25.1 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ντορίτα Δέδε στο Basketa: «Όποιος αντέχει στις δυσκολίες χαμογελάει στο τέλος»

Το τμήμα γυναικών του Παγκρατίου πέτυχε την άνοδο του στην Α' ΕΣΚΑ μέσα από μία εκπληκτική, σχεδόν αήττητη πορεία στο πρωτάθλημα ενώ παράλληλα κατάφερε να φτάσει και στο Final Four του Κυπέλλου όπου δεν τα κατάφερε απέναντι στον πρωτοπόρο και αήττηο της πρώτης κατηγορίας Εύνικο, ο οποίος προβάρει την άνοδο στην Α2 Γυναικών.

Η Ντορίτα Δέδε, τεχνικός της ομάδας του Παγκρατίου, μίλησε στο Basketa.gr και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στην μεγάλη προσπάθεια που έγινε από τα κορίτσια της ομάδας, στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί στο Παγκράτι αλλά και στην απήχηση του μπάσκετ γυναικών στην Ελλάδα.

Πώς αισθάνεσαι που οδήγησες μία ομάδα όπως το Παγκράτι, με μεγάλη ιστορία στο γυναικείο μπάσκετ, στην άνοδο;

«Νομίζω κάναμε ένα καλό δώρο στο Παγκράτι γιατί η ομάδα συμπληρώνει τα 90 χρόνια φέτος και το γυναικείο τμήμα τα 40 χρόνια. Η άνοδος ήρθε στο χρονικό σημείο που έπρεπε και χαίρομαι πραγματικά που ήμουν εκεί για να το ζήσω μαζί με την ομάδα»

Πιστεύεις ότι αυτή η άνοδος με το Παγκράτι θα λειτουργήσει ως σταθμός για την καριέρα σου;

«Κάθε σεζόν ξεκινάει και τελειώνει με ένα συγκεκριμένο τρόπο. Τη βλέπουμε ξεχριστά και μεμονωμένα. Η μία χρονιά μπορεί να είναι καλή η άλλη κακή».

Πώς είναι το γενικότερο κλίμα στην ομάδα;

«Το κλίμα είναι εξαιρετικό και είναι και ο βασικότερος λόγος για τον οποίο φτάσαμε ως εδώ. Είμαστε μία οικογένεια και υπάρχει κατανόηση. Αγωνιστικά υπάρχουν συγκεκριμένοι ρόλοι και σημασία έχει ο καθένας να αποδεχτεί το δικό του ρόλο. Έτσι θα φτάσεις στις επιτυχίες παρά τις δυσκολίες».

Πώς αντιμετωπίσατε τις διάφορες δυσκολίες που μπορεί να προέκυψαν μέσα στη χρονιά;

«Δυσκολίες υπάρχουν πάντα. Φέτος είχαμε και έναν άσχημο τραυματισμό που άφησε μία παίκτριά μας εκτός με χιαστό. Δυσκολευτήκαμε λίγο να βρούμε τους ρυθμούς μας αγωνιστικά αλλά τα καταφέραμε. Μόνο βρίσκοντας τον τρόπο να ξεπερνάς τα προβλήματα μπορείς να έχεις διάρκεια μέσα στη σεζόν. Αυτός που θα αντέξει είναι αυτός που θα χαμογελάει στο τέλος». 

Θεωρείς πως ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την ομάδα και με αυτόν τον τρόπο συνέβαλε στην άνοδο;

«Η αλήθεια είναι ότι δεν είχαμε τη στήριξη που θέλαμε όσον αφορά στην παρουσία του κόσμου. Από... λόγια δεν έχουμε παράπονο. Το Παγκράτι έχει μεγάλη δυναμική και πιστεύω πως ο κόσμος θα μπορούσε να είναι πιο κοντά στα κορίτσια».

Παρόλο που είναι νωρίς, πιστεύεις ότι του χρόνου θα είσαι και πάλι στο Παγκράτι;

«Είναι όντως νωρίς γιατί η σεζόν δεν έχει τελειώσει ακόμα. Έχουμε άλλες τρεις αγωνιστικές μπροστά μας και προς το παρόν κοιτάμε μόνο αυτό. Όταν τελειώσει η σεζόν θα δούμε τι θα γίνει του χρόνου».

Πώς εξηγείς το γεγονός πως παρά τις επιτυχίες της Εθνικής Γυναικών αλλά και το Triple Crown του Αθηναϊκού, o κόσμος εξακολουθεί να μη στηρίζει τόσο το γυναικείο μπάσκετ στην Ελλάδα;

«Αυτό είναι κάτι που δυστυχώς δεν αλλάζει εύκολα. Ακόμα κι αν σημειωθεί κάποια επιτυχία, ο κόσμος θα στηρίξει για λίγο καιρό τις γυναίκες και μετά θα το ξεχάσει. Γενικά το γυναικείο μπάσκετ ξεχνιέται εύκολα στην Ελλάδα. Η στήριξη που υπάρχει και από τον κόσμο και από τους χορηγούς είναι περιορισμένη. Ειδικά συγκριτικά με το εξωτερικό, η στήριξη του κόσμου είναι τελείως διαφορετική. Βέβαια για να είμαι ειλικρινής, το Παγκράτι ανήκει στους τυχερούς του γυναικείου μπάσκετ καθώς έχουμε μεγαλύτερο κοινό και έτσι κερδίσαμε και το σεβασμό των αντιπάλων μας».

Στο τέλος της συζήτησης, η προπονήτρια του Παγκρατίου θέλησε να προσθέσει: 

«Θέλω να πω ένα μπράβο στα κορίτσια μου γιατί τους αξίζει. Αυτές δούλεψαν σκληρά και τα κατάφεραν. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω το συνεργάτη μου Χρήστο Σταμούλη αλλά και δύο ανθρώπους από τη διοίκηση, τον Χρήστο Τερζόπουλο και τον Ηλία Καλαφάκο. Όταν κάποιοι άλλοι υποχώρησαν, αυτοί στάθηκαν δίπλα στην ομάδα και πίστεψαν αυτό που θέλαμε να κάνουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ