26.8 C
Athens
Παρασκευή, 28 Ιουνίου, 2024

Ξανά πρωταθλήτρια Τουρκίας η Φενέρ με οργιαστικό τρόπο!

Η Φενέρμπαχτσε νίκησε 98-94 την Μπεσίκτας εκτός έδρας και την «σκούπισε» με 4-0 στη σειρά των τελικών κατακτώντας το τρίτο της πρωτάθλημα τα τελευταία τέσσερα χρόνια...

Το συγκρότημα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έχανε με 79-68 στο 39', αλλά με αντεπίθεση διαρκείας κατάφερε να στείλει τον αγώνα στην παράταση (84-84) και στο έξτρα πεντάλεπτο ήταν πιο ψύχραιμο από την αντίπαλό του με αποτέλεσμα να πάρει τη νίκη και μαζί το όγδοο πρωτάθλημα της ιστορίας της.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά σε τελικούς του τούρκικου πρωταθλήματος που βγήκαν «σκούπες», μετά το 2007 όταν και τότε η Φενέρ είχε επικρατήσει της Εφές χωρίς να ηττηθεί ούτε μία φορά.

Ο αγώνας διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών λόγω τιμωρίας των οπαδών των γηπεδούχων για τα επεισόδια που έκαναν στον τρίτο τελικό.

Ο Γιαν Βέσελι με 26 πόντους κι έντεκα ριμπάουντ ήταν με διαφορά ο κορυφαίος των πρωταθλητών, ενώ σπουδαίος ήταν και ο Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 23 πόντους κι εννιά ασίστ. Ο Κώστας Σλούκας πρόσφερε δύο πόντους, τέσσερα ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, αλλά αποβλήθηκε με πέντε φάουλ.

Από την πλευρά των ηττημένων ο Κενάν Σιπάχι ξεχώρισε με 22 πόντους, ενώ είκοσι πρόσθεσε ο Ντι Τζέι Στρόμπερι, αλλά δεν ήταν αρκετοί για να σώσουν την ομάδα του Ουφούκ Σαρίτσα από το «σκούπισμα».

Η χρονιά λοιπόν ολοκληρώθηκε με μεγάλη επιτυχία για τη Φενέρ καθώς εκτός από την Ευρωλίγκα παρέμεινε και στον θρόνο της στην εγχώρια λίγκα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ