18.9 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ξεκίνησε με βόλεϊ, τον κέρδισε το μπάσκετ

Ο Μπεν Μπέντιλ ξεκίνησε την ενασχόλησή του με τον αθλητισμό μέσω του βόλεϊ, αλλά εν τέλει έγινε επαγγελματίας μπασκετμπολίστας. Πώς έγινε η μετάβαση, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της Ευρωλίγκας.

Στο… μικροσκόπιο της διοργανώτριας αρχής της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της γηραιάς ηπείρου μπήκε ο 24χρονος φόργουορντ του Παναθηναϊκού. Ο Γκανέζος, όπως αποκάλυψε, αρχικά έπαιζε βόλεϊ και ίσως να ασχολιόταν ακόμα με αυτό εάν δεν έπεφτε στο μάτι του Μεμ Φάλκονερ. «Εκεί που έπαιζα βόλεϊ, ακριβώς δίπλα υπήρχε ένα γήπεδο μπάσκετ. Μια ημέρα, ενώ παίζαμε έναν αγώνα, άκουσα φασαρία και εντόπισα κινητικότητα στο διπλανό γήπεδο. Τότε καταλάβαμε τι γινόταν, καθώς είδαμε έναν πολύ δημοφιλή παίκτη στην Γκάνα, το Μεμ Φάλκονερ, να έχει έρθει να παίξει εκεί. Μιλάμε για μεγάλο όνομα στην Γκάνα, που εμφανιζόταν πολύ στην τηλεόραση και όλοι ήξεραν ποιος είναι. Μία πραγματική δημοσιότητα, που όλοι σέβονταν. Ενθουσιαστήκαμε όταν τον είδαμε και πήγαμε να τον παρακολουθήσουμε από κοντά. Λίγο μετά, ένας από τους συμπαίκτες του τραυματίστηκε κι έψαχναν αντικαταστάτη. Τότε, ο Μεμ, αφού κοίταξε γύρω του, με έδειξε με το δάχτυλο και είπε: "Έλα εδώ να παίξεις". Πιστεύω με διάλεξε επειδή ήμουν ψηλός», αποκάλυψε αρχικά ο Μπεν Μπέντιλ.

Εν συνεχεία, συμπλήρωσε για το πώς το μπάσκετ έγινε το... πεπρωμένο του: «Μετά το παιχνίδι ήρθε και μου μίλησε και με ρώτησε γιατί δεν αρχίζω να παίζω μπάσκετ και να το παίρνω στα σοβαρά. "Πρώτον είμαι παίκτης βόλεϊ και δεύτερον δεν γνωρίζω μπάσκετ και κανείς δεν με έχει προπονήσει", του απάντησα κι εκείνος μου είπε: "Θα είμαι στην πόλη για μία εβδομάδα. Έλα αύριο στο γήπεδο να σε προπονήσω". Ολόκληρη την εβδομάδα δουλέψαμε μαζί. Όταν έφυγε, όμως, ξαναγύρισα στο βόλεϊ. Αλλά τότε ήταν που άρχισε να αναπτύσσεται η σχέση μας. Όταν ένα μεγάλο πρόσωπο σου δίνει γνώσεις, πρέπει να τις παίρνεις. Ήρθε στο σπίτι μου, συναντήθηκε με τους γονείς μου και συνειδητοποίησε πως ήμουν πολύ καλός μαθητής. Έγινε μέντορας σε εμένα, σαν μεγάλος αδερφός μου ή πατέρας μου. "Θα μπορούσες να έχεις μέλλον", μου είπε. Λίγο καιρό μετά πήρα υποτροφία για τις ΗΠΑ και το μπάσκετ έγινε το κάλεσμά μου. Όταν ο Μεμ ήταν νέος είχε πάρει υποτροφία να παίξει στις ΗΠΑ, αλλά τραυματίστηκε. Μου έλεγε ότι ζούσα το όνειρο που εκείνος δεν μπορούσε. Ζούσε το όνειρο μέσω εμού. Μου έλεγε, επίσης, πως άκουγε μόνο καλά πράγματα για εμένα. Πολλοί άνθρωποι από την Γκάνα δεν έχουν ευκαιρίες σαν αυτήν που είχα εγώ. Για αυτό έπρεπε να την εκμεταλλευτώ, να παίξω μπάσκετ και να πληρώνομαι για αυτό. Ήθελα, απλώς, να πάω στο υψηλότερο επίπεδο και να επιτύχω όσο το δυνατόν περισσότερα, να τον κάνω υπερήφανο».

Ο Μεμ Φάλκονερ επέστρεψε πρόσφατα στην Γκάνα και προσπαθεί, πλέον, να αναπτύξει το μπάσκετ στην περιοχή και να οργανώσει την Εθνική Ανδρών, η οποία δεν έχει παίξει ποτέ στο παρελθόν σε κάποια διεθνή διοργάνωση και δίνει, μόνο, φιλικά. «Θα κάνω ό,τι μπορώ για να βοηθήσω», κατέληξε ο Γκανέζος φόργουορντ των «πρασίνων» στην ενδιαφέρουσα συνέντευξη που έδωσε στην Ευρωλίγκα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ