23.3 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ντούσαν Ίβκοβιτς: Όταν έγραψε ιστορία με τις ατάκες του!

Πέρα από τις επιτυχίες του ως προπονητής, ο Ντούσαν Ίβκοβιτς έμεινε στην ιστορία και για τις «φαρμακερές» του ατάκες...

Ουδείς δεν αμφέβαλε ποτέ για το κοφτερό μυαλό του «Ντούντα». Ακόμα κι όσοι τον έβλεπαν από την τηλεόραση ή από τις εξέδρες, δεν είχαν ποτέ απορία.

Ένας έξυπνος άνθρωπος όπως ήταν ο Σέρβος κάνει «μπαμ» από τα χιλιόμετρα. Επίσης ένα χαρακτηριστικό των ανθρώπων με υψηλό δείκτη IQ είναι οι ατάκες που αφήνουν το... στίγμα τους.

Ο Ίβκοβιτς ήταν μέγιστος «ατακαδόρος» και δεν έχανε την ευκαιρία να λέει φράσεις που περνούσαν στην ιστορία, είτε μιλούσε σοβαρά, είτε απλώς είχε διάθεση να κάνει πλάκα σε στιγμές χαλάρωσης.

To Basketa.gr παρουσιάζει ορισμένες από αυτές, καθώς είναι βέβαιο ότι στους κοντινούς του ανθρώπους είχε πει αρκετές μυθικές ατάκες που δεν έγιναν ποτέ γνωστές...

«Τι είστε εσείς κύριε, πανεπιστήμονας του μπάσκετ;»

Κατά τη διάρκεια της πρώτης θητείας του στον Ολυμπιακό, σε ερώτηση ενός δημοσιογράφου που δεν του άρεσε ξεστόμισε την παραπάνω ατάκα! Αν μη τι άλλο ήταν ιδιαίτερη.

«Ο Τεόντοσιτς είναι αργός γιατί έχει μεγάλα αρχ...ια»

Την εποχή που ο Παναγιώτης Γιαννάκης ήταν στην άκρη του πάγκου του Ολυμπιακού, ο Μίλος Τεόντοσιτς είχε καλές και κακές στιγμές. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι έμενε αρκετά εκτός για να παίζει ο Σκούνι Πεν, ο «Ντούντα» όπως αποκάλυψε ο ίδιος είχε πει την παραπάνω φράση στους προέδρους των «ερυθρόλευκων».

«Αποκλείεται να πάρει πρωτάθλημα ο Άρης με τόσο κακομαθημένο Γκάλη»

Ο Ντούσαν Ίβκοβιτς ήταν πάντοτε αντισυμβατικός. Όταν του είχε ζητηθεί να σχολιάσει κάποια στιγμή τον τρόπο παιχνιδιού των «κίτρινων» ήταν ξεκάθαρος και δεν άφησε περιθώρια... Βέβαια σε πολλές περιπτώσεις είχε αποθεώσει με δηλώσεις του τον Νίκο Γκάλη και τη συνεργασία τους στον Άρη.

«Δεν θα με γ@μ&%τε εσείς, εγώ θα σας γ@%&σω»

Στη δεύτερη θητεία του στο λιμάνι συχνά-πυκνά προσπαθούσε να στείλει μήνυμα στους νεότερους παίκτες της ομάδας. Γι' αυτό και σ' ένα τάιμ άουτ αναμέτρησης της Ευρωλίγκας είχε πει την παραπάνω ατάκα.

«Ο Ολυμπιακός κυλάει στο αίμα μου»

Εργάστηκε σε πολλές ομάδας, μα το «δέσιμο» που απέκτησε με τον Ολυμπιακό ήταν ανεπανάληπτο. Είναι χαρακτηριστικό ότι αποτέλεσε τη μοναδική ομάδα που επέστρεψε για δεύτερη θητεία. Γι' αυτό και είχε σχολιάσει με το συγκεκριμένο τρόπο τι σήμαιναν οι Πειραιώτες για εκείνον.

«Γλυκιά είναι και η τούρτα αλλά δεν παίζει μπάσκετ»

Η απόφασή του να απομακρύνει τον Ουίλι Άντερσον από τον Ολυμπιακό το Δεκέμβριο του 1996 δημιούργησε αρκετά ερωτηματικά. Μάλιστα δέχτηκε σχετική ερώτηση αναφορικά με το «γλυκό» σουτ που διέθετε ο Αμερικανός φόργουορντ. Η απάντησή του ήταν αποστομωτική...

«Το μπάσκετ είναι η ζωή μου»

Όταν το 2016 αποσύρθηκε από τους πάγκους κι έβαλε τέλος στην τεράστια προπονητική του καριέρα, με λιτό τρόπο περιέγραψε τι ένιωθε για το άθλημα στο οποίο αφιέρωσε ολόκληρη τη ζωή του.

«Βομβαρδισμένο τοπίο η ομάδα μετά τον Ιωαννίδη»

Θέλοντας να σχολιάσει τον Ολυμπιακό που παρέλαβε το 1996 και μετά τη φυγή του Γιάννη Ιωαννίδη ήταν αφοπλιστικός. Ολόκληρη η δήλωσή του ήταν η εξής: «H ομάδα, μετά τον Iωαννίδη, ήταν σαν βομβαρδισμένο τοπίο ούτε τις βιντεοκασέτες δεν βρήκα».

«Ζέλικο άνοιξε την τηλεόρασή σου να πάρεις ιδέες»

Παραμονές του τελικού του Φάιναλ Φορ της Ρώμης διαφώνησε με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς για τον τρόπο που θα αντιμετώπιζε τον Σάσα Τζόρτζεβιτς της Μπαρτσελόνα. Δεν δίστασε λοιπόν να πει στον κουμπάρο του την εξής κουβέντα: «Δεν κατάλαβα, 100 η αλεπού και 101 το αλεπουδάκι; Άνοιξε μεθαύριο την τηλεόραση σου, δες τί θα κάνω και πάρε ιδέες για τους τελικούς του ισπανικού πρωταθλήματος».

«Αν ο Σούμποτιτς ήταν άντρας θα κρατούσε μυστικό το επεισόδιο»

Με αφορμή μία «κοκορομαχία» του με τον «Πίξι», ο «Ντούντα» είχε φανεί αρκετά επιθετικός, ξεκαθαρίζοντας παράλληλα τη θέση του. Χαρακτηριστικά ήταν τα λόγια του: «Αν ήταν άντρας, θα κρατούσε μυστικό το επεισόδιο μας. Το έβγαλε όμως στη φόρα γιατί αισθάνεται ένοχος και θέλει να κερδίσει τις εντυπώσεις».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ