19.3 C
Athens
Παρασκευή, 10 Μαΐου, 2024

Ντε Κολό: «Μου αρέσουν οι ευθύνες στην ΤΣΣΚΑ, φανατικοί οι Έλληνες…»

Ένας από τους κορυφαίους γκαρντ των Ευρωπαϊκών γηπέδων, ο Νάντο Ντε Κολό, μίλησε στο ιταλικό basketinside.com και αναφέρθηκε τόσο στην προτίμηση του στην ΤΣΣΚΑ σε σχέση με το ΝΒΑ όσο και στις διαφορές μεταξύ Αμερικής και Ευρώπης, τονίζοντας και το πόσο φανατικοί είναι οι οπαδοί στην "Γηραιά Ήπειρο". Επισήμανε μάλιστα πως οι Έλληνες οπαδοί βρίσκονται πολύ κοντά στις ομάδες τους, αν και λιγότερο σε σχέση με παλιότερα χρόνια.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Γάλλου άσου:

-Από την φετινή σεζόν, η Ευρωλίγκα έχει αλλάξει φορμάτ. Σου αρέσει η νέα μορφή και τι διαφορές έχει με το παρελθόν;

Νομίζω πως είναι καλύτερο το φορμάτ, γιατί αντιμετωπίζουμε τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη. Οι 16 ομάδες έχουν στο ρόστερ τους, τους καλύτερους παίκτες που θα μπορούσαν να πάρουν. Είναι ωραίο να παίζεις 1-2 αγώνες την βδομάδα και πιστεύω πως η Ευρωλίγκα μπορεί να βελτιωθεί κι άλλο τα επόμενα χρόνια.

-Έχεις παίξει τόσο σε τελικό του ΝΒΑ όσο και της Ευρωλίγκας. Πως αισθάνθηκες στον καθένα και ποια είναι η διαφορά μεταξύ των δύο, όσον αφορά και την ατμόσφαιρα;

Πρώτα απ’ όλα, πρέπει να πω ότι πάντα υπάρχει χαρά όταν αγωνίζεσαι σε τελικό. Δεν γίνεται σύγκριση των δύο όμως, γιατί ο τελικός της Ευρωλίγκας είναι ένα ματς, όπου όλοι πρέπει να είναι έτοιμοι να παίξουν. Στο ΝΒΑ είναι διαφορετικά, καθώς μπορεί να φτάσεις στα 7 παιχνίδια. Η ατμόσφαιρα είναι υπέροχη και το νιώθεις και από το σπίτι. Πρόκειται για διαφορετικού τύπου τελικούς, νομίζω πως η καλύτερη ομάδα στο ΝΒΑ ή αυτή που παίζει καλύτερα νικά, ενώ στην Ευρωλίγκα είναι δύσκολο να βρεις αυτόν που θα κερδίσει.

-Ποιοι είναι οι καλύτεροι οπαδοί που έχεις συναντήσει στην καριέρα σου; Σε σχέση με την Ευρώπη, πως ζουν τα παιχνίδια οι Αμερικανοί;

Οι οπαδοί στην Ευρώπη είναι καλύτεροι, σε σχέση με την Αμερική όπου συχνά φωνάζουν το όνομα ενός ή δύο παικτών, υποστηρίζουν περισσότερο τους παίκτες.  Στην Ευρώπη φωνάζουν για την ομάδα. Όταν πήγαμε στο Βελιγράδι, ήταν καταπληκτικό, πρώτη φορά είδα τόσο κόσμο πριν την έναρξη του αγώνα. Ακόμα και στην Τουρκία έχουν φανατικούς οπαδούς που υποστηρίζουν την ομάδα τους ενώ το ίδιο ισχύει και για την Ελλάδα, αν και λιγότερο απ’ ότι τα προηγούμενα χρόνια.

-Η περσινή σεζόν ήταν τέλεια για σενα (Ευρωλίγκα, MVP, βραβείο Αλφόνσο Φορντ). Πιστεύεις ότι ήταν η καλύτερη στην καριέρα σου;

Ναι νομίζω πως ήταν. Πετύχαμε όλους τους στόχους που είχαμε βάλει για την χρονιά, κάτι που δεν είναι εύκολο.

-Έχεις σκεφτεί ποτέ την επιστροφή στο ΝΒΑ ή θέλεις το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας σου να είναι στην Ευρώπη;

Δεν ξέρω… Είμαι πολύ χαρούμενος στην ΤΣΣΚΑ και αυτό είναι το σημαντικό αυτή τη στιγμή. Σε δύο χρονιές στο ΝΒΑ δεν είχα την ευκαιρία να δείξω όσα μπορώ να κάνω και αυτό έχει συμβεί σε πολλούς παίκτες. Στην Ευρώπη και την ΤΣΣΚΑ πήρα αυτή την ευκαιρία και έχω περισσότερες ευθύνες, πράγμα που μου αρέσει. Παίζω καλά και είναι ακριβώς αυτό που θέλω, προτιμώ να μείνω συγκεντρωμένος στην ΤΣΣΚΑ. Το κεφάλαιο ΝΒΑ δεν έχει κλείσει αλλά δεν είναι προτεραιότητά μου τώρα.

-Ποιες είναι οι φιλοδοξίες σου για αυτή τη σεζόν;

Οι ίδιες με πέρσι. Έχουμε κάνει πολύ καλή χρονιά, με μια δύσκολη περίοδο πριν μερικές εβδομάδες. Πρέπει να συνεχίσουμε την σκληρή δουλειά και στα πλέι οφ, ώστε να βρεθούμε στο Final Four. Αυτό που θέλουμε είναι να κερδίσουμε και την Ευρωλίγκα και την VTB League.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ