27.3 C
Athens
Δευτέρα, 1 Ιουλίου, 2024

Ντέρμπι; Περίπατοι για Βαλένθια και Τενερίφη (pics, vids)

Βαλένθια και Ιμπεροστάρ Τενερίφε φρόντισαν να μετατρέψουν τα θεωρητικά ντέρμπι που τις περίμεναν σε εύκολο απόγευμα "πυροβολώντας" από τα 6μ75, ενώ και η έτερη... Ελληνίδα της ACB, η Μόρα Μπανκ Ανδόρρα, πήρε εκτός έδρας νίκη. Η Σεβίλλη συνέχισε τις καλές της εμφανίσεις και έφτασε σε μία ακόμη νίκη αυτή τη φορά επί της Σαραγόσα, ενώ ντέρμπι ως το τελευταίο λεπτό έγινε στο Μπιλμπάο με τους Βάσκους να επικρατούν της Ουνικάχα Μάλαγα. Στον τελευταίο αγώνα της βραδιάς η Γκιπουζκόα νίκησε εκτός έδρας την Σαν Πάμπλο Μπούργος με 99-76.

Όλα αυτά στους αγώνες που άνοιξαν την αυλαία στην 14η αγωνιστική του ισπανικού πρωταθλήματος.

Αποτελέσματα - Πρόγραμμα

Σάββατο 30 Δεκεμβρίου

Βαλένθια-Μπανταλόνα 102-81

Ομπραντόιρο-Ανδόρρα 65-77

Τενερίφη-Γκραν Κανάρια 92-71

Μπέτις-Σαραγόσα 70-67

Μπιλμπάο-Ουνικάχα Μάλαγα 70-67

Σαν Πάμπλο Μπούργος-Γκιπουζκόα 76-99

Κυριακή 31 Δεκεμβρίου

13.30 Ρεάλ Μαδρίτης-Εστουδιάντες

13.30 Μπαρτσελόνα-Φουενλαμπράδα

13.30 Μούρθια-Μπασκόνια

Οι αγώνες αναλυτικά

Βαλένθια-Μπανταλόνα 102-81

Με έξι παίκτες να έχουν διψήφιο αριθμό πόντων και ένα κάτι παραπάνω από εντυπωσιακό 56% στα σουτ τριών πόντων, η Βαλένθια δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στην Μπανταλόνα, της οποίας επιβλήθηκε και με... κατοστάρα.

(ACB Photo / M.A. Polo)

Ο Ράφα Μαρτίνεθ με 19 πόντους και 7 ασίστ ήταν ο κορυφαίος των γηπεδούχων, που παλεύουν μέσα από τους ουκ ολίγους τραυματισμούς να βρουν την ταυτότητά τους και τις νίκες που θα τους δώσουν λίγη ηρεμία.Ο Άαρον Ντόρνεκαμπ θύμισε λίγο από τον Καναδό που εντυπωσίασε πέρυσι με την Ιμπεροστάρ Τενερίφε, σημειώνοντας 15 πόντους με 3/4 τρίποντα, Βαν Ρόσομ και Αμπάλδε πρόσθεσαν από 13, στους 11 σταμάτησε ο Ντούμπλιεβιτς και στους 10 ο Ουίλ Τόμας.

Ομπραντόιρο-Ανδόρρα 65-77

Η ΜόραΜπανκ Ανδόρρα ξεκίνησε καλύτερα, ήταν καλύτερη σε όλο το πρώτο ημίχρονο, άντεξε και στην αντεπίθεση της Ομπραντόιρο στο τρίτο δεκάλεπτο και έκλεισε με ένα επιμέρους 17-9 στο τέταρτο για να φτάσει στη νίκη με 77-65. Ο Βλάντο Γιάνκοβιτς σημείωσε 5 πόντους  και είχε ακόμη 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 τάπα στα 22' που αγωνίστηκε. Φερνάντεθ και Μπλάζιτς με 18 και 17 πόντους αντίστοιχα ήταν οι πρώτοι σκόρερ για τους νικητές με τους Στέβιτς (13) και Γέλινεκ (12) να ακολουθούν. Ο Μάρκο Τόμας με 18 πόντους ήταν ο πρώτος σκόρερ για την Ομπραντόιρο.

Τενερίφη-Γκραν Κανάρια 92-71

Η κατηφόρα της Γκραν Κανάρια συνεχίστηκε. Ή μάλλον καλύτερα η... ανηφόρα της Ιμπεροστάρ Τενερίφε που μας ενδιαφέρει και περισσότερο, αφού για μια ακόμη χρονιά έχει και ελληνική ταυτότητα. Ο Φώτης Κατσικάρης οδήγησε την Ιμπεροστάρ Τενερίφε στη νίκη επί της Γκραν Κανάρια με 92-71 κάνοντας το ντέρμπι περίπατο.

Η... παλιοσειρά με τους Ντέιβιν Ουάτι και Χαβιέ Μπεϊράν να σημειώνουν 23 και 16 πόντους αντίστοιχα βγήκε μπροστά, ο Κώστας Βασιλειάδης έκανε μία ακόμη καλή εμφάνιση με 13 πόντους, έχοντας 4/5 από τα 6μ75, ενώ στο... χορό μπήκε και ο Μάικ Τόμπεϊ (15π).

(ACB Photo / A. Pérez)

Και υπάρχουν και τα επιμέρους: Ο Ροντρίγο Σαν Μιγέλ ήταν ιδανικός στην οργάνωση του παιχνιδιού με 6 ασίστ, ο Τιμ Αμπρομάιτις μάζεψε 9 ριμπάουντ και ο Μπεϊράν πρόσθεσε άλλα 8 για τους γηπεδούχους που δείχνουν να χαίρονται και πάλι το παιχνίδι. Έρικσον και Ραμπασέδα σημείωσαν 20 και 18 αντίστοιχα για την Γκραν Κανάρια. 

Μπέτις-Σαραγόσα 70-67

Η Σεβίλλη βρέθηκε να κυνηγάει στο σκορ στο πρώτο μισό, αλλά στο δεύτερο ημίχρονο έκανε την αντεπίθεσή της και τελικά πήρε και τη νίκη με 70-67 με ένα μικρό σερί στο τέλος που οδήγησε από το 64-65 (38') στο στο τελικό +3 με το οποίο σφράγισε το θετικό αποτέλεσμα επί της Σαραγόσα.

(ACB Photo / F. Ruso)

Σιλμπ και Νέλσον ήταν οι πρώτοι σκόρερ των γηπεδούχων με 19 και 18 πόντους αντίστοιχα, ο Ανοσίκε πήρε 10 ριμπάουντ, ενώ ο Ράιαν Κέλι που είχε 1/12 στο παιχνίδι, ήταν εύστοχος όταν χρειάστηκε στο τελευταίο λεπτό.

Μπιλμπάο-Ουνικάχα Μάλαγα 70-67

Ταλαιπωρήθηκε λίγο είναι η αλήθεια η Μπιλμπάο, αλλά τελικά πήρε τη νίκη που κυνηγούσε με το τελικό 70-67 επί της Ουνικάχα Μάλαγα εντός έδρας. Μούμπρου και Ρεντίβο με 15 και 14 πόντους αντίστοιχα ήταν οι πρώτοι σκόρερ των Βάσκων, που είδαν τους Γκλάντνες και Τοντόροβιτς να μαζεύουν από εννέα ριμπάουντ.

(ACB Photo / A. Arrizabalaga)

Ο Γκιόργκι Σερμαντίνι επιθετικά ήταν αυτός που ηγήθηκε της προσπάθειας της Ουνικάχα Μάλαγα με 19 πόντους (11/12 βολές) με τον Βαζίνσκι να προσθέτει 14. Οι δύο σουτέρ των φιλοξενούμενων ο Νέντοβιτς και ο Σάλιν ήταν άστοχοι. Ο πρώτος μέτρησε 2/10 σουτ εντός πεδιάς και ο δεύτερος 3/10.

Σαν Πάμπλο Μπούργος-Γκιπουζκόα 76-99

Η Σαν Πάμπλο Μπούργος έμεινε πολύ μακριά από τον καλό της εαυτό, η Γκιπουζκόα είχε πέντε παίκτες με διψήφιο και κυριάρχησε απόλυτα στα ριμπάουντ (44-27) και έφτασε στην εύκολη εκτός έδρας νίκη.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ