21.6 C
Athens
Τρίτη, 21 Μαΐου, 2024

Ντεσόν Τόμας στο basketa : «Ο Πιτίνο το έκανε εύκολο για εμάς»

Με την αύρα του Ρικ Πιτίνο να πλανάται πάνω από το ΟΑΚΑ, ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες στην Ευρωλίγκα, και με μια εμφατική εμφάνιση νίκησε την ΤΣΣΚΑ Μόσχας με 96-84 και έκλεισε τον πρώτο γύρο στο 7-8, έχοντας αρκετό δρόμο μπροστά του για την πρόκριση.

Ο Ντεσόν Τόμας ήταν ένας από τους παίκτες που ο Αμερικανός προπονητής ξεκίνησε στην βασική πεντάδα, έχοντας συνεισφορά σε 27 λεπτά 6 πόντους (1/2 βολές, 1/5 δίποντα, 1/4 τρίποντα, 4 ασίστ, 1 κλέψιμο και 1 ριμπάουντ), και στις δηλώσεις του μετά το παιχνίδι στάθηκε στο πόσο τους ενέπνευσε ο Ρικ Πιτινό, αναφέροντας ότι τους έκανε εύκολο το παιχνίδι, και τους έδωσε έμπνευση. Επίσης ο 27χρονος Αμερικάνος φόργουορντ δεν θα μπορούσε να μην σταθεί στην παρουσία του κόσμου των πρωταθλητών Ελλάδας, τους οποίους χαρακτήρισε εκπληκτικούς και έστειλε τις ευχές του για το 2019.

Αρχικά τον ρωτήσαμε τι ήταν αυτό που άλλαξε ο coach Πιτίνο : «Σίγουρα άλλαξε πολλά η παρουσία του. Μπήκαμε μέσα με θετική σκέψη, με ενέργεια, ενώ αυτός έκανε το παιχνίδι εύκολο για εμάς, μας έδωσε κίνητρο. Έκανε εξαιρετική δουλειά στο πρώτο του παιχνίδι, και πέτυχε την πρώτη του νίκη με την ομάδα και στην διοργάνωση, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για τον ίδιο και την ομάδα, και μάλιστα απέναντι σε μια πολύ δυνατή ομάδα», για να προσθέσει : 

«Αν και είναι νωρίς δεν ξέρω αν αυτό είναι το πρότζετκ του Ρικ Πιτινό, αλλά εμείς προσπαθούμε να μάθουμε από αυτόν, παίξαμε εξαιρετική και δυνατή άμυνα, βοηθήσαμε ο ένας τον άλλον, και αυτό ήταν που μας είπε και μας ενέπνευσε να κάνουμε. Δεν μας ζήτησε πολλά, μας μίλησε για μικρές λεπτομέρειες, μας προετοίμασε, μας είπε να είμαστε θετικοί, να είμαστε ο εαυτός μας,  και τελικά ήταν αυτό που χρειαζόμασταν για να αλλάξουμε τα δεδομένα».

Ακολουθεί το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο ΣΕΦ, τι θα αλλάξει μια πιθανή νίκη : «Είναι ένα ντέρμπι μεταξύ των δυο «αιωνίων» αντιπάλων, θα προσπαθήσουμε να χτίσουμε με βάση τη νίκη μας με την ΤΣΣΚΑ. Είναι το πρώτο παιχνίδι της νέας χρονιάς, εμείς τους κερδίσαμε σε δυο παιχνίδια φέτος, τόσο στην Ευρωλίγκα όσο και στον Ελληνικό πρωτάθλημα, αλλά θα είναι ένα δύσκολο παιχνίδι, σε μια δύσκολη έδρα με αντιπαλότητα. Θα προετοιμαστούμε, θα κρατήσουμε την ίδια θέληση και το ίδιο κίνητρο και θα πάμε εκεί για τη νίκη».

Έχετε 9 παιχνίδια στον δεύτερο γύρο μακριά από το ΟΑΚΑ που είναι και η αδυναμία της ομάδας. Θα μπορέσετε να βρείτε τις νίκες ώστε να προκριθείτε στα πλέι οφς : «Όπως ανέφερε και ο προπονητής μας πρέπει να κερδίσουμε τα μισά από τα εκτός έδρας παιχνίδια μας και φυσικά να μην χάσουμε κανένα στο ΟΑΚΑ. Πρέπει το σημερινό (χθεσινό 29/12) παιχνίδι να είναι ο οδηγός μας, να κρατήσουμε την ενέργεια, και να πάρουμε τα εκτός έδρας παιχνίδια που πρέπει».

Πως σου φάνηκε ο κόσμος και η στήριξη του : «Ήταν εκπληκτικός, και ειδικά για τον coach Πιτινό, του έδειξαν το καλύτερο καλωσόρισμα στην ομάδα και στο ΟΑΚΑ. Ήταν υπέροχοι, τους ευχαριστούμε και τους αγαπούμε, και θέλουμε και εμείς να ανταποδώσουμε την συμπαράσταση που εισπράξαμε. Είναι οι καλύτεροι οπαδοί στην Ευρώπη, να συνεχίσουν να μας συμπαραστέκονται, και εύχομαι σε όλο τον κόσμο, καλή χρόνια, και ευτυχισμένο το 2019».

photo credit : eurokinissi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ