19.9 C
Athens
Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, 2024

Ντοπαρισμένοι, μακάριοι, αδιάφοροι…

Χρόνια είχαμε να δούμε τέτοια πρεμιέρα σε πρωτάθλημα. Οχι γι να μη λένε οι κακοί δηλαδή ότι δεν υπάρχουν ρυθμοί ανάπτυξης, που είναι και της μόδας. Μάλιστα δεν περιμέναμε καν την πρεμιέρα για να αρχίσουν τα ενδιαφέροντα, αφού είχαμε και προεόρτια.


Οι "τρεις ντοπέ" κυκλοφόρησαν ως φήμη από την περασμένη Πέμπτη κιόλας. Τότε μάλλον... κατονομάστηκαν, στις καφενειακές συζητήσεις βεβαίως, αφού σαν "σκιά" κυκλοφόρησαν κι ένα 24ωρο νωρίτερα. Και από 'κει και πέρα, άρχισε να φαίνεται πόσο... καφενείο είμαστε, συνολικά.
Ατυπος διαγωνισμός του στιλ... εγώ είμαι πιο μάγκας, στηριζόμενος στο ποιος θα... φωοτγραφίσει πιο καλά τους "ντοπαρισμένους", αλλά χωρίς να τους κατονομάσει φυσικά, γιατί η μαγκιά έχει κι ένα όριο, μην τρέχουμε και στα δικαστήρια. Και άλλαζαν ένα όνομα, και να σου "εγώ γατάκια τα ξέρω καλύτερα" και πάει λέγοντας.


Πώς είπατε; Αποδείξεις; Μα ελάτε τώρα. Ποιός ασχολείται, όχι με το να περιμένει επίσημη ανακοίωση, αλλά με το να πάρει ένα τηλέφωνο, στον ΕΣΑΚΕ, στην ΕΟΚ, στις ομάδες και να πει "γεια σας, ήρθα κανα φιρμάνι"; Και γιατί να πάρουν; Μήπως ασχολήθηκε κανείς με τις... φωτογραφίες;
Ο ΕΣΑΚΕ ας πούμε, που είδε 48 ώρες πριν το τζάμπολ του πρωταθλήματός να του βγάζουν ντοπέ τους... μισούς ξένους, παρακολούθησε μακάριος. Αν το πήρε και χαμπάρι κανείς δηλαδή, δεν είναι και απαραίτητο. Ο θεματοφύλακας του πρωταθλήματος που η λογική λέει ότι παίρνει θέση. Είτε λέει όντως κύριοι, ισχύει, είτε τους παίρνει στο κυνήγι για δυσφήμιση προϊόντος και τους ταράζει. Μπα... Τίποτα.


Αλλά ποιός ξέρει, μπορεί να περίμενε το... δεύτερο δείγμα. Μέχρι κι αυτό διαβάσαμε σε μέσο που διαφημίζει τη σοβαρότητα και εγκυρότητά του. Οτι οι ομάδες ήξεραν το πρώτο δείγμα αλλά έβαλαν τους παίκτες να παίξουν γιατί πρέπει πρώτα να βγει και το δεύτερο... Μεγάλες στιγμές, ιστορικές....
Με τέτοια... πάσα, πώς να μην ήταν ενδιαφέρουσα και η αγωνιστική πρεμιέρα μετά; Εστω και στην πράξη, γιατί στη θεωρία δε φάνηκε και πολύ να ενθουσιάζει τον κόσμο. Στη Ρόδο μάλλον ακόμα η σεζόν είναι φόρτε της, στην Πυλαία μάλλον ο αποκλεισμός από τον Αρη αρκούσε για να παγώσει ο κόσμος και δε χρειαζόταν το σοκ από τον Προμηθέα. Προς στιγμή φάνηκε παντελώς αδιάφορο και το κοινό της Λάρισας στην επανεμφάνιση της πόλης στα σαλόνια, αλλά δεν ήταν έτσι τελικά. Η... τεχνολογία έκδοσης των εισιτηρίων, μαζί με το "τελευταία στιγμή" του Ελληνα, προκάλεσε μια καθυστέρηση και λίγο αργότερα, έφτιαξε η εικόνα.


Εκεί που όχι μόνο δεν είχαν πρόβλημα από νωρίς, αλλά φαίνεται ότι στη συνέχεια θα έχουν πρόβλημα με όσους... δε χωράνε, ήταν στην Αμαλιάδα. Τον Αρη παραδοσιακά τον δυσκόλευαν ου μην και τον νικούσαν. Τέτοιο γλέντι, όμως, δεν του είχαν ξανακάνει. Ο Κόροιβος παραμένει μια εξόχως ενδιαφέρουσα προς ανάλυση περίπτωση του πρωταθλήματος. Και ο Αρης ένας εξόχως μεγάλο ερωτηματικό. Μια προσωπικότητα σαν τον Γιαννάκη δεν αρκεί για να καλύψει τα πάντα. Και δεν είναι τόσο το θέμα ότι η ομάδα είναι (ακόμα) πολύ μέτρια, σίγουρα πολύ κατώτερη του υλικού που έχει, κάτι που είχαν δει όσοι έχουν καθαρό μυαλό και στην πρόκριση επί του (ακόμα) άκρως προβληματικού ΠΑΟΚ, όσο τα εξωαγωνιστικά που δεν έχουν λυθεί και κάπου θα αρχίσουν να εμφανίζονται.


Το φινάλε, επανέφερε στο προσκήνιο ένα πολυσυζητημένο θέμα, ανεξάρτητο από τη μεγάλη επιτυχία του Παναθηναϊκού στο πρώτο ντέρμπι της χρονιάς. Αυτό το "κεκλεισμένων των θυρών" που... μαραζώνει την όποια προσπάθεια γίνεται να επιστρέψει ο κόσμος στα γήπεδα. Ο Ολυμπιακός ήδη ετοιμάζει τις βαλίτσες του για Κρήτη, για να δώσει εκεί ως τιμωρημένος το πρώτο εντός έδρας ματς της Ευρωλίγκας. Αλλά τι ξέρουν οι ξένοι που βρίσκουν τέτοιες ποινές, για να έχουν κόσμο τα γήπεδα; Τι να μας πουν κι αυτοί απ' τη ζωή τους...



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ