19.2 C
Athens
Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Ντέρμπι βάσει… προγράμματος, με το βλέμμα στο ΑΣΕΑΔ

Τα πλέι οφ της Basket League θα συνεχιστούν τη Δευτέρα (20/05, 19.00) στο ΟΑΚΑ, με την αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με τον Ολυμπιακό, όπως λέει το… πρόγραμμα του ΕΣΑΚΕ.

Στον… αέρα βρίσκεται το ντέρμπι «αιωνίων», στο κλειστό των ολυμπιακών εγκαταστάσεων, με τους «ερυθρολεύκους» να διαμηνύουν πως δεν θα κατέβουν να αγωνιστούν, κάτι που εάν πράγματι συμβεί θα σημάνει, αυτόματα, τον υποβιβασμό τους στην Α2. Παράλληλα, βέβαια, οι Πειραιώτες περιμένουν την εκδίκαση της προσφυγής τους από το ΑΣΕΑΔ, που επίσης είναι προγραμματισμένη για τη Δευτέρα (20/05), ελπίζοντας σε δικαίωση. Εφόσον γίνει αυτό και ανακοινωθεί άμεσα η απόφαση, θα οδηγηθούμε σε αναβολή του πρώτου προημιτελικού, καθώς θα θεωρηθεί άκυρη η 26η αγωνιστική της κανονικής περιόδου, και θα ανασταλούν τα πλέι οφ.

Τόσο οι παίκτες του Ντέιβιντ Μπλατ όσο και οι «πράσινοι» συνέχισαν κανονικά, τις προηγούμενες ημέρες, την προετοιμασία τους. Όπως προβλέπεται, βάσει κανονισμού, οι διαιτητές θα περιμένουν είκοσι λεπτά για να εμφανιστούν οι φιλοξενούμενοι στο παρκέ κι αν αυτό δεν γίνει, τότε θα κλείσουν το φύλλο αγώνα και ο Ολυμπιακός θα μηδενιστεί και θα χάσει το ματς στα χαρτιά με 20-0. Όπως ξεκαθαρίστηκε από τον ΕΣΑΚΕ, σε αυτό το ενδεχόμενο οι «ερυθρόλευκοι» θα υποβιβαστούν στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ. Θυμίζουμε πως το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν οι Πειραιώτες ζήτησαν ξένους διαιτητές για το ντέρμπι «αιωνίων» και εξαίρεση τριών συγκεκριμένων ρέφερι από τα παιχνίδια τους, ανεξαρτήτου αντιπάλου, κάτι όμως που δεν μπορεί να εφαρμοστεί.

Το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων των πλέι οφ:

Σάββατο 18/05
Προμηθέας Πατρών-ΠΑΟΚ 81-66
Περιστέρι-Ήφαιστος Λήμνου 84-81
ΑΕΚ-Χολαργός 84-62

Δευτέρα 20/05
ΟΑΚΑ 19.00 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός Αναστόπουλος, Μάνος, Διαμαντής (Ελευθεριάδης-Ντάβαρης) COSMOTE SPORT4HD Live
-Οι γηπεδούχες ομάδες έχουν το πλεονέκτημα έδρας. Δείτε, εδώ, το υπόλοιπο πρόγραμμα.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ