19.7 C
Athens
Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Ντέρμπι και «εμφύλιος» στη Μόσχα (vid)

Οι συμπολίτισσες ΤΣΣΚΑ Μόσχας και Χίμκι θα συναντηθούν στη «Megasport Arena» (22/12, 19.00), με το Δημήτρη Ιτούδη να τίθεται αντιμέτωπος με το Γιώργο Μπαρτζώκα.

Αφιέρωμα στο ρωσικό ντέρμπι, που αποτελεί παράλληλα και ελληνικό «εμφύλιο», έκανε η Ευρωλίγκα, για να μας βάλει στο κλίμα του σπουδαίου ματς της 14ης αγωνιστικής. «Οι φίλαθλοι της Ευρώπης λατρεύουν της αντιπαλότητες. Θέλεις να δώσεις το κάτι παραπάνω και να πάρεις τη νίκη για την ομάδα σου και για τους φίλους της ομάδας σου», ανέφερε αρχικά ο Ουίλ Κλάιμπερν, με τον προπονητή του να προσθέτει: «Έχουμε απεριόριστο σεβασμό για τη Χίμκι. Τους έχουμε αντιμετωπίσει πολλές φορές σε ημιτελικούς ή τελικούς. Είναι μια αντιπαλότητα. Έχουν πολύ καλό ρόστερ και θεωρώ πως θα είναι δύσκολος αντίπαλος για εμάς. Προφανώς, θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε. Ξέρουμε ποιοι είμαστε. Έχω πάει σε παιχνίδια της Χίμκι ως κόουτς της ΤΣΣΚΑ και πολλοί ζήτησαν να φωτογραφηθούν μαζί μου. Αρκετοί μου πρόσφεραν και συγχαρητήρια για κάποια καλή εμφάνιση της ομάδας μου».

Ο 52άχρονος τεχνικός της Χίμκι, από την πλευρά του, επεσήμανε: «Είναι πολύ σημαντικό ματς για τις δύο ομάδες. Εκείνοι είναι έμπειροι στην Ευρωλίγκα. Δεν είμαστε στο ίδιο επίπεδο, αλλά σίγουρα έχουμε φιλοδοξίες. Μπορούμε να τους κερδίσουμε. Δεν θα είναι εύκολο, αλλά μπορούμε». Δηλώσεις, από τους φιλοξενούμενους, έκανε και ο Αλεξέι Σβεντ: «Είναι σημαντικά παιχνίδια αυτά με την ΤΣΣΚΑ, όχι μόνο για την Ευρωλίγκα, αλλά και για τους Ρώσους φιλάθλους. Πολλοί περιμένουν πώς και πώς να δουν αυτό το ματς. Φέτος έχουμε καλό ρόστερ και μπορούμε να προσπαθήσουμε να δείξουμε κάτι. Αυτό θα είναι δύσκολο, καθώς η ΤΣΣΚΑ παίζει κάθε χρόνο στο Φάιναλ Φορ και κάθε χρονιά έχουν καλούς παίκτες. Έχουμε καλές σχέσεις. Έχω πολλούς φίλους εκεί. Μακριά από το παρκέ είμαστε φίλοι».

Ο Νάντο Ντε Κολό, από την «ομάδα του στρατού», στάθηκε στη σπουδαιότητα της αναμέτρησης: «Τα ντέρμπι είναι συναρπαστικά. Το παιχνίδι με τη Χίμκι είναι ξεχωριστό. Υπάρχει πάντα ωραία ατμόσφαιρα. Σίγουρα, θα είναι σπουδαίο παιχνίδι να δει κάποιος». Τέλος ο Τάιλερ Χάνεϊκατ, του συγκροτήματος του Γιώργου Μπαρτζώκα, συμπλήρωσε: «Η ενέργεια είναι προφανώς διαφορετική. Υπάρχει λίγη παραπάνω πίεση από τη διοίκηση για νίκες σε αυτά τα ματς. Είναι μια αντιπαλότητα κι εμείς είμαστε το θεωρητικό αουτσάιντερ. Άρα έχουμε περισσότερα να αποδείξουμε. Έχουμε την ευκαιρία να τους δείξουμε την αξία μας φέτος».

https://www.youtube.com/watch?v=9GaxsKPBXiI



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ