25.4 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ξέσπασμα τετράδας για τη Ζενίτ (vids)

Η Ζενίτ... παραπατούσε τον τελευταίο καιρό, έχοντας χάσει τέσσερα από τα πέντε τελευταία της παιχνίδια και προερχόμενη από εντός έδρας συντριβή από τη Βαλένθια. Για 27 λεπτά... τρόμαξε και σήμερα από την μαχητική και ποιοτική Αλμπα, αλλά το φινάλε ήταν εκρηκτικό για την ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ. Η νίκη με 87-71 ήταν η 16η της στην Ευρωλίγκα και έχοντας ένα ματς λιγότερο μάλλον προς την τετράδα κοιτάζει παρά προς τα πίσω για να εξασφαλίσει την πρόκριση.

Η Αλμπα μπήκε με θράσος και στόχο να επιβεβαιώσει την συνολικά καλή της εικόνα φέτος και πήρε από το πρώτο τζάμπολ τον έλεγχο του ρυθμού, του αγώνα και του σκορ. Με μπροστάρη τον Φοντέκιο έκανε ένα πολύ καλό επιθετικό παιχνίδι παρασύροντας τη Ζενίτ, που έπαιζε χωρίς τον Γκουντάιτις, σε ένα στιλ που δεν το βολεύει, έκλεισε το δεκάλεπτο στο 23-24, πήγε στο +10, 31-41 στο 16' και έκλεισε το ημίχρονο στο 43-48. Ο Πάνγκος με 4 τρίποντα κράταγε στο παιχνίδι τη Ζενίτ, αλλά ήταν φανερό ποιος κυριαρχούσε στο παρκέ. 

Το ίδιο σκηνικό διατηρήθηκε μέχρι το 26', όταν η Αλμπα ήταν στο +11, 53-64 και η Ζενίτ δεν έβρισκε τρόπο αντίδρασης. Τον βρήκε τελικά με τον ίδιο τρόπο που είχε βρεθεί σε δύσκολη θέση, τα τρίποντα. Δίπλα στον Πάνγκος που τα έβαζε όλα προστέθηκε και ο Μπάρον, όταν άνοιξε η άμυνα πέρασε η μπάλα και μέσα στον Πόιθρες και έτσι οι Ρώσοι έτρεξαν 13-0, προσπέρασαν με 66-64 και έκλεισαν το δεκάλεπτο στο 68-67. Ρευστό σκορ, αλλά η ψυχολογία είχε αλλάξει. 

Η ομάδα του Πασκουάλ είχε πάρει φόρα και στο 37' πήγε στο +5, 72-67, με το σερί να έχει φτάσει στο 19-3, με το 79-69 στο 37' να έχει γείρει πια οριστικά την πλάστιγγα προς την πλευρά της Ζενίτ που κατάφερε να κρατήσει τον αντίπαλο στην τελευταία περίοδο σε παραγωγικότητα 4 πόντων!

ΜΑΕΣΤΡΟΣ: Ο Κέβιν Πάνγκος τα κάνει όλα και συμφέρει και σίγουρα κάνει τον Τσάβι Πασκουάλ να είναι ήσυχος. Ηταν και σήμερα ο μαέστρος της Ζενίτ, αφού και οργάνωσε το παιχνίδι και μοίραζε έτοιμα καλάθια, αλλά και έβαλε πολλά και κρίσιμα τρίποντα στο διάστημα που η Αλμπα κυριαρχούσε και με αυτά κρατούσε την ομάδα του μέσα στο ματς.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Τα τρίποντα της Αλμπα της έδιναν τις διαφορές μέχρι το 25', αλλά αυτά ήταν τελικά που και κράτησαν τη Ζενίτ σε κοντινή απόσταση και της έδωσαν το ξέσπασμα νίκης που αναζητούσε. Ο τελικός απολογισμός 13/25 είναι αξιοζήλευτος και ήταν το κλειδί της επιτυχίας.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.

 

 

 

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ