22.2 C
Athens
Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου, 2024

Ντέρμπι στο Τελ Αβίβ, αγώνας επιβίωσης στη Βαρκελώνη

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι αγώνες οι οποίοι ανοίγουν την αυλαία της έκτης αγωνιστικής της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας.

Στην πρώτη χρονικά αναμέτρηση της ημέρας (19.00), η ΤΣΣΚΑ Μόσχας θα παίξει με τη Βαλένθια στη ρώσικη πρωτεύουσα. Η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη έχει ξεκινήσει αρκετά καλά κι έχει ρεκόρ 4-1. Από την άλλη, οι πρωταθλητές Ισπανίας μετρούν τρεις νίκες σε πέντε αγώνες κι ακολουθούν. Οι προπέρσινοι πρωταθλητές Ευρώπης είναι το μεγάλο φαβορί και συνήθως σε τέτοιους αγώνες δεν αφήνουν περιθώρια στους αντιπάλους τους.

Στις 21.05, η Μακάμπι Τελ Αβίβ θα παίξει με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Πρόκειται για ένα κλασικό ντέρμπι της Ευρωλίγκας. Η «ομάδα του Λαού» με ρεκόρ 3-2 τα πηγαίνει αρκετά καλά δείχνοντας καλύτερη εικόνα σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Στον αντίποδα, η «Βασίλισσα» προέρχεται από την πρώτη της φετινή ήττα, αυτή από τη Χίμκι και μάλιστα εντός έδρας. Πρόκειται για ένα παιχνίδι που θα είναι από τα ωραιότερα που έχουν διεξαχθεί μέχρι στιγμής.

Το λιγότερο «αστραφτερό» παιχνίδι της ημέρας είναι αυτό ανάμεσα στην Αρμάνι Μιλάνο και τη Ζαλγκίρις (21.45). Οι Ιταλοί έχουν συλλέξει μόλις ένα ροζ φύλλο μέχρι τώρα και «καίγονται» για τη νίκη, ενώ οι παίκτες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους το παλεύουν με όλες τους τις δυνάμεις κι έχουν ρεκόρ 2-3.

Τέλος, πολύ κρίσιμο παιχνίδι θα διεξαχθεί στο «Παλάου Μπλαουγκράνα» μεταξύ της Μπαρτσελόνα και της Αναντολού Εφές (22.00). Οι γηπεδούχοι έχουν νικήσει μόνο τον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό και θέλουν άμεσα να ανακάμψουν βαθμολογικά. Από την άλλη, οι Τούρκοι είναι η μοναδική ομάδα που δεν έχει ακόμα καμία νίκη και το όνειρο για είσοδο στην οκτάδα μοιάζει ήδη πολύ μακρινό. Όπως είναι κατανοητό πρόκειται για έναν αγώνα «ζωής ή θανάτου».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ