13 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

«Ξέσπασε» και… κερδίζει το μέλλον του

Η διαφορά επιπέδου ήταν χαοτική, ο ΠΑΟΚ είχε μηδενικό αγωνιστικό ρυθμό και το έργο του Παναθηναϊκού ήταν εξαρχής εύκολο, με τους «πράσινους» να «ξεσπούν» μετά την ήττα με την ΤΣΣΚΑ πάνω στο «Δικέφαλο του Βορρά» με 96-67, φτάνοντας στο δικό του «2 στα 2» στο πρωτάθλημα και λαμβάνοντας ευχάριστα μηνύματα από τον Χάουαρντ Σαντ-Ρος και Έλληνες παίκτες, που αποτελούν το μέλλον του.

Κακό ήταν το μπάσκετ στο πρώτο πεντάλεπτο, με τις ομάδες να παίρνουν βιαστικές επιλογές στην επίθεση και να έχουν κακή περιφερειακή άμυνα, με αποτέλεσμα το 9-9. Ο Παναθηναϊκός, όμως, «ξύπνησε» με τον Σαντ-Ρος να έχει «κέφια» εκτελεστικά στις επιλογές που του έδινε η άμυνα του ΠΑΟΚ και τον Καλαϊτζάκη, που ξεκίνησε στη βασική πεντάδα, να κάνει τα πάντα σωστά, την ίδια στιγμή που ο Παπαγιάννης προστάτευε το καλάθι, για να έρθει ένα σερί 14-0, που έδειξε στο τέλος της περιόδου ποιος είναι το αφεντικό (23-11).

Η συνέχεια ήταν εξίσου καλή για τους παίκτες του Βόβορα, που με εξαίρεση μια έκλαμψη του «Δικεφάλου του Βορρά», στη διάρκεια της οποίας πέτυχε ορισμένα μακρινά σουτ με Μαργαρίτη, Λονγκ και Τέρνερ, δε σταμάτησε την καλή δουλειά στην άμυνα, τη στιγμή που οι συνεργασίες των Παπαπέτρου-Μήτογλου «εκτόξευαν» κι άλλο την απόσταση με τη βοήθεια του εξίσου ορεξάτου Φόστερ (51-28).

Με τη διαφορά να είναι εμφανής μεταξύ των δύο ομάδων, ο Βόβορας ορθά επιχειρούσε να βάλει στην «εξίσωση» κι άλλους παίκτες, κυρίως για να πάρουν ρυθμό και αυτοπεποίηση. Την ίδια ώρα, βέβαια, οι Γκρίφιν και Λαβ εκμεταλλεύτηκαν αυτή τη συνθήκη, για να πάρουν προσπάθειες πάνω τους για τους Θεσσαλονικείς, αλλά η βελτιωμένη εικόνα των Νέντοβιτς, Ουάιτ και Δίπλαρου ήταν σίγουρα μια καλή είδηση (77-50).

Αν ψάξει να βρει κανείς ένα «μελανό» σημείο για τους γηπεδούχους, αυτό ήταν μια ακατανόητη χαλάρωση, που οδήγησε σε ένα σερί 0-8 του ΠΑΟΚ στην αρχή της τελευταίας περιόδου και έφερε εσπευσμένα ένα τάιμ άουτ, για να αφυπνιστούν οι παίκτες. Ο «Δικέφαλος», βέβαια, δεν φαινόταν ικανός να απειλήσει πραγματικά, αλλά πράγματι η εικόνα ήταν καλύτερη, με το δίδυμο των Δίπλαρου-Καλαϊτζάκη να δίνουν πρώτοι το παράδειγμα στους υπόλοιπους για την άνετη διατήρηση του αποτελέσματος (96-67).

Δεκάλεπτα: 23-11, 51-28, 77-50, 96-67

ΩΡΑ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ: Σε αυτό το παιχνίδι μπορεί να βρει κανείς αρκετούς παίκτες του Παναθηναϊκού ως πρωταγωνιστές, καθώς είναι η φύση του παιχνιδιού τέτοια. Από τον εκπληκτικό στην αρχή Σαντ-Ρος (15 π., 6/7 σουτ) μέχρι τον ευρισκόμενο ξανά σε υψηλές πτήσεις Μήτογλου (13 π., 8 ρ.) και τη σταθερή αξία του Ιωάννη Παπαπέτρου (12 π., 3 ασ.). Θα ξεχωρίσουμε, όμως, τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, που ξεκίνησε στην πεντάδα, τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο, δικαιώνοντας με τη σωστή τακτική προσέγγιση και το «τσαγανό» του τον Γιώργο Βόβορα. Οι αριθμοί του δείχνουν στατιστική πληρότητα (8 π., 5 ρ., 3 ασ., 4 κλ., 2 λ.) και η παρουσία του ήταν τέτοια, που δείχνουν πως αξίζει περισσότερες ευκαιρίες σε μεγαλύτερα ματς.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 65% στα σουτ εντός παιδιάς έναντι 44% του αντιπάλου σου, καθώς και το εξαιρετικό 46% στα τρίποντα σε σύγκριση με το καλό 34% αντίστοιχα, είναι λογικό να νικήσεις με διαφορά, ειδικά αν υπάρχει σαφής διαφορά ποιότητας, πολύ περισσότερο, όταν συνοδεύεται από τεράστια διαφορά στο δείκτη ασίστ-λαθών (20-21 ο Παναθηναϊκός, 9-17 ο ΠΑΟΚ), αν και οι «πράσινοι» οφείλουν να προβληματιστούν εν όψει Ευρωλίγκα σε αυτό το κομμάτι.

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ