28.5 C
Athens
Τετάρτη, 26 Ιουνίου, 2024

Ξεκινούν οι τελικοί των Ιταλών στο FIBA Europe Cup

Την Τετάρτη (25/4 21:30) θα γίνει το τζάμπολ του πρώτου τελικού του FIBA Europe Cup. Τον 2ο τη τάξει ευρωπαϊκό της ομοσπονδίας θα πάει σε χέρια ιταλικά καθώς Αβελίνο και Βενέτσια κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το τέλος της διαδρομής ξεκινώντας πάντως αμφότερες από διαφορετική αφετηρία. Το τρόπαιο θα κατακτήσει η ομάδα με το μεγαλύτερο άθροισμα πόντων στους δύο τελικούς.

Γράφει ο Γιάννης Μπίτας

Αβελίνο και Βενέτσια έπαιξαν μόλις 6 παιχνίδια στο Europe Cup αφού υποβιβάστηκαν εκεί μετά τον αποκλεισμό τους από το Basketball Champions League.

Ξεκινώντας με την πρωταθλήτρια Ιταλίας , έμεινε 6η στον όμιλο της ΑΕΚ που ήταν πολύ δύσκολος χάνοντας την πρόκριση στην τετραπλή ισοβαθμία στο 8-6 με την Βασίλισσα, την Μπαϊρόιτ και την Εστουντιάντες σε εκείνες τις δραματικές στιγμές σε ΟΑΚΑ και Βενετία.

Στο Europe Cup κέρδισε εύκολα στην Ιταλία τις Κόρμεντ, Νίζνι και Γκρόνινγκεν γνωρίζοντας ισάριθμες ήττες εκτός σε παιχνίδια που έλεγχε και ποτέ δεν κινδύνεψε για την πρόκριση.

Από την άλλη η Αβελίνο ήταν στον όμιλο του Άρη και την τελευταία αγωνιστική έχασε το do or die παιχνίδι κόντρα στην αδιάφορη Βόννη και έμεινε 5η στην ισοβαθμία με την Ζιελόνα Γκόρα.

Στην συνέχεια δυσκολεύτηκε με Τσμόκι και Γιουβέντους παραχωρώντας μάλιστα ισοπαλίες ενώ τα πιο εύκολα προκρίθηκε απέναντι στην Μπάκεν για να φτάσει στους τελικούς.

Το 2017 οι δύο ομάδες βρέθηκαν 10 φορές αντιμέτωπες. Δύο στην κανονική περίοδο , οχτώ στα play offs και δύο στο BCL. Η Βενέτσια προκρίθηκε φτάνοντας στον τίτλο ενώ πήγε και στο Final 4 της Τενερίφης.

Φέτος στην Λέγκα Α έχουν από μια νίκη στα μεταξύ τους παιχνίδια ενώ συνολικά οι Βυσσινί είναι στην 1η θέση με 21-7 με την Αβελίνο 4η στο 19-9.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ