19.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Ξεκρέμαστοι» τελικοί και… Εθνική

Η ένσταση του Προμηθέα για την καταφανέσταση παράβαση των κανονισμών στον αγώνα με το Λαύριο, συγκεκριμένα η τρίτη από αυτές που κατέθεσε στο φύλλο αγώνα, έχει μια σειρά επιπτώσεων. Στο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του πρωταθλήματος αρχικά και με άμεση... αντανάκλαση στην έτσι κι αλλιώς προβληματική προετοιμασία της Εθνικής για το Προολυμπιακό του Καναδά.


Η τεράστια γκάφα των διαιτητών και της γραμματείας, μεταφέρει τον πέμπτο τελικό στα χέρια και την κρίση του αθλητικού δικαστή του ΕΣΑΚΕ. Με μια ένσταση που αφορά στην τύχη και την εγκυρότητα ενός αγώνα να εκκρεμεί, εννοείται ότι δεν μπορούν να αρχίσουν οι μικροί και μεγάλοι τελικοί, που ήταν κανονικά για Τρίτη - Τετάρτη. Δηλαδή 1-2 Ιουνίου για να τα βάζουμε με ημερομηνίες.


Από το Σάββατο το βράδυ έχει αρχίσει ένας αγώνας δρόμου για να μπορέσει να εκδικαστεί η ένσταση αύριο, Δευτέρα 31/5 και πιθανώς την ίδια μέρα να βγει και απόφαση. Πιο ρεαλιστικό μοιάζει να τελειώσει σε πρώτο βαθμό αυτή η ιστορία την Τρίτη, άρα 1/6.


Ο τεράστιος κίνδυνος είναι να προσβληθεί από όποιον εκ των Προμηθέα και Λαυρίου δεν τον ικανοποιεί και να την οδηγήσει στο ΑΣΕΑΔ. Λογικός κίνδυνος φυσικά, αφού εδώ μιλάμε για μια πρόκριση με «λάφυρο» 300 χιλιάδες ευρώ που είναι το έξτρα ποσό όποιου πάει στον τελικό. Το μίνιμουμ, αν χάσει στους τελικούς. Σε μια τέτοια περίπτωση, ΑΣΕΑΔ δηλαδή, πραγματικά θα χρειαστεί... ευφάνταστος σεναριογράφος για τη συνέχεια και λογικά θα υπάρξουν πιέσεις για έκτακτη και άμεση συνεδρίαση του ανώτατου δικαιοοδοτικού οργάνου για τελική απόφαση.


Αν, τεράστιο αν αφού το ΑΣΕΑΔ μόνο για τη σβελτάδα του δε φημίζεται, πάμε για παράδειγμα την Πέμπτη (3/6) σε άμεση εκδίκαση και απόφαση το νωρίτερο Σάββατο (5/6) θα μπορούν να αρχίσουν οι τελικοί αν δεν υπάρχει επανάληψη ή την ίδια μέρα να γίνει η επανάληψη και από Δευτέρα (7/6) οι τελικοί. Τι σημαίνει αυτό; Για να ευθυμήσουμε λίγο, ότι μπορεί η Εθνική να παίζει Ακρόπολις που έχει προγραμματιστεί για 18-19-20 Ιουνίου και την ίδια μέρα στο ΟΑΚΑ να υπάρχει και αγώνας πρωταθλήματος... Και καμιά δεκαριά παίκτες να είναι ακόμα στις ομάδες τους.


Πάμε τώρα σε ένα άλλο σενάριο, να αποφασιστεί επανάληψη του αγώνα και να τη δεχτεί το Λαύριο χωρίς ΑΣΕΑΔ. Αν γίνει εκδίκαση και τέτοια απόφαση αύριο, η επανάληψη δε μπορεί να διεξαχθεί πριν την Τετάρτη (2/6). Αρα οι τελικοί και μικροί με διαδικασίες εξπρές να αρχίσουν 4 και 5/6, Παρασκευή και Σάββατο. Να πούμε και, συνεχίζοντας τις πιο... πιεσμένες προβλέψεις ότι κρίνονται και οι δύο στα τρία ματς; Το νωρίτερο που θα ξεμπερδέψουν οι παίκτες λοιπόν είναι γύρω στις 10 Ιουνίου. Αρα και το νωρίτερο που θα μπορούν να μπουν στην Εθνική θα είναι στις 12/6 δηλαδή έξι μέρες πριν το Ακρόπολις.


Με τον επίσημο προγραμματισμό του ΕΣΑΚΕ να δίνει καταληκτική ημερομηνία στις 11/6, καταλαβαίνει ο καθένας ότι υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην τελειώσει το πρωτάθλημα!


Συμπέρασμα; Ο προγραμματισμός που ήταν έτσι κι αλλιώς οριακός στην καλύτερη περίπτωση έχει διαταραχθεί και στη χειρότερη έχει τιναχτεί στον αέρα. Κι όλα αυτά από το... κερασάκι στην τούρτα μιας ακόμα κακής διαιτησίας που «βασάνισε» το ελληνικό πρωτάθλημα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ