22.9 C
Athens
Παρασκευή, 27 Σεπτεμβρίου, 2024

Νικ Καλάθης στο basketa.gr : «Τέτοιες νίκες αλλάζουν την ψυχολογία»

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε με 94-93 της Ζαλγκίρις Κάνουνας χθες (25/1) το βράδυ στο ΟΑΚΑ για την 20η αγωνιστική της Ευρωλίγκας, σε ένα παιχνίδι που σίγουρα ήταν ακατάλληλο για καρδιακούς, και απέφυγε την τρίτη συνεχόμενη ήττα στην θεσμό, μένοντας ζωντανός στο κυνήγι της τετράδας.

Ο άνθρωπος της νίκης δεν ήταν άλλος από τον Νικ Καλάθη, ο οποίος παρότι είχε 2/12 σουτ ως εκείνο το σημείο πήρε την φάση πάνω του, και διασχίζοντας το γήπεδο από την μια πλευρά στην άλλη, έφτασε στο λει απ της νίκης : «Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να πετύχω καλάθι όλο το βράδυ, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που πέτυχα αυτό που έπρεπε», για να συνεχίζει περιγράφοντας την τελευταία φάση : «Ο Πάνγκος ήταν αυτός που μας πλήγωσε, σκοράροντας μπροστά στον Γκιστ. Είδα ότι ο χρόνος που μας είχε απομείνει ήταν 4,7'', και έτσι απλά ο Κρις (Σίνγκλετον) μου έδωσε την μπάλα και εγώ κατάφερα να τελειώσω την φάση».

Στη συνέχεια ανέφερε πόσο σημαντικό ρόλο έπαιξε αυτή η νίκη στην ψυχολογία αναφέροντας : «Όταν μια νίκη έρχεται με τέτοιο δύσκολο τρόπο μας κάνει καλό, γιατί ουσιαστικά αλλάζει την ψυχολογία. Εμείς θέλαμε οπωσδήποτε τη νίκη, την χρειαζόμασταν, καθώς έχει μεγάλη σημασία για εμάς«, ενώ για το προβάδισμα των 20 πόντων που απώλεσε η ομάδα του ανέφερε  : «Η αλήθεια είναι ότι κανένα παιχνίδι στην Ευρωλίγκα δεν είναι εύκολο. Αν δώσεις χώρο σε μια ομάδα και βρει τον ρυθμό της, μπορεί να σε τιμωρήσει, ενώ δεν πρέπει να λησμονούμε ότι η Ζαλγκίρις είναι μια πολύ καλή ομάδα. Εμείς συνεχίζουμε, και όσοι αγωνίστηκαν έδωσαν τον καλύτερο τους εαυτό, και ειδικά τα παιδιά που ήρθαν από τον πάγκο».

Αναφορικά με την κούραση, αλλά και τις τρεις παρατάσεις σε μια εβδομάδα (είχαν προηγηθεί δύο με το Λαύριο) ο Καλάθης σχολίασε : « Θα θέλαμε να τελειώνουμε τα παιχνίδια γρηγορότερα, αλλά αυτό είναι το άθλημα. Σίγουρα πρέπει να πάρουμε ανάσες και να ανακάμψουμε από την κόπωση και τους τραυματισμούς, έχοντας μπροστά μας το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό για Ελληνικό πρωτάθλημα, και την αναμέτρηση με την Μπάμπεργκ στην Γερμανία. Ο Λοτζέσκι είναι μεγάλη απώλεια και ελπίζουμε να επιστρέψει, ενώ και ο Σίνγκλετον αγωνίζεται με τραυματισμό. Αυτή είναι η ζωή του αθλητή, προχωράμε κοιτάζοντας ένα προς ένα τα παιχνίδια».



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ