21.5 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Ξανθόπουλος: «Κλασικά… το κλέψαμε» (vid)

Ως αουτσάιντερ αγωνίστηκε κόντρα στη Μούρθια η ΑΕΚ, το ίδιο θα κάνει και απέναντι στη Μονακό σύμφωνα με το Βασίλη Ξανθόπουλο.

«Φτιαγμένη» για τα δύσκολα είναι η «Ένωση», η οποία επιβλήθηκε του ισπανικού συγκροτήματος στο κατάμεστο ΟΑΚΑ, στον ημιτελικό του Φάιναλ Φορ του Basketball Champions League, δείχνοντας χαρακτήρα. «Τόσο ψυχολογικά όσο και σωματικά είμαι κουρασμένος, αλλά θα παίξουμε στον τελικό κι αυτό είναι το σημαντικότερο. Θα πρέπει να τα ξεχάσουμε όλα, δεν είναι εύκολο, αλλά θα πρέπει να κάνουμε restart και να τα δώσουμε όλα στον τελικό. Εάν δεν είχαμε τον κόσμο το φαβορί θα ήταν η Μούρθια. Δείξαμε χαρακτήρα κι εάν δεν είχαμε κάνει λάθη στο τέλος θα είχαμε κερδίσει πιο εύκολα, όχι με μεγάλη διαφορά, αλλά πιο εύκολα», ανέφερε μετά το νικηφόρο ημιτελικό ο 34χρονος γκαρντ.

Οι παίκτες του Ντράγκαν Σάκοτα έκαμψαν στο φινάλε την αντίσταση της ιδιαίτερα μαχητικής Μούρθια, με το Βασίλη Ξανθόπουλο να παραδέχεται: «Σε ολόκληρο το ματς φοβόμασταν πως ίσως να μην τα καταφέρουμε. Αλλά σε ακόμα ένα παιχνίδι πήραμε τη νίκη, παρά τα τραγικά λάθη μας στο τέλος. Το κλέψαμε, το κλασικό που κάνουμε. Κοντράραμε την ενέργεια της Μούρθια και μπήκαμε εξ αρχής δυνατά στις φάσεις».

Αντίπαλος των «κιτρινόμαυρων» στον τελικό θα είναι η Μονακό, η οποία κατά πολλούς -αλλά και σύμφωνα με τον έμπειρο γκαρντ της ΑΕΚ- είναι το φαβορί για τη νίκη και τον τίτλο στο φετινό BCL: «Το φαβορί είναι η Μονακό, από την αρχή της σεζόν. Πάμε όλοι μαζί, να τα δώσουμε όλα και στο τέλος να πανηγυρίσουμε. Είναι η πιο γεμάτη και η πιο ποιητική ομάδα φέτος στη διοργάνωση. Θα πρέπει να μπούμε δυνατά από την αρχή κι ελπίζω στο τέλος να μπορέσουμε να πανηγυρίσουμε. Θα έχουμε και τον κόσμο μας μαζί μας, κάτι πολύ σημαντικό. Όλα θα παίξουν ρόλο στον τελικό. Οι παίκτες που έχουμε εμπειρία θα βοηθήσουμε κι εκείνους που δεν έχουν παραστάσεις από Φάιναλ Φορ Ας ελπίσουμε να παίξουμε το ίδιο δυνατά κι ακόμα περισσότερο. Έχουμε ήδη γράψει ιστορία, θέλουμε να συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Δείτε, στο βίντεο που ακολουθεί, μέρος των δηλώσεων του Βασίλη Ξανθόπουλου, αλλά και την παρέμβαση του Βασίλη Καββαδά. «Παικταρά, Ξανθόπουλε», του φώναξε ο 26άχρονος σέντερ, χαμογέλασε, αλλά ακόμα και τότε δεν έχασε τη συγκέντρωσή του…

https://www.youtube.com/watch?v=MajgVdqMpdw



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ