21.6 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ξέθαψε τα τρίποντα από το βάθος της ντουλάπας του

Μία νίκη όπως η χθεσινή επί της ΤΣΣΚΑ δεν θα μπορούσε να αποδοθεί σε ένα μόνο κομμάτι του παιχνιδιού. Αναμφίβολα όμως ένα από αυτά που ξεχώρισαν περισσότερο για τον Παναθηναϊκό, πολύ περισσότερο σε σύγκριση με την εικόνα του στις προηγούμενες αγωνιστικές, ήταν το τρίποντο.

 

Ο Παναθηναϊκός εκτέλεσε καλύτερα από κάθε άλλη φορά στον πρώτο γύρο από την περίμετρο, έχοντας 47,62% και με αρκετές μάλιστα προσπάθειες (10/21). Η προηγούμενη καλύτερη επίδοση του ήταν το 45% (9/20) που είχε στην Ποντγκόριτσα απέναντι στην Μπουντούτσνοστ ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι στα προηγούμενα οχτώ εντός έδρας παιχνίδια του, δεν ξεπέρασε το 35%!

 

Αυτή μάλιστα ήταν η πρώτη φορά στη φετινή Ευρωλίγκα που οι “πράσινοι” έφτασαν σε διψήφιο αριθμό εύστοχων τρίποντων.

 

Κατά τα άλλα...

 

Δεν είναι από τις κατηγορίες στις οποίες εστιάζει κανείς συχνά -αν δεν πρόκειται για παράπονα για τη διαιτησία- όμως ο χθεσινός Παναθηναϊκός “έχτισε” τη νίκη του μέσα από την άμυνα, βγάζοντας όση περισσότερη σκληράδα μπορούσε. Τα 33 φάουλ που χρεώθηκαν οι παίκτες του, το πιστοποιούν. Ήταν τα περισσότερα των φετινών αγώνων του στην Ευρωλίγκα αφού η προηγούμενη μεγαλύτερη επίδοση ήταν τα 27 του αγώνα με τον Ολυμπιακό.

 

Το επεσήμανε και ο Πιτίνο στη συνέντευξη Τύπου. Για μία εμφάνιση όπως η χθεσινή, τα επτά λάθη είναι όντως μια μεγάλη επίδοση. Οι “πράσινοι” ισοφάρισαν το φετινό ρεκόρ τους, αφού επτά λάθη είχαν και στο ματς της Μαδρίτης με τη Ρεάλ.

 

Ας μην ξεχνάμε και τη μνημειώδη δεύτερη περίοδο, πάνω στην οποία ο Παναθηναϊκός πάτησε για την ανατροπή του -7 της πρώτης περιόδου και τελικά για τη νίκη του. Το basketa.gr κατέγραψε από την ανάπαυλα των ημιχρόνων το ρεκόρ που σημείωσαν οι “πράσινοι”.

 

Υπήρξε κι ένα αρνητικό ρεκόρ περιόδου μέσα από το χθεσινό παιχνίδι για τον Παναθηναϊκό που επέτρεψε στην ΤΣΣΚΑ να σημειώσει 19 πόντους από επιθετικά ριμπάουντ. Η προηγούμενη χειρότερη αμυντική επίδοση του σε αυτόν τον τομέα, ήταν εκείνη των 18 πόντων που δέχτηκε από την Μπάγερν και την Γκραν Κανάρια.

 

Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ