16.4 C
Athens
Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Ντιζόν-Λαύριο 73-49: «Ασφυξία» και αγωνία (pics, vid)

Σε μία εξ ορισμού δύσκολη αποστολή το Λαύριο δεν κατάφερε να φύγει όρθιο από τη Γαλλία. Ηττήθηκε με 73-49 από την Ντιζόν, έχασε τις ελπίδες του για την πρωτιά του ομίλου του στο BCL και θα αγωνιά μέχρι αύριο (15/12, 21:30) περιμένοντας τη Μάλαγα να κάνει το καθήκον της και να νικήσει τη Νίζνι.

 


Ακόμη κι έτσι το Λαύριο για να βρεθεί στα play in της διοργάνωσης θα πρέπει είτε να νικήσει την επόμενη Τρίτη (21/12, 19:30) τη Μάλαγα, είτε να χάσει η Νίζνι στη Ρωσία από την Ντιζόν, δεδομένου ότι μειονεκτεί και έναντι της ρωσικής ομάδας.

 


Η ομάδα του Χρήστου Σερέλη παρουσίασε αρκετές αδυναμίες με σημαντικότερη εκείνη στην επίθεση αφού σκοράριζε με το σταγονόμετρο, απόδειξη του ότι είχε μόλις 38 πόντους στα πρώτα 27 λεπτά του αγώνα. Ακόμη κι έτσι έμεινε μέχρι ενός σημείου κοντά αλλά η κατάρρευση του στα τελευταία λεπτά της τρίτης περιόδου, την καταδίκασε.

 

 

Με προβλήματα στην αμυντική συγκέντρωση του, το Λαύριο βρέθηκε από νωρίς σε δύσκολη θέση αφού οι Γάλλοι ήταν μπροστά με 10-2 πριν το πρώτο πεντάλεπτο και με 10 στο 7’ (17-7). Το μαρκάρισμα του Ρασάρντ Κέλι έμοιαζε με άλυτο πρόβλημα στα πρώτα λεπτά αφού ο Αμερικανός είχε ήδη 11 πόντους στο 22-9 και στον δρόμο για το 24-14 του 10’.

 


Το Λαύριο είχε σοβαρά προβλήματα στο αμυντικό ριμπάουντ αφού η Ντιζόν έβρισκε συχνά δεύτερες ευκαιρίες ενώ παράλληλα δεν εκτελούσε καλά από μακριά (1/8 τρίποντα στο 15’). Έτσι οι Γάλλοι βρέθηκαν μπροστά με 16 (36-20). Η σταθερά καλή παρουσία του Κακλαμανάκη ακολουθήθηκε από την άνοδο του Μουράτου και το Λαύριο έβγαλε μετά από ώρα αντίδραση ρίχνοντας τη διαφορά σε μονοψήφια επίπεδα (38-29 στο 20’).

 

 

 

Το Λαύριο συνέχισε να έχει επιθετικά προβλήματα αφού έκανε εύκολα το λάθος και δεν έβρισκε σκορ από μακριά που θα του επέτρεπε να ανοίξει την άμυνα της Ντιζόν. Ακόμη κι έτσι όμως έδινε μέχρι ενός σημείου την εντύπωση ότι παρέμενε στο παιχνίδι (45-38 στο 26’). Ένα μικρό ξέσπασμα όμως επέτρεψε στη γαλλική ομάδα να ξεφύγει με διαφορά που έμοιαζε πια μη ανατρέψιμη (60-42 στο 30’).

 

Έτσι και ήταν. Το Λαύριο δεν είχε πια την ψυχολογία αλλά και το κίνητρο για να παίξει προκειμένου να μαζέψει τη διαφορά, δεδομένου ότι είχε κερδίσει το πρώτο παιχνίδι με δύο πόντους. Έτσι στο 34’ η διαφορά ήταν στους 22 (64-42) και μάλιστα χρειάστηκε 4,5 λεπτά για να σημειώσει τους πρώτους πόντους του στην τέταρτη περίοδο. Τα τελευταία λεπτά ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα.

 

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: O Ρασάρντ Κέλι άρχισε τη δουλειά με τους 11 πόντους στα πρώτα επτά λεπτά αλλά ο Ντέιβιντ Χόλστον την τελείωσε με 18 πόντους, επτά ασίστ και τέσσερα κλεψίματα.

 


ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ: Το Λαύριο έχει δύο νέα πρόσωπα, τον Ματ Ουίλιαμς και τον Τεράνς Φέργκιουσον από τα τους οποίους περιμένει πολλά στη συνέχεια της σεζόν. Σήμερα ωστόσο οι δύο Αμερικανοί φάνηκαν ανέτοιμοι για να εξελιχθούν σε παράγοντα ενός τόσο σημαντικού αγώνα για την ομάδα τους.

 


ΜΕ ΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ: Με 22 κλεψίματα σε ένα ματς στη Γαλλία, το Λαύριο δεν θα μπορούσε να έχει καλύτερη μοίρα. Πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η Νίζνι έμεινε μόλις στα 11.

 

Δείτε τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

 


Photo Credits: BCL



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ