21.2 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ξέσπασμα με Γκιστ ο Παναθηναϊκός

Ο Παναθηναϊκός χρειαζόταν ένα ξέσπασμα. Όταν το  βρήκε το παιχνίδι έμοιαζε να τελειώνει. Και κάπως έτσι έγινε, φτάνοντας ως το 97-74 επί του Απόλλωνα στην Πάτρα. Η είδηση του αγώνα βγήκε πριν καλά καλά γίνει το τζάμπολ, καθώς... πενταδάτος ήταν ο Τζέιμς Γκιστ για τους «πράσινους», επιστρέφοντας μετά από έναν τραυματισμό που τον άφησε εκτός δράσης 116 μέρες!

Ο Απόλλωνας Πάτρας δεν άφηνε τους «πράσινους» να ξεφύγουν, επιτρέποντάς τους μόνο ένα μικρό προβάδισμα σε όλη την πρώτη περίοδο που έφτασε ως το +8 (11-19, 8’). Οι γηπεδούχοι με τους Ρέινς και Μπαρτ σε πρώτο ρόλο, προσπάθησαν να μείνουν κοντά στο σκορ και το κατάφερναν όσο ο Παναθηναϊκός πήγαινε σε γρήγορες και συχνά χωρίς ισορροπία επιθέσεις, δείχνοντας μια προτίμηση στα σουτ τριών πόντων. Το αποτέλεσμα ήταν οι δύο ομάδες να μένουν σχετικά κοντά και να φτάνουν στο 24-30 (14’).

Κάπου εκεί όλα άλλαξαν με τον Νίκο Παππά να παίρνει πρωτοβουλίες, να αφήνει τα τρίποντα και να οδηγεί στο 24-38 (16’30’’) με έξι προσωπικούς του πόντους. Ο Παναθηναϊκός συνέχισε, έπαιξε καλύτερη άμυνα, είχε καλές συνεργασίες (8 ασίστ στο πρώτο μισό με 3 από τον Βασίλη Χαραλαμπόπουλο) έβαλε και τα τρίποντα και με ένα 16-1 ως τη συμπλήρωση του εικοσαλέπτου και έφτασε στο +19 (25-46).

Ο Απόλλωνας έμεινε χωρίς σουτ εντός πεδιάς από το 14’ ως το 20’. Ο Παναθηναϊκός ανέβηκε ως το +24 διά χειρός Φώτση (25-49, 21’). Στο 21’20’’ ο Γκιστ πήγε στη γραμμή, είχε ½ και το όνομά του γράφτηκε και πάλι στους σκόρερ μετά από σχεδόν τέσσερις μήνες.

Ο Μπαρτ προσπάθησε να ξαναβάλει στο παιχνίδι την ομάδα του, που έκανε ένα 7-0 (42-56, 25’), προκαλώντας τις φωνές και τις παρατηρήσεις του Τσάβι Πασκουάλ στους δικούς του παίκτες. Οι... ψηλοί ανέλαβαν να οδηγήσουν και πάλι στο +20 (45-65, 27’30’’), οι... κοντοί συνέχισαν με το το +23 να γράφεται από τον Γκιστ (58-61, 33'30'').

Οι ομάδες έδωσαν και θέαμα με τον Μάικ Τζέιμς και ειδικά τον Κένι Γκάμπριελ σε πρώτο πλάνο, αλλά τον Γκιστ να δέχεται το πιο θερμό χειροκρότημα όταν μετά από εκπληκτική πάσα μισού γηπέδου από τον Νίκο Παππά,  απογειώθηκε για να καρφώσει σχεδόν τρία λεπτά πριν τη λήξη. Ο Χαραλαμπόπουλος οδήγησε στο +29 που ήταν και η μεγαλύτερη διαφορά στον αγώνα με το τελικό 74-97 να σφραγίζει τον αγώνα.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ: Να πούμε τον Τζέιμς Γκιστ; Δεν είναι το τι έκανε στο παρκέ, αλλά το ότι επέστρεψε στο παρκέ. Αυτή τη φορά δεν ήταν απλά στο ρόστερ, ήταν βασικός για τον Παναθηναϊκό και σίγουρα ήταν η είδηση του αγώνα. Για την ιστορία να πούμε μόνο πως αγωνίστηκε 15'50'', είχε 7 πόντους, 1 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 1 κλέψιμο, 1 τάπα και 5 φάουλ.

ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΠΟΥ ΞΕΧΩΡΙΣΑΝ: Ο Παναθηναϊκός είχε 5 παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων, αλλά και 44% στα τρίποντα. Τα δύο αυτά στοιχεία λένε πολλά για το "διότι" στο "γιατί" της νίκης των "πράσινων"

Δείτε τη στατιστική της αναμέτρησης ΕΔΩ



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ