23.2 C
Athens
Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

«Ντόπες» Πάου και Μανού πριν από τον τελικό

Η Ισπανία και η Αργεντινή θα διεκδικήσουν στον τελικό του 18ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο Πεκίνο, τον τίτλο για δεύτερη φορά στην ιστορία τους και οι Πάου Γκασόλ και Μανού Τζινόμπολι εμψύχωσαν, με μηνύματά τους, τους συμπατριώτες τους.

Ο 39χρονος φόργουορντ/σέντερ των Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς που δεν ταξίδεψε στην Κίνα λόγω τραυματισμού έστειλε επιστολή στους Ισπανούς διεθνούς, στην οποία αναφέρει μεταξύ άλλων: «Δεν ξέρω πώς να σας ευχαριστήσω για όσα κάνετε. Δεν μιλάω για τα αποτελέσματα ή τη σπουδαία πορεία στη διοργάνωση. Καταφέρατε κάτι ακόμα πιο δύσκολο, να κάνετε ολόκληρο τον κόσμο να αγαπά το μπάσκετ. Βλέπω τον κόσμο να απολαμβάνει το άθλημα κι αυτό είναι υπέροχο. Σας ευχαριστώ, γιατί είστε παράδειγμα για το πώς πρέπει να δουλεύει μια ομάδα κι αυτό αποτελεί ένα καλό πρότυπο αυτές τις εποχές. Σας ευχαριστώ που δεν τα παρατάτε ποτέ. Με κάνετε υπερήφανο. Οι ΗΠΑ και η Σερβία ήταν πολύ δυνατές, με μεγάλους παίκτες, αλλά ο τελικός είναι ανάμεσα σε εμάς και την Αργεντινή. Ομάδες που κερδίζουν βάσει της δουλειάς, της ενότητας, της παρέας, της γενναιοδωρίας. Είναι ακόμα ένα μάθημα. Στον τελικό έχουμε μια μεγάλη ευκαιρία να μεγαλώσουμε κι άλλο το μύθο της Εθνικής μας ς και να γράψουμε ξανά ιστορία. Όμως, για εμένα ό,τι κι αν γίνει έχετε ήδη κερδίσει. Είστε στην καρδιά μου. Πάμε, ομάδα!».

Ο Μανού Τζινόμπιλι, από την πλευρά των Αργεντινών, έστειλε το εμψυχωτικό μήνυμά του μέσω του προσωπικού λογαριασμού του σε γνωστή ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης. «Σήμερα είναι 15 Σεπτεμβρίου. Σήμερα η Αργεντινή παίζει στον παγκόσμιο τελικό. Ναι, είναι σήμερα! Μεγάλη στιγμή για το άθλημά μας. Μία παρτίδα! Μία! Πάμε, παιδιά! Δεκαεφτά χρόνια μετά την προηγούμενη εμπειρία στην Ιντιανάπολις και δεκατρία χρόνια μετά το Τόκιο, όπου το… αγγίξαμε. Δεν φανταζόμουν ότι θα ζήσω ξανά τόσο γρήγορα αυτήν την κατάσταση. Μου αρέσει! Απίστευτη αίσθηση», έγραψε χαρακτηριστικά στο Twitter ο παλαίμαχος γκαρντ, που ήταν συμπαίκτης με τον Πάου Γκασόλ στους Σαν Αντόνιο Σπερς, αλλά σε εθνικό επίπεδο θα είναι την Κυριακή (15/09, 15.00) αντίπαλοι, υποστηρίζοντας ο καθένας το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας του.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ