15.2 C
Athens
Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Ντέρεκ Φίσερ: Ο Mr. Clutch έγινε 47 ετών! (vid)

Ο Ντέρεκ Φίσερ έφτασε στα 47 και το Basketa.gr θυμάται τον «φονιά» των τελευταίων δευτερολέπτων ο οποίος έγραψε τη δική του ιστορία στο ΝΒΑ.

Σκόραρε σε αγώνα πλέι οφ με 0,4'' να απομένουν στο ρολόι. Σκόραρε δύο καθοριστικά τρίποντα σε τελικό που εν τέλει έμελλε να κρίνει το πρωτάθλημα υπέρ των Λέικερς. Σκόραρε clutch τρίποντο από τη γωνία έχοντας φτάσει στο γήπεδο κατά τη διάρκεια του τρίτου δωδεκαλέπτου του παιχνιδιού των Γιούτα Τζαζ.

Δεν ήταν μεγάλος σκόρερ, ήταν όμως απόλυτος «φονιάς» στα κρίσιμα. Δεν ήταν ο σουτέρ που θα εμπιστευτείς, ήταν όμως εκείνος που ήξερες ότι μπορείς να τον εμπιστευτείς για το πιο κρίσιμο σουτ ενός αγώνα. Είχε «κρύο» αίμα κι αυτό είναι χαρακτηριστικό παικτών που διαπρέπουν.

Για εκείνον ήταν ίδια η βαρύτητα για ένα σουτ τριών πόντων στην πρώτη επίθεση της αναμέτρησης και ίδια στο τελευταίο.

Κυρίες και κύριοι, ο Ντέρεκ Φίσερ.

Τα πέντε πρωταθλήματα που κατέκτησε μαρτυρούν πολλά, αλλά στην πραγματικότητα δεν εξηγούν πόσο σπουδαίος ήταν. Διότι πάντοτε ήταν ρολίστας και ποτέ δεν αποτέλεσε το μεγάλο σταρ.

Διετέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Παικτών του ΝΒΑ, διαδεχόμενος τον Αντόνιο Ντέιβις.

Από το 2008 κι έπειτα ήταν σχολιαστής των αγώνων των Λος Άντζελες Σπαρκς στο WNBA. Εδώ και δύο χρόνια δεν είναι πια σχολιαστής αλλά προπονητής τους!

Πιστεύει στο Θεό και δεν το κρύβει, θεωρώντας ότι η πίστη του τον οδήγησε στο μπάσκετ.

Πρωταγωνίστησε σε «ροζ» σκάνδαλο με τον πρώην συμπαίκτη του Ματ Μπαρνς. Τελικά αρραβωνιάστηκε την πρώην σύντροφο του Μπαρνς, Γκλόρια Γκόβαν.

Συνολικά έπαιξε στην καριέρα του περισσότερα από 1500 παιχνίδια στο ΝΒΑ, έμεινε όμως στην ιστορία για την ικανότητά του να ευστοχεί στα κρίσιμα.

Δείτε το παρακάτω video και θα καταλάβετε!

https://www.youtube.com/watch?v=xwu-TQ-6AtE



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ