17.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

“Ξεφούσκωτη” Εθνική

Η Εθνική εμφάνισε πολλά προβλήματα σε άμυνα κι επίθεση και έχασε καθαρά από τη Λετονία (77-66) στον πρώτο της αγώνα για τη "φούσκα" του Σαράγεβο. Ήταν η πρώτη ήττα της Εθνικής μας ομάδας στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ και πρέπει τώρα να προσέξει να μην μπει σε μπελάδες. Οι Λετονοί πέτυχαν την πρώτη τους νίκη.

Η Εθνική μπήκε στον αγώνα με διάθεση να μεταφέρει το παιχνίδι μέσα στη ρακέτα, όπου πράγματι βρήκε λύσεις από τους Καββαδά και Αγραβάνη, όμως αντιμετώπισε πρόβλημα στην άμυνά της. Εκεί έπαθε ζημιά από τους Λετονούς ψηλούς, κυρίως στον τομέα των ριμπάουντ. Η Λετονία ανανέωσε πολλές επιθέσεις στο πρώτο μέρος κι αυτό, σε συνδυασμό με τα καλά ποσοστά της στα σουτ εντός παιδιάς, τής επέτρεψε σταδιακά να επιβάλει πλήρως το ρυθμό της. 

Παρόλο που η ελληνική ομάδα ήταν αυτή που κατάφερε να ξεφύγει με 21-14 λίγο πριν από τη λήξη της πρώτης περιόδου. Δέχθηκε ωστόσο δύο συνεχόμενα τρίποντα μέσα σε 40'', το δεκάλεπτο έληξε με 21-20 και στη δεύτερη περίοδο οι Λετονοί κυριάρχησαν. Μέχρι το 15' η Εθνική μας διατηρούσε την επαφή της με το σκορ, όμως στη συνέχεια η Λετονία με πρωταγωνιστές τους Μέγερις και Λάκσα έτρεξε ένα επί μέρους σκορ 11-2 και στο τέλος του ημιχρόνου προηγήθηκε με 42-30. Αν μάλιστα ήταν πιο εύστοχη στις βολές (4/11 στο πρώτο μέρος), θα μπορούσε να είχε πάρει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά.

Αυτή η διαφορά πάντως επέτρεψε στη Λετονία να διατηρήσει τον έλεγχο και στο ξεκίνημα της τρίτης περιόδου. Κυριαρχούσε μέσα στη ρακέτα με τον Μέγερς, ο Λάκσα εξακολουθούσε να δίνει λύσεις, ενώ όποτε έβρισκε την ευκαιρία έτρεχε στον αιφνιδιασμό εκμεταλλευόμενη τα λάθη της ελληνικής ομάδας, που ήταν εμφανές πως δεν είχε συνοχή. Ο Λούντζης κάτι προσπαθούσε να κάνει στην επίθεση, όμως η άμυνα ήταν χαλαρή και στο 25' η διαφορά εκτοξεύτηκε στους 20 πόντους υπέρ των Λετονών (58-38).

Στο τελευταίο πεντάλεπτο της τρίτης περιόδου η Εθνική πίεσε περισσότερο στην άμυνα, βάζοντας και παγίδες στο αμυντικό της πλάνο, έλεγξε τα ριμπάουντ, και κατάφερε να μαζέψει κάπως τη διαφορά μειώνοντας 64-50.

Η πίεση στην άμυνα συνέχισε να υπάρχει στην τελευταία περίοδο, αλλά το πρόβλημα ήταν πως η επίθεση δεν λειτουργούσε καλά. Έτσι, όταν 1-2 φορές η διαφορά έπεσε στους 11 με προοπτική να πέσει κι άλλο, αυτό δεν συνέβη, επειδή οι επιλογές στην επίθεση δεν ήταν καλές, αλλά και επειδή οι Λετονοί έβρισκαν κάποια καλά σουτ ή έπαιρναν κάποιο κρίσιμο επιθετικό ριμπάουντ.

Δυόμισι λεπτά πριν από το τέλος ο Δ. Αγραβάνης, κορυφαίος σε αυτό το διάστημα, μείωσε 73-63 και στη συνέχεια με καλές άμυνες, η Εθνική είχε δύο ευκαιρίες να κατεβάσει κι άλλο τη διαφορά και να μπει στο παιχνίδι. Όμως τα σουτ των Γκίκα και Κατσίβελη ήταν άστοχα, ο Σκέλε στη συνέχεια έκανε το 75-63 και ουσιαστικά σφράγισε τη νίκη της Λετονίας.

ΟΡΧΗΣΤΡΑ: Ο Μάρεκς Μέγερις έκανε τα πάντα για τη Λετονία. Σκόραρε (14 πόντοι με κάποια μεγάλα σουτ), μάζεψε 7 ριμπάουντ, μοίρασε 4 ασίστ και ήταν ένας παίκτης που έκανε μεγάλη ζημιά στην Εθνική μας.

Η ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Η Λετονία σούταρε με 45,5% εντός παιδιάς και η Εθνική μας με 36,5%

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ