21 C
Athens
Δευτέρα, 21 Οκτωβρίου, 2024

Ντόντσιτς: “Πιο πολύ θα λείψει ο Ρονάλντο από μένα στη Ρεάλ”

Ο Λούκα Ντόντσιτς έχει κάνει κάτι παραπάνω από αισθητή την παρουσία του στο ΝΒΑ με το "καλημέρα". Τα σχεδόν καθημερινά του post στα social media όμως, και ειδικά στο twitter, δείχνουν πως οι δεσμοί του με την Ισπανία και την Ρεάλ Μαδρίτης παραμένουν ισχυροί. Ο Σλοβένος γκαρντ μιλώντας σε μια media day των Ντάλας Μάβερικς μίλησε για την Ρεάλ Μαδρίτης, τον Ρονάλντο, αλλά και τον ΛεΜπρον Τζέιμς και η "As" δημοσίευσε κάποια σημαντικά κομμάτια από τα όσα είπε.

"Το ότι έπαιξε στην Μαδρίτη για την Ρεάλ ήταν κάτι πολύ ιδιαίτερο για μένα. Είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο, εκτός ΝΒΑ και το λάτρεψα", τόνισε, ενώ στην ερώτηση ποιον θα... νοσταλγήσουν περισσότερο οι φίλαθλοι, αυτόν ή τον Κριστιάνο Ρονάλντο, δεν το σκέφτηκε και πολύ: "Στη Μαδρίτη θα λείψει περισσότερο ο Ρονάλντο, γιατί είναι ένας από τους καλύτερους παίκτες στον κόσμο".

Ο Ντόντσιτς στα 19 του έκανε το βήμα από την Ισπανία και την Ευρώπη στο ΝΒΑ και στις ΗΠΑ και τουλάχιστον αγωνιστικά φαίνεται να μην είχε πρόβλημα προσαρμογής: "Ήμουν 13 χρονών όταν έφυγα από την Σλοβενία για να πάω στην Ισπανία. Είναι ευκολότερο τώρα για μένα και νιώθω ήδη το Ντάλας σαν το σπίτι μου. Δεν ήξερα πότε θα γινόταν αυτό, αλλά ήξερα πως ήθελα να παίξω στο ΝΒΑ. Το να δίνεις δύο αγώνες Ευρωλίγκας την εβδομάδα είναι κάτι που με βοήθησε εδώ, γιατί συνηθίζεις στους περισσότερους αγώνες και σε ένα ρυθμό. Αλλά θα πρέπει να βελτιώσω το παιχνίδι μου. Υπάρχει πιο γρήγορος ρυθμός γενικότερα εδώ, αλλά είναι κάτι που ήδη περίμενα και σίγουρα είναι πιο δυνατό".
Την περασμένη εβδομάδα το πλατύ του χαμόγελο όταν βρέθηκε να παίζει απέναντι σε ένα από τα ινδάλματά του, τον ΛεΜπρον Τζέιμς, έκανε το γύρο του κόσμου. Και πήρε και μια υπογεγραμμένη φανέλα του σταρ των Λέικερς. Σαν παιδί 19 χρονών δηλαδή: "Ήταν κάτι υπέροχο για μένα! Είναι το ίνδαλμά μου. Είναι μια μέρα που θα τη θυμάμαι για πάντα".
Ήταν κάτι που είχε κάνει και με το έτερο ίνδαλμά του άλλωστε όταν βρέθηκαν αντίπαλοι στο παρκέ: Τον Βασίλη Σπανούλη.

Ο Ντόντσιτς πάντως συγκρίνεται, βάσει της στατιστικής τα πρώτα παιχνίδια του, με τον Μάικλ Τζόρνταν, καθώς οι αριθμοί στα πρώτα παιχνίδια των δύο παικτών είναι ανάλογοι: "Είναι ο καλύτερος που έπαιξε ποτέ το παιχνίδι! Οπότε δεν το σκέφτομαι και δεν συγκρίνω τον εαυτό μου μαζί του. Είχε μια υπέροχη καριέρα και ήταν ο καλύτερος!"

Αν περιμένει τον τίτλο του Ρούκι της χρονιάς και τι θα σήμαινε γι' αυτόν; "Σίγουρα θα ήταν κάτι ιδιαίτερο να κατακτήσω τον τίτλο, αλλά στο μυαλό μου βρίσκονται οι στόχοι της ομάδας. Το πρώτο που θέλω είναι να φτάσουμε στα πλέι οφ με τους Μάβερικς και οι ατομικές διακρίσεις θα έρθουν".



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ