24.2 C
Athens
Δευτέρα, 27 Μαΐου, 2024

Ντόνοβαν: «Πολλά από όσα έκανα οφείλονται στον Ρικ Πιτίνο»

O προπονητής των Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ, Μπίλι Ντόνοβαν, μίλησε στο «NABC Championship Basketball Webinar Series» για τη διακοπή του ΝΒΑ αλλά και για τα πρώτα βήματα της καριέρας του, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στο Ρικ Πιτίνο και τη συνεργασία τους στο κολλέγιο του Κεντάκι. 

Συγκεκριμένα για τον πρώην προπονητή του Παναθηναϊκού, ανέφερε: «Όταν κοιτάζω πίσω στο παρελθόν μου, νομίζω ότι πολλά από όσα έκανα οφείλονται στον Ρικ Πιτίνο. Ήταν πολύ ενδιαφέρον, όταν άρχισα να ψάχνω κολέγιο και να μιλώ με προπονητές, να βλέπω πόσο μικρή επιρροή είχαν οι assistant coaches στις κολεγιακές ομάδες. Όλα τα έκανε ο πρώτος προπονητής. Και πρέπει να πω ότι ένα πράγμα που ειλικρινά θαύμαζα και σεβόμουν στον κόουτς Πιτίνο είναι ότι ήμουν 23-24 ετών και μου έδινε το δικαίωμα να τρέξω μέρος της προπόνησης. 

Ήξερε πως μία μέρα θα γίνω πρώτος προπονητής. Για αυτό μας έβαζε όλους, όχι μόνο εμένα, να κάνουμε προπονήσεις, να διδάξουμε νέα συστήματα, να μιλήσουμε σε ραδιοφωνικές εκπομπές. Πάντα λοιπόν ένιωθα τεράστιο αίσθημα ευθύνης απέναντί του λόγω της ευκαιρίας που μου παρείχε να δουλέψω μαζί του και να λάβω την υποστήριξή του. Νιώθω ότι δουλειά μου είναι κι εγώ να προετοιμάζω τους βοηθούς για να γίνουν μια μέρα πρώτοι προπονητές».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ