22.3 C
Athens
Τρίτη, 1 Οκτωβρίου, 2024

Ντόντσιτς και… πλεονέκτημα για τη Ρεάλ! (vids)

Η Ρεάλ τρόμαξε να περάσει από το Βελιγράδι, αλλά ο Λούκα Ντόντσιτς έμελλε να... βγάλει το κάρο από τη λάσπη και με τρίποντο στα 0.9" πριν από τη λήξη να «σκοτώσει» τον Ερυθρό Αστέρα (82-79) και να χαρίσει ουσιαστικά το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs της Ευρωλίγκα για τη «Βασίλισσα».

Ένα σουτ, που μπορεί ακόμη και μακροπρόθεσμα να σημαίνει και πρόκριση στο Final Four του Βελιγραδίου, καθώς δίνει το πλεονέκτημα έδρας στη Ρεάλ Μαδρίτης εν όψει playoffs, ήταν αυτό που πέτυχε ο Λούκα Ντόντσιτς, με τη «Βασίλισσα» να «αποδρά» με 82-79 από το «άντρο» του Ερυθρού Αστέρα. Οι Σέρβοι μπήκαν... για να κερδίσουν το παιχνίδι, παρότι βαθμολογικά αδιάφοροι, αλλά την τελευταία κουβέντα είχαν οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο, με τον Σλοβένο «αστέρα» να παίρνει τη μεγάλη απόφαση και με τρίποντο στα 0.9" για το φινάλε, να χαρίζει ένα σπουδαίο «διπλό» στην ομάδα του.

Αυτό το καλάθι ολοκλήρωσε μία μεγάλη του εμφάνιση, με 24 πόντους (4/5 δ., 3/7 τρ., 7/9 β.), εννέα ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και τρία κλεψίματα σε κάτι παραπάνω από 31 λεπτά συμμετοχής, με τον Φελίπε Ρέγιες επίσης να φτάνει κοντά στο double double με 14 πόντους και εννέα ριμπάουντ. Οι προσπάθειες του Άλεν Όμιτς (25 π., 10 ρ.) και του Τζέιμς Φελντέιν (18 π., 9 ασ.), δεν ήταν αρκετές για να κάνουν τον... Παναθηναϊκό να χαμογελάσει, από την πλευρά των «ερυθρολεύκων».

Το παιχνίδι

Η «Βασίλισσα» μπήκε... φουριόζα, προηγούμενη με 0-10 στα πρώτα τρία λεπτά με εξαιρετικά δραστήριο τον Ντόντσιτς, θέλοντας να δείξει πως δεν είχε... όρεξη να διακινδυνεύσει το πλεονέκτημα έδρας. Οι Σέρβοι άρχισαν να βρίσκουν μερικές λύσεις με τη δραστηριοποίηση των ψηλών τους και την ευστοχία από τη γραμμή των βολών, αν και ο ρυθμός δεν ευνοούσε κανέναν άλλον, παρά τους αντιπάλους τους (20-27).

Με τρίποντο του Τόμπκινς η Ρεάλ επανέφερε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (24-35 στο 13'), αλλά οι γηπεδούχοι επέμειναν στο να έχουν «πολιορκητικό κριό» τον Όμιτς και άρχισαν να τη «ροκανίζουν» σταδιακά. Ο Βόσνιος σέντερ ήταν εξαιρετικός και κατάφερε... σχεδόν μόνος του να φέρει την απόσταση σε ένα σημείο, που έδινε ελπίδα στην ομάδα του, η οποία έδειξε μία σαφώς καλύτερη εικόνα στην άμυνά της, σταματώντας τα «όργια» του Ντόντσιτς και προτιμώντας να «θυσιάσει» μερικά καλάθια από τους Ρέγιες-Τόμπκινς (39-43).

Με πέντε πόντους στην αρχή της τρίτης περιόδου, ο Ντόντσιτς ενεργοποιήθηκε ξανά, αλλά οι «μάχες» του Λεσόρτ στο «ζωγραφιστό» κι ένα τρίποντο του Φελντέιν, κρατούσαν κοντά μέχρι το 27' τον Αστέρα (50-55). Εκεί ανέλαβε δράση ο Ράντολφ, ο οποίος απειλώντας είτε από κοντά είτε με μακρινά σουτ, βοήθησε την ομάδα του να πάρει ξανά διψήφια διαφορά υπέρ της (52-62 στο 29'), με το +7 που διαμορφώθηκε από καλάθι του Όμιτς να φαίνεται να δίνει τον πρώτο λόγο στη Ρεάλ στο τέλος του δεκαλέπτου (57-64).

Οι παίκτες του Αλιμπίγεβιτς, όμως, δεν έλεγαν να τα παρατήσουν, με το σερί 9-0 δια χειρός Όμιτς και Ντόμπριτς να ολοκληρώνει μία ανατροπή και να αρχίζει να βάζει αμφιβολίες στους Ισπανούς (66-64 στο 32'). Ο Φελντέιν στη συνέχεια «ξεσήκωσε» την εξέδρα με δύο προσωπικές του ενέργειες για το +6, αλλά κάπου εκεί ξεκίνησε μία αντεπίθεση για τη Ρεάλ, με τον Ταβάρες να δίνει προβάδισμα στο 37' με γκολ-φάουλ (70-72). Ο ψηλός έδωσε κι άλλες λύσεις, με την εξαιρετική συνεργασία των φιλοξενούμενων που έφερε ένα κάρφωμα του Τόμπκινς στα 40" πριν από την εκπνοή να μοιάζει να διασφαλίζει το «διπλό» (75-79). Ο Αστέρας δεν είχε πει, όμως, την τελευταία του λέξη, με το λέι απ του Φελντέιν να ακολουθείτε από κλέψιμο και μετέπειτα κάρφωμα του Όμιτς για το 79-79 στα 5.9". Όλα αυτά, για να έρθει ο Ντόντσιτς με το μεγάλο σουτ στα 0.9", που ουσιαστικά είναι το πλεονέκτημα για τη Ρεάλ.

Δεκάλεπτα: 20-27, 39-43, 57-64, 79-82

ΤΟΥΣ «ΞΕΡΑΝΕ»: Ο Λούκα Ντόντσιτς έκανε, ούτως ή άλλως, ένα μεγάλο παιχνίδι με (4/5 δ., 3/7 τρ., 7/9 β.), εννέα ριμπάουντ, τέσσερις ασίστ και τρία κλεψίματα σε κάτι παραπάνω από 31 λεπτά συμμετοχής, και απλώς χρειάστηκε να βάλει το «κερασάκι στην τούρτα». Αυτό ήταν σχεδόν με την εκπνοή του ματς, με την επαναφορά του Ρούντι να τον βρίσκει και τον ίδιο να μην απογοητεύει τον Πάμπλο Λάσο και να ευστοχεί σε ένα τρίποντο, που επί της ουσίας «κλείδωσε» το πλεονέκτημα για την ομάδα του, η οποία λογικά δε θα κινδυνεύσει την τελευταία αγωνιστική, υποδεχόμενη την Μπάμπεργκ.

ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Σε παιχνίδι που κρίνεται σε αυτές τις λεπτομέρειες, δύσκολα μπορεί να μιλήσεις με νούμερα. Είναι αξιοσημείωτο, όμως, που ο Αστέρας διεκδίκησε μέχρι τέλους το ματς, όταν είχε μόλις 20% στα τρίποντα, έναντι 33.3% της Ρεάλ, ενώ είχε και επτά κατοχές λιγότερες (τέσσερα λιγότερα επιθετικά ριμπάουντ-τρία παραπάνω λάθη). Η διαφορά σε δίποντα (56.8% έναντι 47.1% της Ρεάλ) και βολές (77.8% έναντι 68.4% της Ρεάλ) ίσως αποτελούν κάποια εξήγηση.

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ