29.4 C
Athens
Σάββατο, 28 Σεπτεμβρίου, 2024

Ντέρμπι και η μπίλια στον Χολαργό

Ο Χολαργός έπαιξε με τη φωτιά αλλά τα κατάφερε απέναντι στον Ήφαιστο Λήμνου, επικρατώντας επί της ομάδας του Σωτήρη Μανωλόπουλου με 65-62 . Οι γηπεδούχοι φάνηκαν να έχουν τον έλεγχο του αγώνα για τρεις περίπου περιόδους. Η χαλάρωση που έδειξαν ωστόσο στο τέταρτο δεκάλεπτο επέτρεπε στον Ήφαιστο να πλησιάσει επικίνδυνα, με τους παίκτες του Άρη Λυκογιάννη να επανέρχονται λίγο πριν το τέλος του ματς κλειδώνοντας τη νίκη. 

O Χολαργός μπήκε πιο δυναμικά στο παιχνίδι και αύξησε γρήγορα τη διαφορά του στο +10 πετυχαίνοντας τρία σερί τρίποντα (11-1, 4'). Ο Ήφαιστος απάντησε και μείωσε τη διαφορά, ωστόσο τα συνεχή λάθη των φιλοξενούμενων βοήθησε τον Χολαργό να ανοίξει ξανά την ψαλίδα φτάνοντας τη διαφορά στο +12 (20-8, 9'). Το τελικό 20-11 της περιόδου, διαμόρφωσε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος με εύστοχο λέι απ. Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Ήφαιστος έδειξε πως μπορεί να αντιδράσει και να απαντήσει στους γηπεδούχους. Από το 14΄και μετά, οι παίκτες το Σωτήρη Μανωλόπουλου, με ένα επιθετικό κρεσέντο έφτασαν τη διαφορά στο -8 (32-24, 18'), ωστόσο ο Χολαργός έδειξε πως ήταν αυτός που είχε τον έλεγχο του αγώνα, κλείνοντας το ημίχρονο με ένα ασφαλές +10 (34-24, 20').

Με την επιστροφή των δύο ομάδων στον αγωνιστικό χώρο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν τα "δικά" τους και με τρομακτική ευστοχία από τα 6,75μ έφτασε τη διαφορά στο +16 (43-27, 23'). Ο Ήφαιστος ωστόσο δεν είχε πει την τελευταία του λέξη και ξεκίνησε να πλησιάζει επικίνδυνα τον Χολαργό. Μειώνοντας τη διαφορά στο -8 (48-40, 28'), άγχωσε τον Χολαργό, ο οποίος βέβαια ανέκτησε τη διαφορά του κλείνοντας την περίοδο στο +11 (51-40, 30'). Στο τέταρτο δεκάλεπτο η εικόνα του παιχνιδιού άλλαξε, με τον Ήφαιστο να το κάνει ξανά ντέρμπι. Με σχεδόν 7΄ να μένουν ακόμη στο χρονόμετρο, η διαφορά είχε μειωθεί στο -2 (51-49) . Ο Χολαργός ωστόσο ξύπνησε από τον λήθαργο και με τις προσπάθειες των Γιάνκοβιτς, Χόκινγκ και Οκερέαφορ ανέβηκε και πάλι στο +10 (59-49, 35'). Το τελευταίο λεπτό του αγώνα εξελίχθηκε σε "θρίλερ" με τον Ήφαιστο να φτάνει τη διαφορά στον πόντο (63-62) μισό λεπτό πριν τη λήξη του αγώνα, με εύστοχο τρίποντο του Μπρέιζελτον. Ο ίδιος ωστόσο αποδείχθηκε μοιραίος για την ομάδα του αφού 30" μετά αστόχησε στο λέι απ και στέρησε έτσι τη νίκη από τον Ήφαιστο. Το τελικό 65-63 διαμόρφωσε ο Γιάνκοβιτς με δύο εύστοχες βολές.

Ο "ΚΑΥΤΟΣ" ΚΑΙ Ο ΗΡΩΑΣ:

Κορυφαίος για τον Χολαργό ήταν ο  Βλαντιμίρ Γιάνκοβιτς. Ο αρχηγός της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη πέτυχε 20 πόντους, ενώ την ίδια στιγμή είχε 5 ριμπάουντ και μία ασίστ. Όσο για τον ήρωα, δεν είναι άλλος από τον Αγκμπελέζε που με την εξαιρετική του άμυνα εμπόδισε τον Μπρέιζελτον να πετύχει το λέι απ και να χαρίσει στον Ήφαιστο τη νίκη.

ΣΤΗ ΓΛΩΣΣΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ:

Μπορεί ο Χολαργός να πήρε τη νίκη και να είχε ξεκάθαρο προβάδισμα στην αρχή, ωστόσο ο Ήφαιστος κατάφερε να ανατρέψει τα δεδομένα και να κάνει το παιχνίδι ντέρμπι, κάτι που αποτυπώνεται και στα στατιστικά της αναμέτρησης. Τόσο ο Χολαργός όσο και ο Ήφαιστος έκαναν από 10 λάθη ο καθένας, ενώ την ίδια στιγμή και οι δύο ομάδες αξιοποίησαν εξίσου τα λάθη του αντιπάλου, εξασφαλίζοντας 8 πόντους η κάθε μία. 

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΕΔΩ

Δεκάλεπτα: 20-11, 34-24, 51-40, 65-62



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ