21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ντέρεκ Ουίλις, ένας σύγχρονος Ινδιάνος

Ο Προμηθέας βρίσκεται στη Γερμανία όπου σήμερα θα αντιμετωπίσει την Ράτιοφαρμ Ουλμ για το EuroCup. Απέναντί του θα βρει, μεταξύ άλλων, και έναν Ινδιάνο. Όχι μεταφορικά... Δεν είναι κάποιο παρατσούκλι. Είναι οι ρίζες του Ντέρεκ Ουίλις και μια "ταυτότητα" που έμαθε να σέβεται από μικρό παιδί. Ένα σεβασμό που εκφράζει με τον δικό του τρόπο, βρίσκοντας παράλληλα και την αγωνιστική του ταυτότητα.

O 24χρονος πραγματοποίησε μια ιδιαίτερα καλή σεζόν πέρσι, όπου αγωνίστηκε πρώτη φορά στη Γερμανία για λογαριασμό της Γκέτινγκεν, με μέσο όρο 12 πόντους (42% στα τρίποντα) και 5 ριμπάουντ. Από φέτος, ανήκει στην αποψινή αντίπαλο των Αχαιών.

Η ευελιξία και η ικανότητα του Ουίλις να προσφέρει και στις δύο άκρες του γηπέδου, ήταν ένας από τους βασικούς λόγους για τους οποίους η Ουλμ προχώρησε στην απόκτησή του για μια διετία. Ο ίδιος φρόντισε να δικαιώσει τις προσδοκίες της ομάδας του, όντας πρώτος σκόρερ, ριμπάουντερ και μπλοκέρ για την Ουλμ σε αυτές τις δύο πρώτες αγωνιστικές στο EuroCup με 22.5 πόντους μέσο όρο στο σύστημα αξιολόγησης, παρόλο που η ομάδα του έχει ηττηθεί δις. 

Σε ό,τι αφορά το στυλ παιχνιδιού του, ο πρώην προπονητής του τον παρομοίαζε με τον Άαρον Γουάιτ (που έπαιζε στη Ζαλγκίρις και τώρα βρίσκεται στην Αρμάνι), για τον τρόπο που τρέχει το παρκέ, ανοίγοντας χώρους,  για το ότι αμύνεται σκληρά και μαζεύει πολλά ριμπάουντ. Ωστόσο, αυτό που κάνει τον Ουίλις μια ιδιάζουσα περίπτωση, είναι τα πιστεύω του και ο τρόπος ζωής που έχει υιοθετήσει εξαιτίας της καταγωγής του. 

Η μητέρα του, ανήκει σε τρείς από τις γηγενείς Ινδιάνικες φυλές, στη δυτική Αράπαχοου, τους Παόνι και τους Κρίκ (Southern Arapahoe, Pawnee and Creek) και ο ίδιος έζησε τα 5 πρώτα χρόνια της ζωής του στην κοινότητα του Γουαιόμινγκ, προτού μετακομίσει για το Κεντάκι, από όπου καταγόταν ο πατέρας του. 

Αυτές οι πρώτες μνήμες από τη ζωή του και όσα έμαθε στην πορεία, τον σημάδεψαν για πάντα. 

«Καθόσον βρισκόμουν στο Κολλέγιο (σ.σ. Κεντάκι), άρχισα να συνειδητοποιώ την υπερηφάνεια για τις ινδιάνικές μου ρίζες. Μεγαλώνοντας και συνομιλώντας με τη γιαγιά μου για την εμπλοκή της οικογένειάς μου στην κοινότητα των Γηγενών Αμερικανικών φυλών, έμαθα κάποια συναρπαστικά πράγματα. Ένιωσα ότι θέλω να αισθανθώ ακόμα μεγαλύτερη υπερηφάνεια από όλα αυτά».

A post shared by Derek Willis (@derekxwillis) on

Εξού και τα περισσότερα από τα τατουάζ που έχει ο Ντέρεκ στο σώμα του. 

«Αισθάνομαι ότι είναι ένας τρόπος να εκφράζεις στον εαυτό σου», είπε ο Ντέρεκ που έχει "χτυπήσει" έναν λύκο στα πλευρά του, ένα παραδοσιακό headpiece αρχηγού ιθαγενών στον αριστερό ώμο, μια νεκροκεφαλή στον δεξί ώμο και μια ονειροπαγίδα στο βραχίωνα.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Derek Willis (@derekxwillis) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

My beach ??

A post shared by Derek Willis (@derekxwillis) on

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Close Your Eyes Open Your Mind ?

A post shared by Derek Willis (@derekxwillis) on

Τέλος, από τον γάμο του με την αγαπημένη του Κέιλι Ποτς, δεν έλειπε μια κατασκευή που προσιδιάζει σε ινιδιάνικη καλύβα, τιμώντας μια πολλοστή φορά τις ρίζες του. 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ