιχνίδια του, έκλεισε προηγούμενος την πρώτη περίοδο στα πέντε, είχε μία ισοπαλία (15-15 με την Μπάγερν) και βρέθηκε πίσω μόνο κόντρα στη Χίμκι κι εκεί με διαφορά μόλις δύο πόντων (22-20). Πριν το αποψινό παιχνίδι ο Ολυμπιακός δεν είχε βρεθεί πίσω με διαφορά μεγαλύτερη των τριών πόντων μετά την πρώτη περίοδο αφού ήταν πίσω με 18-21 τόσο κόντρα στη Μακάμπι όσο και απέναντι στη Φενέρμπαχτσε.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ