21.1 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ξεχάστε τα ονόματα στις φανέλες του ΝΒΑ

Όποιο μήνυμα επιθυμούν θα μπορούν να στείλουν, μέσω των αγώνων που θα γίνουν από τις 30 Ιουλίου στην Disney World του Ορλάντο, οι παίκτες του ΝΒΑ.

Η διοργανώτρια αρχή και ο κομισάριος, Άνταμ Σίλβερ, αποφάσισαν να δώσουν τη δυνατότητα στους NBAers να καθορίσουν εκείνοι το μήνυμα που θα εμφανίζεται στη φανέλα τους, αντί του ονόματός τους. Η πρόσφατη δολοφονία του Αφροαμερικανού Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικούς στη Μινεσότα προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων από την πλευρά των παικτών, που δήλωσαν πως δεν θα πρέπει να πατήσουν ξανά παρκέ, μες στο καλοκαίρι, για να μην αποπροσανατολιστεί από τα προβλήματα ρατσισμού και αστυνομικής βίας ο κόσμος στις ΗΠΑ.

Υπήρξαν παίκτες που απείλησαν μέχρι και με αποχή από τη συνέχιση της σεζόν 2019-2020, που διακόπηκε τον περασμένο Μάρτιο εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και θα επαναρχίσει στη Φλόριντα, με όλα τα εναπομείναντα ματς να φιλοξενούνται στο «ESPN Wide World of Sports Complex».

Εν τέλει, η λύση βρέθηκε μέσω των εμφανίσεων των παικτών, οι οποίοι θα μπορούν -για πρώτη φορά και κατ’ εξαίρεση- να αντικαταστήσουν το όνομά τους στο πίσω μέρος της φανέλας με οποιοδήποτε κοινωνικό μήνυμα επιθυμούν. Έτσι, θα μεταφέρουν τις σκέψεις τους και τους προβληματισμούς τους στους φιλάθλους, οι οποίοι δεν θα είναι -φυσικά- παρόντες στις κερκίδες, αλλά θα τους παρακολουθούν από την τηλεόραση.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ