21.1 C
Athens
Τετάρτη, 1 Μαΐου, 2024

Νικολόπουλος στο Basketa.gr: «Το έχω ξανακάνει» (vids+pics)

Ο παίκτης της τελευταίας στιγμής, Κωνσταντίνος Νικολόπουλος, μιλάει στο Basketa.gr για το πώς «σκότωσε» τη Χαλκηδόνα, χαρίζοντας τη νίκη στα Φάρσαλα με ατομική ενέργεια στο μεταξύ τους παιχνίδι στο πλαίσιο της 10ης αγωνιστικής του Βόρειου Ομίλου της Β’ Εθνικής.

Ο 28άχρονος γκαρντ διατήρησε το φετινό εντός έδρας αήττητο του Γυμναστικού, με τον ίδιο να εξηγεί: «Δεν σκεφτόμουν κάτι συγκεκριμένο, απλώς να μπει η μπάλα στο καλάθι, όπως κι έγινε. Η εντολή του κόουτς ήταν να δώσει την μπάλα σε εμένα, το έχω ξανακάνει φέτος, να σκοράρω και να κερδίσουμε . Κάποιες φορές παίρνεις εσύ το σουτ, άλλες φορές θα το πάρει κάποιος συμπαίκτης σου. Σημασία έχει να κερδίζουμε τους αγώνες».

Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού, έλεγαν οι αρχαίοι Έλληνες, αλλά οι αντίπαλοι των Φαρσάλων δεν έβαλαν… μυαλό. Ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος είχε δώσει τη νίκη και απέναντι στους Ίκαρους Σερρών, ξανά με προσωπική ενέργεια, όπως μπορείτε να θυμηθείτε κι εσείς στα βίντεο που ακολουθούν…

https://www.youtube.com/watch?v=eFfhHd4p3-g

https://www.youtube.com/watch?v=43iyt-Fycbw

Βίντεο από ifarsala.gr

Έξι νίκες συμπλήρωσαν φέτος τα Φάρσαλα, γεγονός που τα φέρνει στην τρίτη θέση της κατάταξης, μαζί με την Καβάλα. «Πρόκειται για πολύ σημαντική νίκη, απέναντι σε έναν αντίπαλο που έχει ίδιους στόχους με εμάς, τη σωτηρία. Διατηρήσαμε αλώβητη την έδρα μας, κάτι που ήταν αυτοσκοπός, καθώς εάν χάναμε θα μιλούσαμε για άσχημη ήττα. Είμαστε καινούρια ομάδα, αργήσαμε να δημιουργηθούμε, καθώς καθυστέρησε ο προγραμματισμός λόγω της αναμονής της απόφασης για την άνοδο, ουσιαστικά «χτιστήκαμε» τις τελευταίες δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Η γρήγορη σωτηρία δεν πρέπει να εκπλήσσει ως στόχος. Κανείς δεν έχει σωθεί με έξι νίκες, να την εξασφαλίσουμε πρώτα και μετά θα μπορούμε να κοιτάξουμε και ψηλότερα».

Το «μελανό» σημείο της ομάδας φέτος είναι τα εκτός των τειχών αποτελέσματά της, καθώς μετράει «μηδέν στα τέσσερα». «Μέχρι στιγμής, πάμε καλά εντός, με 6-0. Σίγουρα, δεν έχουμε εκτός έδρας τα αποτελέσματα που θα θέλαμε, αφού αγνοούμε τη νίκη. Είμαστε αποφασισμένοι, όμως, σε όλα τα παιχνίδια ο στόχος μας είναι η νίκη και τη διεκδικούμε με όλες τις δυνάμεις μας. Τις τελευταίες τρεις-τέσσερις αγωνιστικές έχουμε αρχίσει να αποδίδουμε καλύτερα, έχουμε βρει τους ρόλους μας, νομίζω είναι θέμα χρόνου να έρθουν και τα «διπλά». Δεν έχουμε φθάσει ακόμα στο μέγιστο των δυνατοτήτων μας, έχουμε πολλά που μπορούμε να δώσουμε και θα εμφανιστούμε ακόμα καλύτεροι στο μέλλον».

Ο Χαρίλαος Τρικούπης, που ισοβαθμεί στην κορυφή της κατάταξης με τους Ίκαρους Σερρών, είναι ο επόμενος αντίπαλος των Φαρσάλων στο ΔΑΚ Μεσολογγίου (17/12, 17.00). Οι παίκτες του Στέφανου Πέρκου, αναμφίβολα, δεν θα έχουν εύκολο έργο, αν και ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος σέβεται μεν τον αντίπαλο, ωστόσο δεν τον... φοβάται: «Εμείς το μόνο που σκεφτόμαστε είναι πώς θα κερδίζουμε σε κάθε αγώνα μας, ώστε στο τέλος να τερματίσουμε το δυνατόν ψηλότερα. Κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά και κάθε αντίπαλο μεμονωμένα, δεν μας απασχολεί τι έχει κάνει έως τώρα. Θα μελετήσουμε το Χαρίλαο Τρικούπη, τον τρόπο παιχνιδιού του και θα προετοιμαστούμε κατάλληλα. Θα πρέπει να εμφανιστούμε εντελώς διαφορετικοί, σε σχέση με τα προηγούμενα ματς, να αλλάξουμε πράγματα στο παιχνίδι μας ώστε να πάρουμε τη νίκη που θέλουμε πολύ. Προφανώς, δεν θα πάμε στο Μεσολόγγι για να… χάσουμε ούτε για… εκδρομή, αλλά για να διεκδικήσουμε την πρώτη εκτός έδρας νίκη μας. Είναι εκ των πρωτοπόρων, μια πολύ δυνατή ομάδα, από τις καλύτερες της κατηγορίας. Εμείς θα καταστρώσουμε το πλάνο μας, θα δουλέψουμε δυνατά στην προπόνηση και δεν έχουμε να βοηθούμε κάτι μες στο γήπεδο. Θα παλέψουμε να πάρουμε ό,τι μας αναλογεί».

Τα Φάρσαλα δεν φοβούνται τις «καυτές» έδρες, οι αντίπαλοι όμως πόσο «τρομάζουν» στη δική τους; «Ο κόσμος μάς βοηθάει, από ό,τι γνωρίζω και τις προηγούμενες χρονιές ήταν παρών και στήριζε την ομάδα. Οι φίλαθλοι μας δίνουν άλλη ενέργεια, ίσως να ακούγεται κλισέ, αλλά έτσι είναι: μας «σπρώχνουν» προς τη νίκη. Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για τη στήριξή τους και τους θέλουμε και στη συνέχεια στο πλευρό μας».

Ο Κωνσταντίνος Νικολόπουλος ξεκίνησε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ στη γενέτειρά του, την Ξάνθη, κι εν συνεχεία έπαιξε σε Απόλλωνα Καλαμαριάς, Επανομή, ΜΕΝΤ και στη Stoiximan.gr Basket League με τον ΠΑΟΚ, τα Τρίκαλα BC και τον Απόλλωνα Πατρών. To καλοκαίρι του 2016 αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα κι άλλων Ελλήνων παικτών, που προτίμησαν τις εθνικές κατηγορίες της ΕΟΚ από το πρωτάθλημα του ΕΣΑΚΕ, των έξι ξένων, αλλά η εμπειρία του στους Μαχητές Δόξας Πεύκων αποδείχθηκε πικρή, καθώς πρόλαβε κι έπαιξε σε μόλις έντεκα ματς. Έμεινε εκτός παρκέ από τον περασμένο Ιανουάριο, μέχρι τη μετακόμισή του το καλοκαίρι στα Φάρσαλα. «Πέρυσι δεν μου δόθηκε η ευκαιρία να δείξω τι αξίζω, αφού έμεινα από τον Ιανουάριο χωρίς ομάδα. Φέτος έχω βρει το κατάλληλο περιβάλλον και αποδίδω ολοένα και καλύτερα», εξήγησε.

Το πρωτάθλημα του Βόρειου Ομίλου της Β’ Εθνικής είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικό και σκληρό, με τον 29χρονο γκαρντ να τονίζει σχετικά: «Είναι διαφορετικό το επίπεδο εν συγκρίσει με την Α1, αλλά υπάρχει έντονος ανταγωνισμός, δυνατές ομάδες και πολλοί έμπειροι παίκτες, με πολλά χρόνια προϋπηρεσίας. Έπαιξα στην κατηγορία και πριν φύγω για την Α1, οπότε γνώριζα τις ιδιαιτερότητές της και δεν μου πήρε μεγάλο χρόνο προσαρμογής σε σχέση με άλλους παίκτες που ίσως να δυσκολεύονται περισσότερο. Παρ’ όλο που έμεινα μία σεζόν εκτός, φέτος βρήκα άμεσα τα πατήματά μου».

Τα Φάρσαλα είναι μεν νεοφώτιστα, αλλά ιδιαίτερα φιλόδοξα. Σε τρία χρόνια ανέβηκαν ισάριθμες κατηγορίες, με τον Κωνσταντίνο Νικολόπουλο να εξηγεί γιατί τα επέλεξε για να συνεχίσει την καριέρα του. «Μέτρησε ο τρόπος που με προσέγγισαν, όπως και η παρουσία του Στέφανου Πέρκου στην τεχνική ηγεσία. Μου έδειξαν, από την πρώτη στιγμή, πως με πιστεύουν και για αυτό πήρα την απόφαση, να κάνω με τα Φάρσαλα restart στην καριέρα μου. Δεν είμαι μεγάλος, σε ηλικία, έχω χρόνο μπροστά μου και μπορώ να πετύχω πολλά ακόμα. Θέλω να επιτευχθεί ο στόχος που έχει θέσει η ομάδα και, προσωπικά, να αποδίδω το δυνατόν καλύτερα, σε κάθε παιχνίδι, «χτίζοντας» παράλληλα το μέλλον και των Φαρσάλων και το δικό μου. Σίγουρα, μπορώ να παίξω ξανά σε υψηλό επίπεδο, δεν έχω… τελειώσει», κατέληξε.

 

 

 



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ