21.3 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Ντατόμε: «Ένας τίτλος στην Ιταλία μου λείπει, σημαντικό κεφάλαιο η Φενέρ»

Ο Τζίτζι Ντατόμε αποφάσισε έπειτα από επτά χρόνια εξερεύνησης σε ΝΒΑ και Ευρώπη να επιστρέψει στη γενέτειρά του αλλά αυτή τη φορά για λογαριασμό της Αρμάνι Μιλάνο και σε συνέντευξη που παραχώρησε στο επίσημο κανάλι του συλλόγου μίλησε για τον τίτλο εντός συνόρων που του λείπει από την τροπαιοθήκη του, για το πέρασμά του από τη Φενέρ αλλά και για την εμπειρία του στο ΝΒΑ.

Αρχικά ο Ιταλός φόργουορντ υποστήριξε: «Νιώθω αρκετά τυχερός που έχω κατακτήσει τόσους τίτλους στην καριέρα μου, αλλά ποτέ δεν έχω πανηγυρίσει κάποιον τίτλο στην Ιταλία τουλάχιστον σαν πραγματικός παίκτης. Στο βιογραφικό μου υπάρχει ένας τίτλος με τη Σιένα αλλά δεν είχα σημαντικό ρόλο. Αντί αυτού θα προτιμούσα να είμαι σημαντικός σε αυτόν τον τίτλο που θα κατακτήσω με την Αρμάνι. Στόχος μας είναι να βελτιωθούμε στην Ευρώπη αλλά και η κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Ιταλία ως πολύτιμος παίκτης είναι κάτι που δεν βίωσα και θα ήθελα να το προσθέσω στην καριέρα μου».

Στη συνέχεια ανέφερε για τα χρόνια που πέρασε στη Φενέρ: «Το μεγαλύτερο μέρος της αγάπης που έχω είναι το αποτέλεσμα των επιτυχιών που είχαμε και επίσης αυτό που δείξαμε στο γήπεδο. Θεωρώ πως ήμασταν μία ομάδα που έκανε τους φίλους της περήφανους για την νοοτροπία μας. Ήμασταν πολύ κοντά μεταξύ μας ως προς το πνεύμα, πολλοί παραμείναμε εκεί, ήθελαν τα παιδιά τους να γεννηθούν εκεί καθώς νιώθαμε άνετα. Στην αρχή ήταν δύσκολο για μένα να με συμπαθήσουν οι οπαδοί μας, καθώς πήγα με τον ρόλο να αντικαταστήσω τον Νεμάνια Μπιέλιτσα, ο οποίος ήταν ΜVP στη Euroleague. Όμως με το πέρασμα του χρόνου έλαβα βαθιά αγάπη και μέχρι σήμερα λαμβάνω μηνύματα λατρείας. Σίγουρα ήταν ένα σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή μου».

Δεν ξέχασε βέβαια να αναφερθεί και στην διετή εμπειρία του στο ΝΒΑ: «Ήταν κάτι το τρελό. Έπρεπε να παραμείνω προσεκτικός καθώς υπήρχαν σκέψεις αν μπορώ να ανταποκριθώ το ΝΒΑ. Ήταν μία επιμορφωτική εμπειρία για μένα που με έκανε πιο δυνατό. Νιώθω χαρούμενος που αγωνίστηκα στους Σέλτικς σε αυτό το γήπεδο και μπροστά σε αυτό το κοινό. Είμαι ευλογημένος που το βίωσα παρά τις απογοητεύσεις που ήταν περισσότερες από τις επιτυχίες».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ