18.4 C
Athens
Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Ξανασμίγουν τα αδέρφια (pics)

 

Ενισχυμένη με τα αδέρφια Αμινού θα εμφανιστεί η Εθνική Νιγηρίας στο επόμενο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Άλεξ Ενουόρα, ανακοίνωσε τους «εκλεκτούς» του κι ανάμεσα στα ονόματα υπάρχουν και δύο από την ίδια οικογένεια. Τόσο ο Αλ Φαρούκ όσο και ο Άλαντε Αμινού επιστρέφουν στο αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας καταγωγής τους και θα έχουν ξανά την ευκαιρία να αγωνιστούν μαζί.

 

Αμφότεροι γεννήθηκαν στις ΗΠΑ, στην Ατλάντα συγκεκριμένα, από Νιγηριανούς γονείς. Αποφάσισαν να εκπροσωπήσουν την αφρικανική χώρα για πρώτη φορά στους Προολυμπιακούς Αγώνες για την πρόκριση στο Λονδίνο, το 2012. Το 2015 έπαιξαν και πάλι μαζί, στην Εθνική Νιγηρίας, στο 28ο Αφρομπάσκετ και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στην Τυνησία.

Ο Αλ Φαρούκ αγωνίζεται από το 2015 στους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς, ενώ ο Άλαντε μεταγράφηκε φέτος στη Χάποελ Τελ Αβίβ, από τη Ναντέρ. Στην πρεμιέρα της δεύτερης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Κίνας ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ομοσπονδιακού τεχνικού και θα έχουν για συμπαίκτες τους Ίκε Ντιόγκου, Ίκε Ενουάμου, Τζέλιλ Ακιντέλε, Ομπίνα Εμενάγκο, Εκίνε Εμπέκουε, Ικένα  Αϊρόγκμπου, Μπράιαντ Εμπαμάλου, Κρις Ομπέκπα, Στάνλεϊ Οκόγιε και Μπεν Ούζο.

Η Νιγηρία παραμένει αήττητη, μέχρι στιγμής, στα προκριματικά για την Αφρικανική Ζώνη. Επόμενοι αντίπαλοί της είναι η Ακτή Ελεφαντοστού (14/09), η Κεντροαφρικανική Δημοκρατία (15/09) και η Σενεγάλη (16/09), με όλες τις αναμετρήσεις να διεξάγονται στο εθνικό στάδιο του Λάγος.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ