17.3 C
Athens
Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Ξεκίνημα στη Σλοβενία (vid)

Το νέο ξεκίνημα της Εθνικής Ελλάδας Γυναικών, στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2021, τη φέρνει αντιμέτωπη με τη Σλοβενία στην πόλη Τσέλιε.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα θα ξεκινήσει την Πέμπτη (14/11, 21.10) την πορεία του προς την τελική φάση, που θα γίνει το διάστημα 17-27 Ιουνίου του 2021 στη Γαλλία και την Ισπανία, από το «Gimnazija Celje-Center». Κόντρα στις Σλοβένες οι Ελληνίδες διεθνείς θα στοχεύουν στην πρώτη νίκη τους στη διοργάνωση, χωρίς ωστόσο να είναι το φαβορί. «Η Σλοβενία είναι καλή ομάδα και δεν είναι τυχαία η θέση της στο νούμερο 2 του ranking της Διεθνούς Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης. Πρόκειται για μια ομάδα με ομοιογένεια και εξαιρετικές παίκτριες, που είναι πολλά χρόνια μαζί, με τον ίδιο προπονητή. Έχει, ωστόσο, δύο σοβαρές απουσίες, αυτές της Λίσεκ και της Έβανς. Πρόκειται για μεγάλη απώλεια για τη Σλοβενία», ανέφερε μεταξύ άλλων η βοηθός προπονητή, Δήμητρα Καλέντζου.

Ο Βασίλης Μασλαρινός έχει στη διάθεσή του δώδεκα παίκτριες, οι οποίες είναι οι Κατερίνα Σωτηρίου, Άρτεμις Σπανού, Άννα Σπυριδοπούλου, Βασιλική Λούκα, Τζάκι Γέμελος, Πηνελόπη Παυλοπούλου, Άννα-Νίκη Σταμολάμπρου, Βίκυ Καραμπάτσα, Διονυσία Αλεξανδρή, Ιωάννα Χατζηλεοντή, Ιωάννα Δίελα και Έλενα Μποσγανά. Η Αγγελική Νικολοπούλου αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και «κόπηκε» την τελευταία στιγμή από την αποστολή.

«Είναι πολλά αυτά που θα πρέπει να προσέξεις απέναντι σε μια ομάδα σαν τη Σλοβενία, που έχει τη δική της φιλοσοφία και ταυτότητα εντός γηπέδου. Το βασικότερο είναι ο ρυθμός του αγώνα και πώς θα αντιμετωπίσουμε τις καταστάσεις που θα μας δημιουργήσουν οι περιφερειακές της παίκτριες. Εάν καταφέρουμε να ελέγξουμε το ρυθμό και να ακολουθήσουμε το πλάνο μας για να αντιμετωπίσουμε τις τρεις γκαρντ της Σλοβενίας νομίζω η ομάδα μας έχει τύχη να είναι ανταγωνιστική κατά τη διάρκεια του αγώνα. Τα κορίτσια είναι πανέτοιμα και πιστεύουμε 100% σε αυτά. Όλοι στο επιτελείο κάναμε αγώνα δρόμου για να δώσουμε όσες περισσότερες πληροφορίες μπορούσαμε στις παίκτριες. Τα νεαρότερα κορίτσια έχουν πολύ ταλέντο και ενθουσιασμό και μας έχουν βοηθήσει πολύ σε αυτό. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα κάνουμε μια καλή αρχή», τόνισε σχετικά ο ομοσπονδιακός προπονητής.

Η «γαλανόλευκη» έχει κληρωθεί στον Α’ Όμιλο της προκριματικής φάσης και θα τεθεί εν συνεχεία αντιμέτωπη με την Ισλανδία και τη Βουλγαρία. Στα τελικά θα περάσουν οι εννέα ομάδες, των ισάριθμων ομίλων, που θα κατακτήσουν την πρώτη θέση μαζί με τις πέντε καλύτερες δεύτερες. «Εισιτήριο» για τα τελικά έχουν ήδη «κλείσει» οι δύο οικοδέσποινες χώρες, Γαλλία και Ισπανία.

Ο αγώνας θα μεταδοθεί σε live streaming μέσω της FIBA:

https://www.youtube.com/watch?v=ShwQDUZMd1U



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ