23.4 C
Athens
Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024

Νοτσιόνι, ο πρώτος (vids)

Το νούμερο 13, το οποίο φορούσε ο Αντρές Νοτσιόνι, θα αποσύρει η Εθνική Αργεντινής στην εντός έδρας αναμέτρησή της με την Παραγουάη.

Το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα της χώρας είχε ήδη ανακοινώσει πως τα νούμερα τόσο του «Τσάπου» όσο και του Μανού Τζινόμπολι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν ξανά στο μέλλον, από κανέναν άλλον διεθνή παίκτη. Ο 38άχρονος φόργουορντ, ο οποίος ανακοίνωσε την απόσυρσή του μετά το τέλος των Ολυμπιακών Αγώνων του Ρίο Ντε Τζανέιρο πέρυσι το καλοκαίρι, θα έχει πρώτος την τιμή να δει το Νο 13 να αποσύρεται. Η τελετή της απόσυρσης της φανέλας του θα γίνει στο «Parque Carlos Guerrero» στην Ολαβάρια, στο περιθώριο της αναμέτρησης με την Παραγουάη για το δεύτερο «παράθυρο» της FIBA για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019.

Ο Αντρές Νοτσιόνι συμπλήρωσε 121 αγώνες φορώντας τη φανέλα με το εθνόσημο, με απολογισμό 1.364 πόντους σε δεκαπέντε διοργανώσεις. Είναι ο τρίτος σε συμμετοχές στην ιστορία της Αργεντινής, πίσω από τον αρχηγό Λουίς Σκόλα και τον επίσης παλαίμαχο Λεονάρντο Γκουτιέρεζ. Στην τροπαιοθήκη του έχει, μεταξύ άλλων, ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες κι ένα ασημένιο σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Ανάλογη τελετή θα γίνει και για το Μανού Τζινόμπιλι, το καλοκαίρι.

https://www.youtube.com/watch?v=cmDhy-5nNAE

https://www.youtube.com/watch?v=7SW0O2RKLgk



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ