16.3 C
Athens
Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Ντόντσιτς: “Θα απολαύσω την πρόκληση του ΝΒΑ”

O Λούκα Ντόντσιτς είναι αδιαμφισβήτητα το πρόσωπο των ημερών. Πολύς λόγος έχει γίνει τελευταία γύρω από το όνομά του ενόψει και του επερχόμενου draft του ΝΒΑ, όπου θα βρεθεί και ο νεαρός Σλοβένος. Λίγο πριν τον τέταρτο τελικό της Ρεάλ Μαδρίτης κόντρα στην Μπασκόνια για λογαριασμό της ACB, ο 19χρονος γκαρντ μίλησε στο Yahoo!Sports για τη φυσική του θέση, αλλά και για το πλεονέκτημα που πιστεύει ότι θα έχει συγκριτικά με τους συμπαίχτες του στο ΝΒΑ.

Συγκεκριμένα τα όσα δήλωσε: «Πραγματικά, προτιμώ να παίζω σε θέση πόιντ γκαρντ, να έχω την μπάλα και να μοιράζω για τους υπόλοιπους. Μπορώ όμως να παίξω από το "1" μέχρι το "4" και αυτό είναι το πλεονέκτημά μου σε σχέση με τους υπόλοιπους. Θέλω να παίζω με τους συμπαίκτες μου, να τους κάνω να νιώθουν καλύτερα. Κάνω τα πάντα για την ομάδα μου. Είμαι χαρούμενος όταν παίζω στο "1", νιώθω πιο άνετα γιατί μπορώ να δημιουργήσω και να ποστάρω τα αντίπαλα γκαρντ. Από την πρώτη στιγμή που ήρθα στην Ρεάλ, είδα ότι λατρεύω να δημιουργώ για τους υπόλοιπους. Θέλω να πασάρω παντού, είμαι πόιντ γκαρντ»

Ενώ στη συνέχεια συμπλήρωσε : «Είναι ένα πλεονέκτημα που έχω σε σχέση με τους υπόλοιπους. Έχω κερδίσει εμπειρία από την Euroleague. Ειδικά φέτος, που είχα μία πολύ καλή σεζόν. Θα μπορέσω να προσαρμοστώ στο ΝΒΑ. Μου αρέσει να βρίσκομαι στο παρκέ. Είμαι ένας παίκτης της ομάδας και θέλω να βρίσκομαι με τους συμπαίκτες μου στο παρκέ. Μου αρέσουν οι ομαδικές δραστηριότητες, έχω πίσω μου μία τρομερή οικογένεια και φίλους. Θα με βοηθήσουν σίγουρα στο νέο ταξίδι μου. Θα απολαύσω την πρόκληση του ΝΒΑ».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ