22.7 C
Athens
Κυριακή, 6 Οκτωβρίου, 2024

Ντουράντ: «Πώς να κατηγορήσεις τους Ουόριορς;»

Ο Κέβιν Ντουράντ μίλησε για πρώτη φορά μετά το σοβαρό τραυματισμό του στον αχίλλειο τένοντα και αναφέρθηκε τόσο στους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς όσο και στους Μπρούκλιν Νετς, στους οποίους θα συνεχίσει την καριέρα του.

Ο 30χρονος φόργουορντ στάθηκε ιδιαίτερα άτυχος στα πλέι οφ του ΝΒΑ, καθώς τραυματίστηκε αρχικά στο πέμπτο παιχνίδι της ημιτελικής σειράς της Δύσης των «πολεμιστών» κόντρα στους Χιούστον Ρόκετς, επέστρεψε στον πέμπτο τελικό απέναντι στους Τορόντο Ράπτορς, αλλά υπέστη ρήξη στον αχίλλειο τένοντα και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση που θα τον αφήσει εκτός παρκέ για σημαντικό χρονικό διάστημα. Ο ίδιος, μιλώντας στο Yahoo! Sports, ξεκαθάρισε πως οι Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς δεν τον πίεσαν να επιστρέψει και δεν μπορεί να τους καταλογίσει την παραμικρή ευθύνη.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, ύστερα από σχετική ερώτηση: «Όχι, διάολε. Πώς να κατηγορήσεις τους Ουόριορς; Άκουσα ότι με πίεσαν να επιστρέψω. Κανείς δεν μου είπε λέξη κατά τη διάρκεια της αποθεραπείας μου. Δούλευα καθημερινά με το γιατρό Ρικ Σελεμπρίνι και ήμασταν μόνοι στο γήπεδο. Από την αρχή είχα βάλει ως στόχο το πέμπτο παιχνίδι. Όχι, διάολε, απλώς συνέβη. Είναι μπάσκετ. Συμβαίνουν αυτά. Κανείς δεν φταίει. Απλώς ήταν ένα παιχνίδι. Πρέπει να προχωρήσουμε από αυτά τα σκ...α, επειδή θα επιστρέψω».

Συνεχίζοντας, διευκρίνισε για το πλάνο που εξ αρχής είχε στο μυαλό του: «Σε όποιο σημείο κι αν βρισκόταν η σειρά, στόχευα στο πέμπτο παιχνίδι. Για αυτό έπαιξα με το σκορ της σειράς στο 3-1. Ό,τι κι αν γινόταν, εγώ ήθελα να αγωνιστώ στους τελικούς. Απλά ήθελα να παίξω μπάσκετ κι ένιωθα καλά. Δούλευα καθημερινά και επέστρεφα σιγά σιγά, κάνοντας διπλές προπονήσεις. Ναι, εξακολουθώ να σκέφτομαι εκείνο το βράδυ, κάθε εμπειρία που ζεις σου μένει για πάντα αποτυπωμένη στο μυαλό. Σίγουρα, πρόκειται για ένα σημαντικό σημείο στην καριέρα του, επειδή είναι ο σοβαρότερος τραυματισμός που είχα έως τώρα».

Όσον αφορά στο χρονοδιάγραμμα της επιστροφής του, με τις πρώτες εκτιμήσεις να λένε πως θα χάσει ολόκληρη τη σεζόν 2019-2020, παραδέχθηκε: «Δεν ξέρω. Όπως δεν ήξερα ότι θα χτυπήσω. Θα δούμε… Είναι νωρίς ακόμα. Παλεύω κάθε ημέρα και δεν σκέφτομαι τόσο μακριά. Δεν θα μου κάνει καλό αυτό, οπότε εστιάζω σε αυτά που μπορώ να ελέγξω. Θα δούμε… Ξέρω μόνο ότι χρειάζεται πολλή δουλειά. Θα επιστρέψω και θα είμαι σε υψηλό επίπεδο. Δεν υπάρχει κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχώ».

Κλείνοντας, εξήγησε γιατί μετά την αποχώρησή του από τους «πολεμιστές» επέλεξε τους Νεοϋορκέζους για να συνεχίσει την καριέρα του: «Εάν έφευγα από τους Ουόριορς θα το έκανα μόνο για τους Νετς, αυτό σκεφτόμουν. Έχουν όλα τα κομμάτια και μια διοίκηση με δημιουργικότητα. Μου αρέσει αυτό που "χτίζουν"». Θυμίζουμε πως ο Κέβιν Ντουράντ υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με την ομάδα, αντί του ποσού των 164 εκατ. δολαρίων και θα παίξει μαζί με τον καλό φίλο του, Κάιρι Ίρβινγκ. «Νομίζω πως οι συμπαίκτες/φίλοι στο ΝΒΑ έχουν αυξηθεί, ειδικά μετά τους Λεμπρόν Τζέιμς και Ντουέιν Ουέιντ που έγιναν φίλοι και κατέληξαν να παίζουν μαζί. Δεν υπάρχει κάτι λάθος σε αυτό, είναι ένας τρόπος συνεργασίας ανάμεσα σε δύο άνδρες. Δεν ήταν απαραίτητο να παίξουμε μαζί, δεν το είχαμε σχεδιάσει, απλώς συνέβη», αρκέστηκε να σχολιάσει.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ