14.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Νικς: Ο Θίμποντο αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς

Ο Τομ Θίμποντο των Νιου Γιορκ Νικς αναδείχθηκε προπονητής της χρονιάς και πήρε το τρόπαιο "Red Auerbach" για τη σεζόν 2020-21. Είναι η δεύτερη φορά που φτάνει στην κορυφή της λίστας. Η πρώτη ήταν πριν από μια δεκαετία με τους Σικάγο Μπουλς. Ήταν η πρώτη του χρονιά ως πρώτος προπονητής στο ΝΒΑ

Ο Θίμποντο επιστρέφει στην κορυφή με την πρώτη του χρονιά στους Νικς, τους οποίους οδήγησε στα play offs μετά από οχτώ χρόνια... ανομβρίας. Δεύτερος με μικρή διαφορά ήρθε ο Μόντι Ουίλιαμς των Φίνιξ Σανς, ενώ στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Κουίν Σνάιντερ των Γιούτα Τζαζ.

Οι Νικς είχαν το τέταρτο καλύτερο ρεκόρ στην Ανατολή (41-31) και θυμήθηκαν πως είναι να παίζει στην post season για πρώτη φορά με τη σεζόν 2012-13. Τον Απρίλιο η ομάδα είχε ρεκόρ 11-4 και ήταν ο πιο.. νικηφόρος τους μήνας από τον Μάρτιο του 2014 (11-5).

Υπό τη δική του καθοδήγηση ο Τζούλιους Ραντλ βρήκε θέση στο all star game για πρώτη φορά και κατέκτησε τον τίτλο του πιο βελτιωμένου παίκτη της χρονιάς, ενώ υποψήφιοι για ατομικούς τίτλους ήταν ακόμη ο Ντέρικ Ρόουζ, ο Αρ Τζέι Μπάρετ και ο Ιμάνουελ Κουίκλι.

Ο Θίμποντο έγινε ο μόλις δέκατος προπονητής στην ιστορία του ΝΒΑ που κατακτά τον τίτλο του κορυφαίου της χρονιάς πάνω από μία φορά και ο όγδος που το καταφέρνει με δύο διαφορετικές ομάδες. Επίσης, είναι ο τρίτος προπονητής στην ιστορία των Νικς που αναδεικνύεται κορυφαίος της σεζόν μετά τους Ρεντ Χόλτζμαν (1969-70) και Πατ Ράιλι (1992-93).

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ