24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ξανά στην Κίνα ο Ουίμς (pics)

Τα… χνάρια του νέου συμπαίκτη του στους Γκουανγκντόνγκ Σάουδερν Τάιγκερς, Μάλκολμ Ντιλέινι, ακολούθησε ο Σόνι Ουίμς. Δεν βρήκε το συμβόλαιο που ήθελε -στην Ευρώπη- κι έτσι επέστρεψε στην Κίνα.

Στα 32 του, ο Αμερικανός γκαρντ/φόργουορντ προτιμούσε τη λύση της γηραιάς ηπείρου. Δεν κατάφερε να υπογράψει σε κάποια ομάδα κι έτσι αποφάσισε να μεταγραφεί και πάλι στο CBA, στην προκειμένη τις «τίγρεις» της Γκουανγκντόνγκ. Ο Σόνι Ουίμς αγωνίστηκε και πέρυσι στο κινεζικό πρωτάθλημα, έχοντας κατά μέσο όρο 31,7π. με ποσοστό ευστοχίας 53,9% στα δίποντα και 41,1% στα τρίποντα, 7,9 ριμπάουντ και 5,9 ασίστ σε 38 ματς με τους Ζετζιάνγκ Γκόλντεν Μπουλς. Τελείωσε τη σεζόν στην Τουρκία, με την Εφές Αναντόλου, έχοντας κατά μέσο όρο 117π., 3,7 ριμπάουντ και 3,9 ασίστ.

 

Ήλπιζε να επιστρέψει στην Ευρωλίγκα για τη σεζόν 2018-2019, αλλά η επιθυμία του δεν έγινε πραγματικότητα. Έτσι το πήρε απόφαση να μετακομίσει ξανά στην Κίνα, για να γίνει συμπαίκτης με το Μάλκολμ Ντιλέινι -ο οποίος ήθελε ΝΒΑ, αλλά προτίμησε τα πολλά λεφτά των Κινέζων- στους Γκουανγκντόνγκ Σάουδερν Τάιγκερς

Το συγκρότημα του Γιόνας Καζλάουσκας είχε αρχικά συμφωνήσει με το Ράντολφ Μόρις, ο οποίος αγωνίστηκε τα προηγούμενα οκτώ χρόνια στους Ντακς Πεκίνου. Ωστόσο, ο σοβαρός τραυματισμός του στον καρπό που τον αναγκάζει να χάσει το ξεκίνημα της σεζόν οδήγησε το Λιθουανό προπονητή να βγει σε αναζήτηση του αντικαταστάτη του. Ο Σόνι Ουίμς ήταν ό,τι καλύτερο κυκλοφορούσε ελεύθερο στην αγορά και το «άρπαξαν» οι «τίγρεις», που θέλουν να επανέλθουν στις κορυφαίες θέσεις της κατάταξης και τους τίτλους στο κινεζικό πρωτάθλημα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ