20.7 C
Athens
Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, 2024

Ντεμπούτο για Λαύριο, για την πρώτη νίκη Κολοσσός και Ιωνικός

«Μισή» θα είναι και η 4η αγωνιστική της Basket League, καθώς αναβλήθηκαν τρεις αναμετρήσεις εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Το Λαύριο θα δώσει τον πρώτο αγώνα του για το ελληνικό πρωτάθλημα, απέναντι στον Κολοσσό Ρόδου στο κλειστό της Καλλιθέας. Οι νησιώτες έχουν υποστεί μέχρι στιγμής δύο ήττες, σε ισάριθμα ματς, και στόχος τους είναι να… σπάσουν το ρόδι. Το ίδιο ισχύει και για τον Ιωνικό Νικαίας, ο οποίος έχει αρνητικό σερί 0-3. Οι «κυανόλευκοι», μετά την αποχώρηση του Στέργιου Κουφού από την τεχνική ηγεσία τους, θα φιλοξενήσουν στο κλειστό «Ο Πλάτων» τον Ηρακλή, ο οποίος προέρχεται από ήττα στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης με τον Άρη, στο Αλεξάνδρειο.

Πρόκειται για το πρώτο ματς στη «μεγάλη» κατηγορία που θα διεξαχθεί στην ιστορική έδρα του Ιωνικού ύστερα από 33 χρόνια. Ο Άγγελος Τσίκληρας και ο Μάριος Μπατής θα καθοδηγήσουν τους γηπεδούχους, που δεν θα έχουν στη διάθεσή τους τον τραυματία Βασίλη Τολιόπουλο. Όλοι οι παίκτες είναι στη διάθεση του Βαγγέλη Ζιάγκου, από πλευράς «Γηραιού».

Τι «λέει» η προϊστορία

Κολοσσός Ρόδου και Λαύριο «πρόλαβαν» την πανδημία που προκάλεσε ο ιός COVID-19 και αναμετρήθηκαν δύο φορές στη διάρκεια της περσινής περιόδου, με το συγκρότημα της Λαυρεωτικής να επικρατεί τόσο εντός όσο κι εκτός έδρας. Με το περσινό «δύο στα δύο» οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη διεύρυναν ακόμα περισσότερο το προβάδισμά τους απέναντι στους «θαλασσί», μετρώντας πλέον οκτώ νίκες σε δέκα αγώνες της Basket League.

Το πιο εντυπωσιακό είναι ότι το Λαύριο μετράει μόνο νίκες στο «σμαραγδένιο νησί», έχοντας κάνει το «πέντε στα πέντε». Αμφότερες οι επικρατήσεις του Κολοσσού Ρόδου είναι στην Αττική.

Το παιχνίδι ανάμεσα στον Ιωνικό Νικαίας και τον Ηρακλή θα είναι το 23ο μεταξύ των δύο ομάδων στην πρώτη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ, με τους Θεσσαλονικείς να έχουν το προβάδισμα, αφού μετρούν δεκατέσσερις νίκες αντί οκτώ των αντιπάλων τους. Η ιστορία των μεταξύ τους αγώνων άρχισε να γράφεται στην περίοδο 1975-1976 και συνεχίστηκε πέρυσι, με τις ομάδες να σημειώνουν νίκη στην έδρα τους. Στο ματς που έλαβε χώρα στο «Σοφία Μπεφόν» του Παλαιού Φαλήρου οι γηπεδούχοι κέρδισαν με 88-74 έχοντας ως κορυφαίους τους Στιβ Μπαρτ με 14π., Βασίλη Χαραλαμπόπουλο επίσης με 14π. και Λουκά Μαυροκεφαλίδη με 13π., δέκα ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Για το «Γηραιό» ο Ολιβιέρ Χάνλαν είχε 20π. και ο Άλεξ Ντέιβις 18π. με επτά ριμπάουντ.

Σε συνολικά έντεκα παιχνίδια με γηπεδούχο τον Ιωνικό, η ομάδα της Νίκαιας σημείωσε οκτώ νίκες αντί τριών εκείνης της Θεσσαλονίκης. Η τελευταία από τις νίκες του Ηρακλή ήταν εκείνη της περιόδου 1981-1982, όταν επικράτησε με 94-90.

Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:

Σάββατο 14/11
Καλλιθέας 16.00 Κολοσσός Ρόδου-Λαύριο Σχινάς, Παναγιώτου, Μαγκλογιάννης (Ξάνθος)
«Ο Πλάτων» 17.00 Ιωνικός Νικαίας-Ηρακλής Αναστόπουλος Π., Τσαρούχα, Θεονάς (Βιδάλης)
ΟΑΚΑ ΑΕΚ-Προμηθέας Πατρών Αναστόπουλος Π., Πουρσανίδης Γ., Πουρσανίδης Κ. (Ντίνος) Αναβλήθηκε
Πυλαίας ΠΑΟΚ-Λάρισα Σχινάς, Μπήτης, Τζιοπάνος Ν. (Ελευθεριάδης Π.) Αναβλήθηκε

Κυριακή 15/11
«Αν. Παπανδρέου» 17.00 Περιστέρι-Μεσολόγγι Μάνος, Τσώνος, Κωνσταντινίδου (Τεφτίκης)
Αλεξάνδρειο Άρης-Παναθηναϊκός Παπαπέτρου Π., Ψαριανός, Σταματόπουλος (Παπαγεωργίου) Αναβλήθηκε

Η βαθμολογία:
1. ΑΕΚ 6 (3-0)
2. Μεσολόγγι 6 (3-0)
3. Περιστέρι 5 (2-1)
4. Παναθηναϊκός 4 (2-0)
5. Άρης 3 (1-1)
6. Ηρακλής 3 (1-1)
7. Ιωνικός Νικαίας 3 (0-3)
8. Κολοσσός Ρόδου 2 (0-2)
9. Λάρισα 2 (0-2)
10. ΠΑΟΚ 2 (0-2)
11. Προμηθέας Πατρών -
12. Λαύριο -



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ