23.4 C
Athens
Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Ντιλέινι: «Η EuroLeague δεν ήταν ο στόχος μου» (vids)

Λίγες μόλις ημέρες πριν το πέμπτο παιχνίδι της σειράς με τη Μπαγερν Μονάχου, η Ευρωλίγκα "φιλοξένησε" τον άσο της Αρμάνι Μιλάνο, Μάλκομ Ντιλέινι. Ο Ντιλέινι μίλησε για την μέχρι τώρα καριέρα του στην Ευρώπη και τις φιλοδοξίες του για τη φετινή σεζόν, που είναι φυσικά να φτάσει μέχρι το τέλος του δρόμου.

Ο 32χρονος γκαρντ των Ιταλών, εκμυστηρεύτηκε στην κάμερα της διοργανώτριας αρχής ότι η Ευρωλίγκα δεν ήταν ο στόχος του. Όπως συμβαίνει και με πολλούς Αμερικανούς, ο Ντιλέινι ήθελε μέσα από την παρουσία του στη Σαλόν και τη Γαλλία, στην οποία πήγε το 2011 μετά το κολέγιο να "κερδίσει" μία θέση στο ΝΒΑ. Τελικά, όχι μόνο έμεινε στην Ευρώπη, αλλά πλέον κατάφερε να θεωρείται ένα από τα τοπ ονόματα στη θέση του, κερδίζοντας στην πορεία και την ευκαιρία να κάνει το όνειρό του πραγματικότητα.

«Η Ευρωλίγκα δεν ήταν ο αρχικός μου στόχος. Το σχέδιο μου ήταν να παίξω έναν χρόνο στη Γαλλία, να δείξνω ότι μπορώ να τρέξω μία ομάδα και με αυτό να κερδίσω την θέση μου στο NBA. H Ευρωλίγκα μπήκε στα ραντάρ μου επειδή πραγματοποίησα ένα πολύ καλό χρόνο στη Γαλλία. Μετά έπαιξα στη Σάμερ Λιγκ του NBA και δεν πήγε πολύ καλά, δεν είχα ευκαιρίες.

Ο ατζέντης μου μου είπε ότι αν καταφέρω να γίνω ένας τοπ παίκτης στην Ευρωλίγκα, τότε θα μπω στα ραντάρ του NBA. Μετά τον δεύτερο χρόνο στην Eυρώπη με τη Μπουντιβέλνικ, κατάφερα να πάω στο Μόναχο και το παιχνίδι μου με την Ρεάλ Μαδρίτης ήταν αυτό που θα λέγαμε το 'πάρτι καλωσορίσματός' στην Ευρωλίγκα. Έπαιζα καλά στη σεζόν, αλλά σε εκείνο το παιχνίδι η Ρεάλ βρισκόταν με ένα σερί νικών, κερδίσαμε και βγήκα αν θυμάμαι καλά MVP της εβδομάδας. Τότε κατάλαβα ότι θα μπορούσα να γίνω ένας τοπ παίκτης στην Ευρωλίγκα.

https://www.youtube.com/watch?v=Y8dK5aukVzg

Το ΝΒΑ με κάλεσε μετά την Μπάγερν, δεν μπόρεσα όμως να δεχτώ την πρόταση των Ρόκετς. Αλλά μετά ήρθε η Ρωσία και νομίζω η καλύτερη μου σεζόν στην Ευρώπη και κατάφερα επιτέλους να κάνω το άλμα. Η εμπειρία μου με τους Χοκς ήταν από τις καλύτερες στην καριέρα μου, γιατί μπορούσαν αφενός να με βλέπουν οι δικοί μου από κοντά, που στην Ευρώπη δεν γίνεται, και αφετέρου γιατί έπαιξα με τους καλύτερους παίκτες, κάποιους που είχα και ως είδωλα παλιότερα. Έζησα το παιδικό μου όνειρο.

Τώρα έχω μόνο έναν στόχο. Να κερδίσω το Final 4. Πήγα σε ένα, αλλά όχι στον Τελικό. Όμως με την ομάδα που έχουμε, νομίζω ότι φέτος έχουμε μία πολύ καλή ευκαιρία για αυτό» θα πει ο Μάλκομ Ντιλέινι.

Δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Ντιλέινι στο βίντεο που ακολουθεί:

https://twitter.com/EuroLeague/status/1388886063444287488



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ