15.6 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Ξέσπασε κατά της Ένωσης Παικτών Ευρωλίγκας ο Πέσιτς

Ο Σβέτισλαβ Πέσιτς άσκησε έντονη κριτική στην Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας και τον πρόεδρό της, Μπόστιαν Νάχμπαρ, σχολιάζοντας τις αποφάσεις τους όσον αφορά στην περίοδο προετοιμασίας.

Στο… στόχαστρο του 70χρονου προπονητή μπήκε ο παλαίμαχος φόργουορντ, που ηγείται της ELPA. Η τελευταία όρισε ως έναρξη προετοιμασίας της σεζόν 2019-2020 την 22α Αυγούστου, γεγονός που έπληξε τους παίκτες σύμφωνα με το Σβέτισλαβ Πέσιτς. «Χάσαμε παίκτες, όπως και άλλες ομάδες. Οι παίκτες που αγωνίστηκαν στο Παγκόσμιο Κύπελλο τραυματίστηκαν. Δεν φταίω εγώ για αυτό, μόνοι τους το έπαθαν, αφού δεν έκαναν ουσιαστικά προπονήσεις και μετά αγωνίστηκαν στο Σούπερ Κόπα χωρίς να έχουν προπονηθεί. Αυτά συμβαίνουν, όμως, όταν ένας παίκτης δεν έχει προπονηθεί αρκετά», ανέφερε αρχικά ο προπονητής της Μπαρτσελόνα.

Ο Σέρβος τεχνικός δεν έμεινε εκεί, προσθέτοντας: «Τώρα, ο Νάχμπαρ φτιάχνει νέους κανόνες, με την προετοιμασία να ξεκινάει στις 24 Αυγούστου του χρόνου, ενώ έχουμε αγώνες στις 21 Σεπτεμβρίου. Δεν είναι φυσιολογικό αυτό. Η σεζόν ξεκινάει την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου και ο Νάχμπαρ θεωρεί ότι χρειάζονται μόνο τέσσερις εβδομάδες προετοιμασίας για σεζόν που κρατάει δέκα μήνες. Ο άνθρωπος αυτός δεν είναι φυσιολογικός! Δεν ξέρει καν ότι αγωνιζόμαστε στην Ευρώπη. Δεν είμαστε στο ΝΒΑ. Παίρνουμε από το ΝΒΑ κάτι το οποίο δεν μπορεί να έχει εφαρμογή στην Ευρώπη, δεν είναι καλό αυτό».

Κλείνοντας, εξήγησε ο Σβέτισλαβ Πέσιτς: «Δεν είμαστε η μοναδική ομάδα που έχει προβλήματα, υπάρχουν και η Φενέρμπαχτσε και η Ρεάλ Μαδρίτης. Όλες οι ομάδες που έδωσαν παίκτες στις εθνικές ομάδες έχουν τραυματίες. Γιατί δεν μας ρωτάει η Ένωση Παικτών Ευρωλίγκας; Όταν εγώ δεν ξέρω κάτι, ρωτάω. Δεν ρωτούν εάν υπάρχει μέθοδος στις προπονήσεις, παρά πιστεύουν ότι απλώς θα πάρεις έναν παίκτη για να νικήσεις. Ο παίκτης, όμως, χρειάζεται προετοιμασία. Χρειάζεται προπόνηση. Αυτός είναι ο λόγος που έχουμε τόσους τραυματισμούς στο ευρωπαϊκό μπάσκετ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ