26.1 C
Athens
Τρίτη, 24 Σεπτεμβρίου, 2024

Ντέτμαν: «Οι 663 αγώνες των Ελλήνων»

Στα μαθηματικά το έριξε ο προπονητής της Φινλανδίας, Χένρικ Ντέτμαν, στη συνέντευξη Τύπου που έδωσε για την αυριανή αναμέτρηση με την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ. Είχε πιάσει χαρτί και μολύβι και είχε υπολογίσει τα πάντα όλα...

Αναλυτικά:

«Οι παίκτες της ελληνικής ομάδας έχουν παίξει συνολικά σε 663 αγώνες Ευρωλίγκας. Οι παίκτες της δικής μου ομάδας σε 130. Αυτό πιστεύω τα λέει όλα για το ποιος είναι το φαβορί στον αυριανό αγώνα. Όπως επίσης και ποια είναι η ποιότητα των παικτών και δείχνει πως η Ελλάδα έχει μεγάλη παράδοση και σπουδαίους παίκτες. Οι αριθμοί αυτοί μιλούν από μόνοι τους».

Το γεγονός πως η Φινλανδία έχει την έδρα και έχει δείξει ένα πολύ καλό αγωνιστικό πρόσωπο, δεν λέει και τίποτα για τον Ντέτμαν, ο οποίος όπως κάθε προπονητής προτιμά να κρατήσει για τον εαυτό του το ρόλο του αουτσάιντερ. Και προτιμά να μην σκέφτεται καν τι έγινε το 2013, όταν οι Φινλανδοί είχαν νικήσει την Ελλάδα στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας: «Θεωρώ πάντα πως η νέα γενιά είναι καλύτερη από την προηγούμενη. Γι’ αυτό λοιπόν πιστεύω πως οι ομάδες του 2017, είναι καλύτερα από το 2013.»

Ο Ντέτμαν προσπάθησε λίγο και να μπερδέψει τα πράγματα σε ότι αφορά τους τραυματίες. Ο Κοϊβίστο και ο Ουίλσον είχαν τα θέματά τους και δεν αγωνίστηκαν. «Και οι δύο τραυματίες μας έπρεπε να αποχωρήσουν από το παιχνίδι. Σήμερα δεν μπόρεσαν να προπονηθούν.» Αν θα καταφέρουν να αγωνιστιούν αύριο; «Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε ότι μπορούμε. Δουλεύει μαζί τους το ιατρικό επιτελείο. Θέλουμε να τους έχουμε στη διάθεσή μας. Ελπίζουμε για ένα θαύμα, φινλανδικό και σίγουρα όχι ελληνικό», κατέληξε γελώντας.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ