19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ντόμινο αλλαγών για τους Έλληνες του BCL

Ο Προμηθέας επέλεξε να μεταπηδήσει από το Basketball Champions League στο Eurocup ωστόσο η εξέλιξη αυτή, δεν αφορά μόνο την ομάδα της Πάτρας αλλά επηρεάζει και τις άλλες ελληνικές ομάδες. Αυτές που έχουν κατοχυρωμένο δικαίωμα συμμετοχής αλλά και κι αυτές που υπό προϋποθέσεις μπορούν να ενδιαφερθούν πια για μία θέση στο BCL.

 


Η σημερινή εξέλιξη καταρχήν στέλνει απευθείας στους ομίλους της διοργάνωσης, πέραν της 3ης της φετινής Basket League ΑΕΚ και το 4ο Περιστέρι που έχει αποφασίσει να αγωνιστεί στην Ευρώπη και μετά την απόφαση του Προμηθέα, αποφεύγει τα προκριματικά. Ο ΠΑΟΚ από την πλευρά του ως ο 5ος του φετινού Πρωταθλήματος και δεδομένου ότι επίσης έχει κατοχυρώσει δικαίωμα συμμετοχής, δεν περιμένει πια μία wild card αλλά “κλείδωσε” την τρίτη ελληνική θέση.

 


Το ερώτημα που γεννάται πια είναι αν το ελληνικό Πρωτάθλημα θα αξιοποιήσει το δικαίωμα για την παρουσία και τέταρτης ομάδας στο Basketball Champions League μέσω της wild card. Βάσει της βαθμολογίας η ομάδα που έχει πρώτη αυτή το δικαίωμα είναι ο Ήφαιστος όμως η ομάδα της Λήμνου φαίνεται ότι δεν θα προχωρήσει στην παρούσα φάση σε ένα τέτοιο άλμα για λόγους που έχουν να κάνουν τόσο με τις τυπικές -γήπεδο- όσο και με τις ουσιαστικές προϋποθέσεις -π.χ. τα έξοδα και οι γενικότερες ανάγκες ενός τέτοιου εγχειρήματος.

 


Photo Credits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ