24.2 C
Athens
Κυριακή, 29 Σεπτεμβρίου, 2024

Ντραγκίτσεβιτς: Παλιά μου τέχνη κόσκινο (video)

Ο Τάντιγια Ντραγκίτσεβιτς ήταν αυτός που έκανε σχεδόν εύκολο το πέρασμα του Άρη από το «παλατάκι» στο δεύτερο παιχνίδι της σειράς με τον ΠΑΟΚ, βλέποντας σαν βαρέλι το καλάθι του Δικεφάλου στο πρώτο ημίχρονο διάστημα στο οποίο σημείωσε 20 πόντους  με 4/5 δίποντα και 4/5 τρίποντα. Ο Σέρβος έμεινε έναν πόντο μακριά από την κορυφαία φετινή επίδοση του με 21 πόντους –είχε 22 στη Ρόδο κόντρα στον Κολοσσό ενώ βάσει του ranking ήταν ο κορυφαίος της ομάδας του για 6η φορά στην Basket League.

 

Η εμφάνιση του Σέρβου στο χθεσινό παιχνίδι δεν ήταν όμως μία έκλαμψη, μία μαγική εικόνα, με βάση τη συνολική καριέρα του από τα χρόνια του Ερυθρού Αστέρα μέχρι σήμερα. Στα 31 του χρόνια, ο Ντραγκίτσεβιτς ανέκαθεν ήταν παίκτης με έφεση στο σουτ και στο σκοράρισμα. Χάρη σε αυτά τα στοιχεία του παιχνιδιού του καθιερώθηκε από μικρός στους "κόκκινους" του Βελιγραδίου.

 

Ήταν μόλις 21 όταν σημείωσε «30άρα» κόντρα σε ομάδα τότε της Ευρωλίγκας την Τσιμπόνα σε μία σεζόν στην οποία είχε μέσους όρους 21 πόντων και 5,3 ριμπάουντ στην Αδριατική Λίγκα. Κάπως έτσι οι Γιούτα Τζαζ τον επέλεξαν στον 2ο γύρο του ντραφτ του 2008 (Νο52).

 

Το nbadraft.net έγραφε το 2008 περιγράφοντας τον Ντραγκίτσεβιτς: «Ένας από τους πιο ταλαντούχους Σέρβους, πολύ έξυπνος επιθετικός, με ικανότητα να ποστάρει και να εκμεταλλεύεται το σώμα του όταν μαρκάρεται από κοντύτερους αντιπάλους ή παίρνοντας σουτ από το τρίποντο. Σκοράρει στο transition χάρη στο υψηλό μπασκετικό IQ»

 

Η πόρτα της Αμερικής δεν άνοιξε περισσότερο γι’ αυτόν, όμως έφαγε τα ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα (Ιταλία, Γερμανία, Πολωνία, Τουρκία, Γαλλία, Μαυροβούνιο) με το κουτάλι πριν έρθει στα μέρη μας στις αρχές της σεζόν αντί του μεγάλου άτυχου της σεζόν Βίκτορ Σανικίτζε.

 

Ο Ντραγκίτσεβιτς παρότι δεν απέφυγε τα σκαμπανεβάσματα, έχει διψήφιο μέσο όρο πόντων στο Πρωτάθλημα (10,4) κάτι που στο παρελθόν έκανε μόνο στην Πολωνία με την Αζοβμάς το 2012-13 (12,1) και στην Ιταλία με την Μπιέλα το 2011-12 (10,6).

 

Γενικά η διαδρομή του Ντραγκίτσεβιτς αποδεικνύει πως η χθεσινή εμφάνιση του και γενικότερα η παρουσία του στον Άρη δεν συνιστά έκπληξη.

 

Το βίντεο του basketa.gr με επιλεγμένες στιγμές της καριέρας του, το πιστοποιεί…

 

Photocredits: Eurokinissi



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ