18.1 C
Athens
Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Ντιμπ στο Basketa: «Θα κάνω ό,τι χρειαστεί για τη νίκη»

Ο Τρίτων πήρε μεγάλη νίκη απέναντι στον Οίακα Ναυπλίου και πλέον βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας με τριπλή ισοβαθμία. Κορυφαίος στην επικράτηση αυτή της ομάδας του Μιχάλη Μιχελάκου ήταν ο Γιάννης Ντιμπ.

Μιλώντας στο Basketa.gr ο άσος του Τρίτωνα αναφέρθηκε στη σημασία της νίκης αυτής πριν τις γιορτές, στους στόχους της ομάδας για τη φετινή σεζόν, στους λόγους που τον κράτησαν για ακόμη μία χρονιά στην ομάδα ενώ δε δίστασε να σχολιάσει και την εμπειρία του να βλέπει τις άσχημες εξελίξεις στη Συρία από τόσο μακριά.

 Την Κυριακή πετύχατε μία μεγάλη νίκη απέναντι στον Οίακα με μία εξαιρετική εμφάνιση από εσένα. Τι συναισθήματα θα έλεγες ότι σου αφήνει αυτή η νίκη;

 «Μόνο χαρά αισθάνομαι φυσικά, πρώτα απ’ όλα γιατί κερδίσαμε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι, απέναντι σε μία ομάδα την οποία κυνηγούσαμε στη βαθμολογία και επίσης γιατί την ίδια στιγμή έχασε η Δάφνη Δαφνίου με την οποία βρισκόμαστε επίσης πολύ κοντά. Είναι μία νίκη πριν της διακοπές και έχει μεγάλη σημασία γιατί μπορούμε να ξεκουραστούμε και να ηρεμήσουμε έχοντας στο μυαλό πως πήραμε αυτή τη νίκη».

Κατά πόσο εύκολο είναι να σταματήσεις την αυτοπεποίθηση μίας ομάδας που βρίσκεται σε τόσο καλή κατάσταση, τη στιγμή μάλιστα που βρίσκεται μόνη πρώτη στην κορυφή της βαθμολογίας;

«Αυτό που κάναμε ήταν να ακολουθήσουμε κατά γράμμα τις οδηγίες του προπονητή μας. Καταφέραμε να σταματήσουμε τους βασικούς παίκτες τους και σε συνδυασμό με τη μεγάλη τους αστοχία ήρθε το αποτέλεσμα. Φυσικά ήμασταν περισσότερο μαχητικοί, αλλά το βασικό είναι ότι κάναμε ακριβώς ότι μας ζήτησε ο κόουτς».

Ήταν εύκολη η απόφαση να ανανεώσεις το καλοκαίρι στον Τρίτωνα, και γενικά ποιο είναι αυτό που σε κρατάει όλα αυτά τα χρόνια στην ομάδα;

«Ναι. Ήταν πολύ εύκολη απόφαση, πρώτον γιατί κάθε χρόνο παίζω όλο και καλύτερα και το ευχαριστιέμαι περισσότερο. Επιπλέον η διοίκηση κάνει τα πάντα για την ομάδα, όσα χρόνια είμαι εκεί δεν είχα πραγματικά κανένα παράπονο. Στον Τρίτωνα υπάρχει οικογενειακό κλίμα, έχουμε χτίσει μία φιλική σχέση και όλα αυτά έκαναν ακόμη πιο εύκολη την απόφασή μου να μείνω».

Ο Τρίτων έχει κάνει άλματα με έναν τόσο νέο προπονητή όσο ο Μιχάλη Μιχελάκος. Πως θα περιέγραφες τη σχέση σου μαζί του και πως κρίνεις την πορεία του παρά το νεαρό της ηλικίας του;

«Η σχέση μας είναι καλή, και επαγγελματική αλλά πλέον και φιλική μετά από τρία χρόνια. Ο κόουτς πίστεψε στον τρόπο παιχνιδιού μου από την πρώτη στιγμή, βάσισε κάποια πράγματα τακτικής πάνω σε μένα και εγώ έκανα τη δουλειά που μου ζήτησε και συνεχίζω να το κάνω. Μπορεί να είναι νεαρός αλλά έχει χρόνια στο χώρο οπότε γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά του. Παράλληλα έχει και τη στήριξη της διοίκησης και νομίζω όλα αυτά φτιάχνουν μία πετυχημένη συνταγή. Όποιος δουλεύει κάτω από αυτές τις συνθήκες πραγματικά μόνο επιτυχίες μπορεί να έχει. Μιλάμε για έναν καλό κόουτς που κρατάει την ομάδα σταθερά στις νίκες και αυτό είναι το πιο σημαντικό».

Θα έλεγες ότι η άσχημη κατάσταση που επικράτησε στη Συρία τα τελευταία χρόνια σε επηρέασε αγωνιστικά; Πως ήταν το να βλέπεις τις εξελίξεις από τόσο μακριά;
«Δε θα έλεγα ότι με επηρέασε αγωνιστικά, γιατί μέσα στο γήπεδο πραγματικά τα ξεχνάς όλα. Βέβαια όλη την υπόλοιπη μέρα το μυαλό μου ήταν συνέχεια εκεί, στους φίλους και τους συγγενείς που έχω. Είναι σίγουρα λυπηρό και με πόνεσε πολύ να βλέπω μέρη που έχω επισκεφθεί να είναι κατεστραμμένα. Τώρα όμως η κατάσταση έχει εξομαλυνθεί πλήρως και είμαι χαρούμενος γι αυτό. Η Δύση έχασε το παιχνίδι στη Συρία».

Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου σε ατομικό αλλά και ομαδικό επίπεδο για τη φετινή σεζόν;

«Στόχος όλων μας, όπως λέει και ο κόουτς είναι το να κερδίζουμε κάθε παιχνίδι και αυτό είναι που ισχύει. Είμαστε πρώτοι με τριπλή ισοβαθμία και πρέπει να το κρατήσουμε και να τα πάμε όσο το δυνατόν καλύτερα στη συνέχεια. Δεν υπάρχει κάποιος άλλος στόχος. Γι’ αυτό το λόγο παίζουμε. Αν δεν παίζεις γι’ αυτό δεν ξέρω γιατί παίζεις. Όσο για μένα το σημαντικό είναι να συνεχίσει την καλή πορεία της η ομάδα και η προσωπική μου απόδοση θα φανεί μέσα στο γήπεδο. Θα κάνουμε πραγματικά ό,τι χρειαστεί. Μπορεί να χρειαστεί να σκοράρω παραπάνω, να πασάρω παραπάνω. Θα κάνω ό,τι μου ζητήσει ο κόουτς γιατί αυτός είναι ο ρόλος μου στην ομάδα. Να κάνω κάθε φορά αυτό που χρειάζεται για να νικήσουμε».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ