23.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

“Ξεσκονίζουν” την αναδιάρθρωση

Την περίφημη αναδιάρθρωση που ψήφισε πέρυσι ο ΕΣΑΚΕ την θυμόσαστε; Σίγουρα, δεν ξεχνιούνται εύκολα τέτοιες... μελετημένες και ριζοσπαστικές αποφάσεις. Πώς είπατε; Την ξέχασαν οι ίδιοι κι έμεινε στα συρτάρια. Οντως, έτσι είναι. Το τρέχον πρωτάθλημα δεν γίνεται με 16 ομάδες όπως είχαν πει και δεν θα πέσουν τέσσερις από αυτό, όπως επίσης είχαν πει. Μην δεν πέσει και καμία στο τέλος, όπως το συνηθίζουν εξάλλου τα τελευταία χρόνια.
Η σκέψη της αναδιάρθρωσης επανήλθε σε πολλά μυαλά εσχάτως. Και άρχισε να συζητιέται. Και μόνο η προοπτική να πέσει ένας από Αρη ή ΠΑΟΚ, ου μην και οι δύο με τα σημερινά δεδομένα, είναι δυσάρεστη σε πολλούς και όχι μόνο στον Αρη και στον ΠΑΟΚ. Κάπως έτσι, άνοιξαν το συρτάρι και έβγαλαν το περίφημο σχέδιο.
Τι θα το κάνουν, είναι το εύλογο ερώτημα. Κατ' αρχάς θα δουν αν το θέλουν οι εταίροι. Διόλου απίθανο, αφού επτά οκτώ ομάδες που κινδυνεύουν σήμερα, δεν θα τους χάλαγε στο ελάχιστον να μάθουν ότι τελικά έχουν σωθεί από τώρα, αν δεν πέσει κανένας.
Αυτό είναι το εύκολο. Τα δύσκολα είναι να αλλάξουν εν μέσω σεζόν οι προκηρύξεις που άρχισε ένα πρωτάθλημα. Πολιτεία και ΕΟΚ θα μπουν στο παιχνίδι μα κυρίως, οι νόμοι και οι κανονισμοί.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ