24.1 C
Athens
Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Ντίνος Μήτογλου στο basketa.gr «Ανταμοιβή για τις προσπάθειες μου»

Ο Ντίνος Μήτογλου αποτελεί σταθερά έναν από τους παίκτες που επιλέγει ο Τσάβι Πασκουάλ να ξεκινάει στην βασική πεντάδα τα παιχνίδια, και στις τρεις εμφανίσεις του ως τώρα στην Ευρωλίγκα έχει δείξει σταθερότητα, αποτελώντας έναν από τους λόγους που μπορούν να χαμογελούν στον Παναθηναϊκό.

Ο 22χρονος διεθνής πάουερ φόργουορντ είχε πολύ καλή παρουσία και με στο παιχνίδι με την Γκράν Κανάρια, έχοντας 6 πόντους με 3/5 σουτ, 4 ριμπάουντ, ενέργεια και καλή άμυνα, και μιλώντας στο basketa.gr τόνισε πως ο Παναθηναϊκός άφησε πίσω του την καλή εμφάνιση με την Μπάγερν : «Αντιδράσαμε, μπήκαμε με πολύ διαφορετικό τρόπο και με μοναδικό στόχο να κερδίσουμε, κάτι που φάνηκε στο παιχνίδι αλλά και στην ενέργεια που βγάλαμε. Ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με αυτό στο Μόναχο, και δεν υπήρχε άλλο αποτέλεσμα από τη νίκη» ενώ σε ερώτηση αν ήταν εύκολο όσο φάνηκε ανέφερε : «Μόνο εύκολο δεν ήταν, όπως δεν είναι κανένα παιχνίδι της Ευρωλίγκας. Εμφανιστήκαμε σε καλή ημέρα, ενώ πήραμε και μεγάλη βοήθεια από όλους τους παίκτες. Ο Παναθηναϊκός έχει μεγάλο βάθος στο ρόστερ του, σε κάθε παιχνίδι θα υπάρχει διαφορετικός πρωταγωνιστής και θα βγαίνουν παίκτες μπροστά. Είμαστε όλοι ετοιμοπόλεμοι».

Ωστόσο, οι πρωταθλητές Ελλάδας είχαν 3/12 τρίποντα, συνεχίζοντας από το κακό ποσοστό με την Μπάγερν, ενώ δέχτηκαν 87 πόντοι. Ο ίδιος δεν κρύφτηκε αναφέροντας : «Μας προβληματίζουν οι 87 πόντοι παθητικό, αν και προς το τέλος χαλαρώσαμε με το παιχνίδι να έχει κριθεί. Πρέπει να βελτιώσουμε αρκετά στο παιχνίδι μας, τα οποία σίγουρα θα δουλέψουμε στο επόμενο διάστημα, και στα κενά που έχουνε ανάμεσα στις πολλές υποχρεώσεις μας. Για παράδειγμα ο Έρικσον, τον οποίο είχαμε διαβάσει, είχε πέντε τρίποντα , με τρία συνεχόμενα, και πρέπει να βελτιωθούμε σε αυτό τον τομέα. Μπορούμε πολύ καλύτερα, και ο κόσμος δεν έχει δει τις δυνατότητες μας», ενώ αναφορικά με τα τρίποντα απάντησε : «Δεν με προβληματίζει αυτό το γεγονός. Βρίσκουμε όπως βλέπετε άλλους τρόπους να σκοράρουμε. Το σουτ  είναι θέμα ημέρας, ψυχολογίας και αυτοπεποίθησης. Θα έρθουν και αυτά».

Σεμνός όπως πάντα δεν θέλησε να μιλήσει με σπουδαία λόγια για την δική του απόδοση, και δε το γεγονός ότι ξεκινάει στην πεντάδα : «Δεν μπορώ να πω ότι δεν με ικανοποιεί το γεγονός ότι ξεκινάω. Είναι μια ανταμοιβή για τις προσπάθειες μου. Χαίρομαι που βοηθάω την ομάδα, και μοναδικός στόχος μου είναι αυτός. Παιχνίδι με παιχνίδι θα βελτιώνομαι».

Τέλος, για τα περίφημα εκτός έδρας παιχνίδια, και αν υπάρχει κάποιο σύνδρομο για αυτά ανέφερε : «Δεν υπάρχει κάποιο σύνδρομο στα εκτός έδρας παιχνίδια. Κοιτάζουμε τις επόμενες υποχρεώσεις μας. Ο Παναθηναϊκός παίζει για να κερδίζει παντού».

photo credit : eurokinissi.gr



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ