20.2 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ντανίλοβιτς: «Αν ο Γιόκιτς ήταν Αμερικανός θα είχε 6 MVP»

Το εγκώμιο του Νίκολα Γιόκιτς έπλεξε ο Σάσα Ντανίλοβιτς. Ο Ντανίλοβιτς, ένας απο τους κορυφαίους  Ευρωπαίους γκαρντ παραχώρησε συνέντευξη στην «Kurir». Επιπλέον αναφέρθηκε και στον Αλεξέι Ποκουσέφσκι.

Ο Ντανίλοβιτς έχει ένα πολύ πλούσιο βιογραφικό, μετρώντας 2 κατακτήσεις Euroleague ( Παρτίζαν 1992, Βίρτους 1998), 4 κατακτήσεις Eurobasket ( 1989, 1991, 1995,1997) και φυσικά αγωνίστηκε με επιτυχία στην άλλη άκρη του ατλαντικού στο ΝΒΑ και τους Μαϊάμι Χιτ. Ο Σάσα Ντανίλοβιτς εξακολουθεί να «υπηρετεί» το μπάσκετ, αυτή την φορά απο άλλο πόστο, αυτό του προέδρου της Σερβικής ομοσπονδίας. Επομένως, γίνεται κατανοητό πως τα λόγια του έχουν μια παραπάνω βαρύτητα. Στην συνέντευξη που παραχώρησε φρόντισε να «παινέψει το σπίτι του» μιλώντας με τα καλύτερα λόγια τόσο για τον Νίκολα Γιόκιτς, όσο και για τον Αλεξέι Ποκουσέφσκι, αμφότεροι με Σερβική καταγωγή. 

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για τον Γιόκιτς: «Παίζει εξαιρετικό μπάσκετ και τον παρακολουθώ. Αν ήταν Αμερικανός θα είχε ήδη έξι βραβεία MVP. Εδώ και καιρό ψάχνεις αρνητικό στοιχείο πάνω του και δεν βρίσκεις».

Για τον Πόκουσεφσκι: Υπάρχουν παιδιά φαινόμενα που ωριμάζουν στα 15 τους χρόνια. Στη δική μου εποχή ήσουν 22 ετών και στο ΝΒΑ δε σε υπολόγιζε η ίδια η ομάδα σου. Δεν χρειάζεται ούτε να τους αποθεώνουμε ούτε να τους κατακρίνουμε. Μας αρέσει να υπερβάλλουμε πολλές φορές»

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ