15.3 C
Athens
Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Ντράσκοβιτς στο basketa.gr : «Απολαμβάνω να παίζω στο Μετς, το Παγκράτι θα μείνει στην κατηγορία»

Το Παγκράτι ανέκαθεν έχτιζε καριέρες, και αυτό δείχνει να κάνει και με τον Μίλοβαν Ντράσκοβιτς, ο οποίος αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κοινοτικούς του φετινού πρωταθλήματος της Α2, και σίγουρα έναν από τους καλύτερους στον τομέα του που πέρασε από την κατηγορία.

Μας συστάθηκε ως Rim protector, και όντας κυρίαρχος στο παιχνίδι κοντά στο καλάθι ο Μαυροβούνιος σέντερ (2,11) αποτελεί το φόβητρο για κάθε αντίπαλο, έχοντας σε 18 παιχνίδια 13,1 πόντους, 12,6 ριμπάουντ και 24 κοψίματα, οδηγώντας με διαφορά την κούρσα των «σκουπιδιών» στην Α2, και αποτελεί έναν βασικό ρόλο που το Παγκράτι έχει ανεβάσει στροφές, στην προσπάθεια του να παραμείνει στην κατηγορία, με τον Δημήτρη Λιόγα να μιλάει για έναν άψογο επαγγελματία, και εξαιρετικό παίκτη.

Στο παιχνίδι με το Ψυχικό, ο 25χρονος σέντερ ήταν απίθανος, με 29 πόντους (11/18 διπ., 1/5 τριπ.), 21 ριμπάουντ (τα 10 επιθετικά), 2 κοψίματα και 34 βαθμούς αξιολόγησης, ενώ έπαιξε περιφερειακή άμυνα, τόσο σε ψηλό αντίπαλο (Παπανικολάου), όσο και σε ευέλικτο γκαρντ (Μιλεντίγιεβιτς), και μιλώντας στο basketa.gr μίλησε για την πρόοδο της ομάδας, τον κόσμο της, το πρωτάθλημα της Α2, αλλά έκανε και αναφορά στο πέρασμα του από την Μπαρτσελόνα, στην οποία αγωνίστηκε όντας 17 ετών, για να ακολουθήσουν 4 χρόνια στην πρώτη κατηγορία της Αυστρίας, πριν ενταχθεί στο Παγκράτι.

Απέναντι στο Ψυχικό είχε 29 πόντους και 21 ριμπάουντ. Ήταν αυτή μια από τις καλύτερες εμφανίσεις της καριέρας σου, και πως έφτασε σε αυτή : «Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την απόδοση μου. Ωστόσο για να έρθει ένα καλό αποτέλεσμα χρειάζεται κάτι περισσότερο από την απόδοση ενός μόνο αθλητή. Έτσι ολόκληρη η ομάδα δούλεψε αρμονικά σε όλες τις συνεργασίες της, ενώ κυριαρχήσαμε χάρη στο παιχνίδι μέσα στην ρακέτα απέναντι στον αντίπαλο μας. Για αυτό το λόγο, εκτός από τα αμυντικά ριμπάουντ, μάζεψα και πολλά επιθετικά».

Σε 18 παιχνίδια ως τώρα, έχεις διψήφιο αριθμό πόντων και ριμπάουντ, ενώ είσαι με διαφορά ο πρώτος στα «σκουπίδια» στην κατηγορία. Πως βλέπεις την εμπειρία σου στην Α2, πόσο δύσκολο ήταν να προσαρμοστείς, και πως κρίνει τη νίκη με το Ψυχικό : «Το μόνο βέβαιο είναι ότι πρόκειται για ανταγωνιστική, και υψηλού επιπέδου κατηγορία. Υπάρχουν πολλές καλές ομάδες που βρίσκονται στο ίδιο επίπεδο με υψηλού επιπέδου αθλητές, και από αυτό που έχω διαπιστώσει, κάθε ομάδα μπορεί να κερδίσει οπουδήποτε, για αυτό κάθε νίκη που παίρνουμε έχει ξεχωριστή σημασία. Θεωρώ ότι βρίσκομαι σε καλή κατάσταση, η ομάδα κάνει εξαιρετική προπόνηση και προοδεύει καθημερινά και σίγουρα το όφελος είναι για καθέναν από εμάς τους παίκτες. Σίγουρα στο ξεκίνημα χρειάστηκε χρόνος προσαρμογής στο πρωτάθλημα, αλλά και το να μπορέσω να βρεθώ ως άτομο με τους συμπαίκτες μου, και όλο αυτό χρειάστηκε κάποιο χρόνο, και πλέον αισθανόμαστε δυνατοί όλοι μαζί. Η νίκη απέναντι στο Ψυχικό ήταν πολύ σημαντική για την ομάδα, με την ομάδα να προετοιμάζεται δυο εβδομάδες για αυτή την αναμέτρηση, τηρώντας την κατεύθυνση και τις οδηγίες του προπονητή μας, και είμαι χαρούμενος για την θετική κατάληξη».

Το Παγκράτι άλλαξε άρδην με την έλευση του Δημήτρη Λιόγα, ο οποίος σε πιστεύει από την πρώτη ημέρα που ανέλαβε την ομάδα. Γιατί η ομάδα ξεκίνησε άσχημα το πρωτάθλημα, και πιστεύεις ότι μπορεί να σώσει την παρτίδα : «Κάποιες φορές, και ανεξάρτητα από το πόσο καλά μπορεί να είναι στα συστατικά μιας ομάδα, το αποτέλεσμα μπορεί να μην είναι το επιθυμητό. Στην δική μας περίπτωση, η ομάδα μας διαθέτει παίκτες με ενθουσιασμό, αλλά σε νεαρή ηλικία, που έπρεπε να βρεθεί τρόπος να δέσουν και να βρεθούν μαζί, και παρά τις προσπάθειες που έγιναν το ξεκίνημα δεν ήταν αυτό που περιμέναμε. Αλλά με τον χρόνο η απόδοση μας βελτιώθηκε σημαντικά. Έχουμε αρκετά παιχνίδια στην έδρα μας, και θεωρώ ότι είναι στο χέρι μας και πιστεύω ότι το Παγκράτι θα παραμείνει στην κατηγορία».

Σε ηλικία 17 ετών, άφησε την Ποντγκόριτσα για να αγωνιστείς τόσο στην ομάδα τζούνιορ της Μπαρτσελόνα αλλά και στην δεύτερη της ομάδα. Ήταν σχολείο για σένα αυτή η εμπειρία : «Θεωρώ πως το όνειρο κάθε αθλητή είναι να αγωνιστεί στην Μπαρτσελόνα. Όντας μέλος αυτής της ομάδας και της λειτουργίας της με βοήθησε να βελτιωθώ τόσο ως παίκτης όσο και ως προσωπικότητα».

Σε βλέπουμε να το απολαμβάνεις στο Παγκράτι. Πως είναι η ζωή στην Αθήνα, η συμβίωση με τους συμπαίκτες του, και πόσο σας βοηθάει ο κόσμος της ομάδας : «Απολαμβάνω να παίζω στο Μετς, όπως και την ζωή μου στην Αθήνα. Είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, αισθάνομαι άνετα και μου θυμίζει πάρα πολύ την πατρίδα μου. Είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που είμαι μέλος αυτής της ομάδας, και οι συμπαίκτες μου με κάνουν να νιώθω άνετα. Οι φίλοι της ομάδας είναι ιδιαίτερα παθιασμένοι και πάντα περιμένουν τον καλύτερο από εμάς, και περιμένουμε να είναι κοντά μας με τον ίδιο τρόπο, όπως το κάνουν, και στα επόμενα παιχνίδια».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ